Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI τα βλέμματα – Σήμερα το βράδυ οι αποφάσεις

Στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI τα βλέμματα – Σήμερα το βράδυ οι αποφάσεις
Eνώ η Εθνική είναι υποψήφια για εισαγωγή, η μετοχή της Jumbo είναι ξανά υποψήφια για διαγραφή
Σχετικά Άρθρα

Eδώ και μερικές μέρες μονοπωλεί το επενδυτικό ενδιαφέρον η επικείμενη αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, καθώς από τη μία απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις από το εσωτερικό και από την άλλη, η κίνηση της Εθνικής Τράπεζας στο χρηματιστήριο, έχει δημιουργήσει προσδοκίες.
Στελέχη της αγοράς σημειώνουν πάντως πως η κίνηση του τραπεζικού κλάδου μπορεί να αποδίδεται στις προσδοκίες για είσοδο της Εθνικής στον MSCI Greece Standard, αλλά θεωρούν πως το ενδιαφέρον των ξένων για τις τράπεζες είναι για διαφορετικούς λόγους.
Όπως και να έχει σήμερα το βράδυ, ο οίκος θα δημοσιεύσει τις αποφάσεις τους με τις αλλαγές να μπαίνουν σε ισχύ από το κλείσιμο της συνεδρίασης της 28ης Φεβρουαρίου.
Σημειώνεται πως σήμερα έξι μετοχές περιλαμβάνονται στον MSCI Greece Standard και συγκεκριμένα οι μετοχές των: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Eurobank, Alpha Bank και ΔΕΗ.
Και ενώ η Εθνική είναι υποψήφια για εισαγωγή, η μετοχή της Jumbo είναι ξανά υποψήφια για διαγραφή.
Επιπλέον υπάρχουν και κάποιες πληροφορίες ξανά για τη Μυτιληναίος, χωρίς ωστόσο να μπορεί κάποια πληροφορία από όλες να επιβεβαιωθεί.
Σημειώνεται πως κάποιοι αναλυτές του εξωτερικού και μάλιστα οι περισσότεροι, ανέφεραν πως στην επόμενη αναθεώρηση αναμένουν είσοδο νέων εταιρειών στο δείκτη και κάποιοι άλλοι περιμένουν τώρα των είσοδο της Εθνικής (π.χ. Morgan Stanley).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης