Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ισχυρές πιέσεις στις μετοχές λόγω γεωπολιτικής έντασης

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ισχυρές πιέσεις στις μετοχές λόγω γεωπολιτικής έντασης
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Για μία ακόμα φορά αρνήθηκε να επιστρέψει στη ζώνη συσσώρευσης. Μπορεί να υποχώρησε 2,10% και μάλιστα με μεγάλο τζίρο, αλλά έδειξε πως οι περισσότεροι μάλλον βλέπουν την πτώση ως ευκαιρία παρά φοβούνται χειρότερα επίπεδα τιμών. Μένει να φανεί βέβαια αυτό και θα εξαρτηθεί κυρίως από την πορεία των ξένων αγορών.

Τα περισσότερα βαριά χαρτιά έκλεισαν μακριά από τα χαμηλά ημέρας. Από τον FTSE 25 νομίζουμε πως ξεχώρισε μόνο η Ελλάκτωρ, η οποία ήταν θετικό στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης. Πριν τις τελικές δημοπρασίες γύρισε θετική η Τέρνα Ενεργειακή και στις τελικές η ΕΥΔΑΠ. Δυνατή η πίεση στις τράπεζες, αλλά σε αυτές τα βραχυπρόθεσμα κέρδη είναι σημαντικά μεγαλύτερα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ξεχώρισε σήμερα και κυκλοφόρησαν κάποιες πληροφορίες ότι είναι πολύ κοντά στην να βρει «ξένο» που θα κατέβουν μαζί στο διαγωνισμό για την Αττική Οδό. Μεγάλος ο όγκος στη μετοχή και πέρασε πρώτη σε θετικό έδαφος στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και από νωρίς. Άλλες δύο έκλεισαν με άνοδο αλλά οριακά στα τελευταία λεπτά. Στα 1,3350 ευρώ και στο +1,91% με όγκο 983 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ: Για κάποιο λόγο που δεν ξέρουμε και δεν κατανοούμε φυσικά, δεν μπήκε εντολή αγοράς στην προσυνεδρίαση αλλά μπήκε στις 11:00. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν πράξεις ακόμα και στα 7,48 ευρώ με τη δημόσια πρόταση να είναι στα 7,80 ευρώ. Δηλαδή όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιοι στήνονται για να πάρουν κομμάτια που θα δώσουν αργότερα και να βγάλει κάτι. Σήμερα όμως δόθηκε η ευκαιρία να βγάλουν κάποιοι πολλά, αφού θα τα έδιναν λίγα λεπτά αργότερα, άρα με χαμηλότερες προμήθειες. Γιατί λοιπόν μπήκε με καθυστέρηση η εντολή; Σχεδόν το 10% του συνόλου των μετοχών έγινε σήμερα. Στα 7,80 ευρώ και στο +15,73% με το τζίρο στη μετοχή στα 20 εκατ. ευρώ.

ΤΖΙΡΟΣ: Ο συνολικός τζίρος στο ΧΑ ήταν 132 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 9,9 εκατ. ευρώ έγιναν σε πακέτα. Στην Ευρωπαϊκή Πίστη έγιναν 20 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός τζίρος είναι υψηλός ακόμα και αν αφαιρέσουμε το τζίρο στην ΕΥΠΙΚ που είναι λόγο δημόσιας πρότασης.

ΟΛΠ: Δυνατοί και σήμερα οι πωλητές, αλλά νομίζουμε πως βρίσκεται μία ισορροπία. Θέλουμε να πιστεύουμε πως σύντομα θα βγει από το πτωτικό κανάλι και δε θα συνεχιστεί ο κατήφορος. Στα 17 ευρώ και στο -0,58% με όγκο 36 χιλ. τεμάχια. Είναι σε discount έναντι του ΟΛΘ.

ΕΧΑΕ: Δυνατή πίεση στη μετοχή και επέστρεψε και πάλι κάτω από τα 3,90 ευρώ. Με τον τζίρο που κάνει το τελευταίο διάστημα η αγορά θα έπρεπε να είναι κάπως υψηλότερα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης έκανε γρήγορα κάπου 100 χιλ. τεμάχια με τα περισσότερα στα 6,30 ευρώ. Μετά πήγε μέχρι και τα 6,05 ευρώ αλλά και πάλι μόλις περιορίστηκαν λίγο οι απώλειες της αγοράς πήγε εύκολα στα 6,30 ευρώ. Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις βλέπουμε μία εντελώς διαφορετική συμπεριφορά από τη μετοχή. Στα 6,34 ευρώ και στο +0,63% με όγκο 181 χιλ. τεμάχια.

REAL CONS.: Placement έγινε στη μετοχή και ο κ.Βαρδινογιάννης πούλησε το 8,8% προκειμένου να βελτιώσει τη διασπορά στην τιμή των 2,37 ευρώ με ένα discount 9%. Η μετοχή είχε μπει στην ΕΝ.Α με τιμή 1,02 ευρώ. Σημειώνουμε πως το placement έγινε την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή εκτός αγοράς κ

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Δεν τον λες και μικρό όγκο τον σημερινό και ειδικά έτσι όπως έγινε. Για τα δεδομένα της μετοχής ήταν υψηλός και μάλιστα με την αγορά πτωτική, η μετοχή ενισχύθηκε. Παρά 1 τεμάχια και θα είναι κάνει 4.000 κομμάτια. Στα 8,55 ευρώ και στο τέλος ζητούσαν 896 οι αγοραστές. Για να δούμε…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης