Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στην Ουκρανία τα βλέμματα – Ήπια ανοδικά ο Γ.Δ. – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στην Ουκρανία τα βλέμματα – Ήπια ανοδικά ο Γ.Δ. – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η είδηση για συνάντηση ΗΠΑ και Ρωσίας με θέμα την Ουκρανία την επόμενη βδομάδα, μείωσε κάπως τις ανησυχίες. Η Wall Street έκλεισε με σημαντικές απώλειες, αλλά η Ευρώπη άνοιξε σταθεροποιητικά και ήπια ανοδικά. Στην επικείμενη συνάντηση οφείλεται αυτή η διαφορά. Έτσι και το ΧΑ άνοιξε ήπια ανοδικά, με τους αναλυτές να περιμένουν στάση αναμονής ενόψει Σαββατοκύριακου και μέχρι να υπάρξουν περισσότερα νέα από το μέτωπο της Ουκρανίας.

FTSE: Αναδιάρθρωση δεικτών FTSE All World, FTSE Small Cap και FTSE Micro Cap Emerging Europe έχουμε σήμερα το βράδυ με τις αλλαγές να μπαίνουν σε ισχύ ε το κλείσιμο της συνεδρίασης της 18ης Μαρτίου.

ΦΗΜΕΣ: Πολλές ακούγονται και για διάφορες μετοχές το τελευταίο διάστημα. Μπορεί να συνδέεται η αύξηση αυτή με το γεγονός ότι γίνονται διάφορες κινήσεις και πρέπει να δικαιολογηθούν. Όπως έχουμε παρατηρήσει και σχολιάσει και στο παρελθόν μακάρι να γίνουν έστω και τα μισά από όσα ακούγονται. Συνήθως όμως δεν γίνονται. Άρα συνεχίζουμε να εστιάζουμε στα θεμελιώδη.

ΟΠΑΠ: Κανένα θέμα δεν προκαλεί η αύξηση ποσοστού στην εταιρεία από την Allwyn, ήτοι δεν υπάρχει θέμα δημόσιας πρότασης, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας. Ουσιαστικά, ο βασικός μέτοχος δεν αλλάζει. Μένει να επιβεβαιωθεί. O κ.Μελισσανίδης είναι ο πωλητής και η Allwyn αυξάνει το ποσοστό της από 41,2% σε 48,1%. Δόθηκε 10% premium και έχει σημασία. Το θέμα που αλλάζουν οι εταιρείες που κατέχουν τις μετοχές έχει να κάνει με το σχεδιασμό των Τσέχων και την είσοδο στη Wall Street. Εμείς πάντως θα σταθούμε στο γεγονός πως βάσει ανακοινώσεων στο ΧΑ Sazka Delta είχε το 47,13% και τώρα εμφανίζεται με 48,1% ουσιαστικά. Άρα έχουμε και αύξηση ποσοστού των Τσέχων πλην της αγοράς των μετοχών του κ.Μελισσανίδη. Με άνοδο άνοιξε η μετοχή και κοιτάζει τα υψηλά της.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ξεχωρίζει στο ξεκίνημα με άνοδο άνω του 3% και καλό όγκο. Στα 1,91 ευρώ. Συνεχίζει η μετοχή να κινείται εντός του εύρους συσσώρευσης ήτοι μεταξύ 1,80 και 2 ευρώ.

ΟΤΕ: Στις 22/2 σύμφωνα και με απόφαση του ΧΑ ακυρώνονται 8,638 εκατ. ίδιες μετοχές. Σταθεροποιητικά η μετοχή στα πρώτα λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ανοδικά ο δείκτης και δείχνει και πάλι το δρόμο στην αγορά. Ξεχωρίζει η Alpha Bank αλλά από κοντά ακολουθεί και η Πειραιώς.

ΝΕΡΑ: Έχουμε γράψει αρκετά για τη φθήνια των μετοχών, και φαίνεται πως μέρος της αδιαφορίας των επενδυτών έχει να κάνει και με την απόφαση του ΣτΕ. Με την απόφαση δεν μπορούν να είναι οι εταιρείες στο Υπερταμείο και πρέπει να βρεθεί λύση. Αυτό θα πάρει χρόνο και ίσως τα σχέδια και ειδικά τα επενδυτικά να μπουν στον πάγο. Αυτό φαίνεται πως φοβούνται οι επενδυτές και έτσι οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, έχουν μία εικόνα αδιαφορίας και απαξίωσης.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Καλό το άνοιγμα της μετοχής αν και ο όγκος είναι χαμηλός, αλλά υπάρχουν καλούτσικες εντολές αγοράς. Στα 2,64 ευρώ και στο +2,33%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Ξανά σε επίπεδα από όπου συνήθως βγάζει αντίδραση.

ΑΒΑΞ: Κάτω από το 1 ευρώ παραμένει η μετοχή. Ενισχύεται στο ξεκίνημα και καταγράφει άνοδο άνω του 2% με την τιμή να είναι στα 0,9720 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης