Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ασταμάτητη! Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική με κλείσιμο στο υψηλό ημέρας

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ασταμάτητη! Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική με κλείσιμο στο υψηλό ημέρας
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αρνείται να διορθώσει. Οι εντολές στις τράπεζες δεν αφήνουν την αγορά να πέσει παρά τη διόρθωση στις ξένες αγορές. Τι κι αν ανεβαίνουν οι αποδόσεις στα ομόλογα, ή αν φοβούνται τον πληθωρισμό. Ξέρετε τι μας έρχεται στο μυαλό; Όπως παλιά που έκαιγε τα καλά νέα και δεν μπορούσε να ξεκολλήσει, έτσι και τώρα. Δεν ακούει τα αρνητικά νέα και αρνείται να διορθώσει. Χρειάζεται προσοχή πάντως, καλός είναι ο ενθουσιασμός, αλλά να είμαστε σε εγρήγορση.

Είδαμε σήμερα κάποιες κινήσεις να πάει το επενδυτικό ενδιαφέρον και σε μετοχές εκτός τραπεζικού κλάδου, ενώ κάποια φημολογούμενα deals, κάποιες ειδήσεις για ρεκόρ πωλήσεων κτλ., ενίσχυσαν και μετοχές μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων. Η αγορά έκλεισε στο υψηλό ημέρας και πάνω από τις 970 μονάδες με καλό και πάλι τζίρο και αρκετά πακέτα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με περίπου 30% άνοδο από την αρχή του έτους, έχει τρελάνει τους επενδυτές ο κλάδος. Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική και έβαλε και πλάτη πάλι στο να κρατήσει την αγορά και το κατάφερε. Περίπου 100 εκατ. ευρώ σε μέρισμα από τα κέρδη του 2022 περιμένει η Optima Bank από Εθνική Τράπεζα και Eurobank. Δίνει σύσταση αγοράς για όλες τις συστημικές αλλά προτιμά την Εθνική.

Eurobank και Εθνική με άνοδο σήμερα και έδωσαν και άνοδο 0,29% στον δείκτη, ενώ διόρθωσε η Πειραιώς μετά το πρόσφατο ράλι και ήπια πτωτικά έκλεισε η Alpha Bank. Για μία ακόμα συνεδρίαση ήταν εξαιρετικές.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έβγαλε πάλι κίνηση αφού πρώτα πήγε προς τα 1,22 ευρώ. Δεν υπάρχει αλλαγή στη μεγάλη εικόνα, απλά επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά η στήριξη. Ακούγεται ότι προχωράει σε έκδοση ομολογιακού ώστε να αναχρηματοδοτήσει μέρος από το παλιό ομόλογο με χαμηλότερο επιτόκιο και να γλιτώσει κάποιους τόκους. Στο +6,07% και στα 1,31 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και με μεγάλο όγκο συναλλαγών 947 χιλ. τεμάχια.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Μηχανάκι στους αγοραστές στα 8,40 ευρώ, με τους πωλητές να «βομβαρδίζουν» τη μετοχή και να αυξάνουν σημαντικά τον όγκο συγκριτικά με όσα μας έχει συνηθίσει. Από χθες φάνηκε η ύπαρξη πωλητή. Όμως απορροφήθηκαν οι πωλήσεις και έκλεισε στα 8,55 ευρώ με άνοδο 2,27%.

ΑΔΜΗΕ: Μεγάλος ο όγκος στη μετοχή κυρίως λόγω πακέτων. Γνωστή η ύπαρξη ξένου πωλητή και σήμερα η μετοχή έκανε προσπάθεια να ξεπεράσει τα 2,50 ευρώ. Αν τελειώνει ο πωλητής νομίζουμε πως θα δούμε καλή κίνηση.

ΤΙΤΑΝ: Έκανε μία κίνηση μέχρι και τα 14,40 ευρώ αλλά έκλεισε στα 14,18 ευρώ.

AEGEAN: Υψηλό 23 μηνών από τη μετοχή. Σε πλήρη εξέλιξη η ανοδική διαφυγή.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ: Πολλά ακούγονται για την Ευρωπαϊκή Πίστη, αλλά δεν επιβεβαιώνονται επισήμως. Βέβαια, ακούγεται ακόμα και το τίμημα στην αγορά και το όνομα του αγοραστή με αποτέλεσμα η μετοχή να έχει κάνει μεγάλο ράλι. Σήμερα πάλι έσπασε τα κοντέρ αφού ακούστηκε πως είναι έτοιμη η ανακοίνωση. Η αύξηση της αποτίμησης βοηθάει την Interlife και είδαμε και σε αυτήν κίνηση.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Μετά από καιρό, δε θυμόμαστε και εμείς πόσο, η μετοχή απέκτησε δυνατούς αγοραστές, οι οποίοι έδειξαν πως μπορούν να βάλουν τέλος στα σχέδια εκείνων που πιέζουν τη μετοχή. Market οι αγορές και οι πωλητές προσπαθούσαν να βάλουν φρένο, αλλά μάταια. Ελπίζουμε να συνεχίσουν και να πάνε τη μετοχή εκεί που αξίζει. Στα 6,30 ευρώ και στο +5% με όγκο 137 χιλ. τεμάχια.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Η χθεσινή ανακοίνωση έτυχε θερμής υποδοχής με αποτέλεσμα να κλείσει στα 2,29 ευρώ και στο +8,53% αλλά να συμπαρασύρει και άλλες μετοχές όπως τη Βιοκαρπέτ.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Δυνατή κίνηση και με καλό όγκο.

ΚΕΚΡΟΨ: Έντονα ανοδικά και η συγκεκριμένη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης