Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις στα βαριά χαρτιά – Νέο υψηλό 23 μηνών στις τράπεζες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις στα βαριά χαρτιά – Νέο υψηλό 23 μηνών στις τράπεζες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με σημαντική άνοδο πάνω από 1% και οι αναλυτές περιμένουν πως η τάση αυτή θα μας επηρεάσει θετικά. Το ενδιαφέρον στρέφεται στη βραδινή ανακοίνωση του οίκου MSCI και στην αναδιάρθρωση των δεικτών. Τράπεζες και ΔΕΗ αναμένεται να παραμείνουν στο επίκεντρο.

Ο τραπεζικός κλάδος άνοιξε με σημαντική άνοδο και πάνω από τις 715 μονάδες που είναι και νέα υψηλά 23 μηνών. Η πλειονότητα των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφει κέρδη. Ανοδική κίνηση και από ΔΕΗ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εντολή αγοράς 468 χιλ. τεμαχίων στα 1,12 ευρώ στην προσυνεδρίαση στη Eurobank. Μεγάλος ο όγκος στο ξεκίνημα και για Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα. Με ισχυρή άνοδο ξεκίνησε ο τραπεζικός δείκτης, τραβώντας υψηλότερα όλη την αγορά. Σήμερα το βράδυ θα μάθουμε αν η Εθνική θα μπει στον MSCI Greece Standard. Το ενδιαφέρον πάντως γενικά για τις τράπεζες παραμένει ισχυρό και έχει να κάνει και με τη βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ξένων.

AEGEAN: Με άνοδο κοντά στο 3% η μετοχή και στα 6 ευρώ. Κάνει τη διάσπαση και το κάνει και με όγκο.

ΔΕΗ: Ενημέρωση προς κάθε κατεύθυνση φαίνεται πως έγινε από την εταιρεία σε μία προσπάθεια να μειωθούν οι ανησυχίες που δημιουργήθηκαν από την πίεση που έχει ασκηθεί στη μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαιώνεται η εκτίμηση για EBITDA κοντά στο στόχο των 885 εκατ. ευρώ το 2021 και αναμένεται ακόμα καλύτερη πορεία για φέτος.

Η αυξημένη τιμή ρεύματος αφήνει κέρδος παρά την άνοδο των τιμών των δικαιωμάτων ρύπων. Το θέμα των απλήρωτων λογαριασμών απασχολεί τους επενδυτές και φαίνεται πως λόγω των αυξημένων λογαριασμών μπορεί να υπάρξει μία αύξηση αλλά ακόμα δεν έχει φανεί. Χθες η εταιρεία έκανε και τις πρώτες αγορές ιδίων μετοχών, αγοράζοντας 60 χιλ. ίδιες μετοχές με μέση τιμή 8,2674 ευρώ ανά μετοχή. Στο +2,18% και στα 8,42 ευρώ η μετοχή αν και βγαίνουν χαμηλότερα οι πωλητές.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Αγορά συστήνουν κάποιοι αναλυτές μετά και το νέο ρεκόρ στην τιμή του αλουμινίου. Στα 15,52 ευρώ στο άνοιγμα.

ΟΠΑΠ: Στα 13,66 ευρώ και στο +1,79%. Προσεγγίζει και αυτή η μετοχή τα υψηλά της.

ΕΥΔΑΠ: Η μόνη με απώλειες αλλά ήπιες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

ΟΛΠ: Παρά την ανοδική κίνηση της αγοράς ξεκίνησε αδιάφορα και στα 17,10 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Και εδώ κάπως αδιάφορο το άνοιγμα της μετοχής παρά το γεγονός ότι ο τίτλος από την πρόσφατη ανοδική κίνηση και τα υψηλά κοντά στα 15 ευρώ έχει χάσει πάνω από 1 ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Συνεχίζεται η συσσώρευση κάτω από τα 2 ευρώ. Ανοδικά βέβαια η μετοχή και προς τα 1,93 ευρώ.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Πάνω από τα 4,40 ευρώ στο ξεκίνημα.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Νέα ανοδική κίνηση από τη μετοχή. Στο +4% και στα 2,60 ευρώ με όγκο κάτω από 3 χιλ. τεμάχια.

AS COMPANY: Παραμένει σε επαφή με την αντίσταση των 2,30 ευρώ. Περιμένουμε να κάνει την κίνηση, αν και το ενδιαφέρον για μικρομεσαία είναι εξαιρετικά περιορισμένο.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Μετά την πρόσφατη διολίσθηση προσπαθεί να βγάλει αντίδραση. Στα 0,7360 ευρώ και στο +2,22% με όγκο 15 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 84 εκατ. ευρώ.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων με τιμή εισαγωγής 0,0635 ευρώ ανά δικαίωμα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης