Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – ΔΕΗ και Alpha Bank τράβηξαν τα βλέμματα – Ο Γ.Δ. κράτησε τη στήριξη

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – ΔΕΗ και Alpha Bank τράβηξαν τα βλέμματα – Ο Γ.Δ. κράτησε τη στήριξη
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αρκετό ενδιαφέρον είχε η σημερινή συνεδρίαση, αλλά κυρίως λόγω από την πορεία λίγων μετοχών. Για μία ακόμη φορά ο Γενικός Δείκτης δεν μπήκε εντός του καναλιού της πολύμηνης συσσώρευσης. Αυτό που είδαμε ήταν ο Γ.Δ. να κινείται μεταξύ 930-940 μονάδων, πότε σε θετικό και πότε σε αρνητικό έδαφος, αλλά η πλειονότητα των μετοχών είχε απώλειες. Λίγες βέβαια μετοχές είχαν καλό όγκο σήμερα. Πάνω από το 50% έγινε σε 4 μετοχές.

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στη ΔΕΗ και στην Alpha Bank. Μεγάλοι τζίροι και στις δύο μετοχές με την πρώτη να έχει μεγάλες απώλειες και τη δεύτερη μεγάλη άνοδο. Δυνατή κίνηση από ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Jumbo και OTE. Πίεση δέχθηκε η Εθνική αλλά κατάφερε να μειώσει τις απώλειες. Στα μικρομεσαία εξακολουθεί να είναι ελάχιστο το επενδυτικό ενδιαφέρον. Έτσι παρά το ανοδικό κλείσιμο του Γενικού Δείκτη, η πλειονότητα των μετοχών έκλεισε με απώλειες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η πτώση της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας συνδέθηκε με τον MSCI, δηλαδή κάποιοι θεώρησαν πως επειδή η μετοχή υποχωρούσε σήμερα, δε θα μπει στον MSCI Greece Standard. Αύριο το βράδυ θα ξέρουμε. Από την άλλη είχαμε την Alpha Bank που ξαφνικά κινήθηκε έντονα ανοδικά και παρέσυρε υψηλότερα των 700 μονάδων τον τραπεζικό δείκτη ενώ γύρισε και τον γενικό δείκτη.

Βοήθησε στο να μειωθούν οι απώλειες της Εθνικής και να κινηθεί και η Πειραιώς έντονα ανοδικά. Πολύ καλή και η Eurobank. Σε νέο υψηλό 23 μηνών έκλεισε ο τραπεζικός δείκτης. Η Alpha Bank πλησίασε τα επίπεδα Μαΐου 2021. Τότε είχε γράψει υψηλό στα 1,3840 ευρώ και σήμερα έγραψε 1,3820 ευρώ. Θέμα χρόνου να γράψει υψηλότερα.

ΔΕΗ: Απογοητεύει κάποιους επενδυτές, αλλά φαίνεται πως γρήγορα ξέχασαν το ράλι της. Μέσα σε 24 μήνες η τιμή πολλαπλασιάστηκε. Βέβαια, υπάρχουν λόγοι που δικαιολογούν την πορεία της το τελευταίο διάστημα. Η τιμή του ρεύματος σίγουρα θα δημιουργήσει αύξηση απαιτήσεων, δηλαδή πολλοί θα είναι αυτοί που δε θα μπορέσουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Επίσης, νομίζουμε ότι και τα αποτελέσματα θα επιβαρυνθούν από τις υψηλές τιμές, αερίου, πετρελαίου, δικαιωμάτων ρύπων κ.α. Στα 8,24 ευρώ και στο -2,49% με χαμηλό ημέρας τα 8,1150 ευρώ.

Πριν λίγες μέρες είχαμε επισημάνει την αδυναμία της μετοχής να περάσει πάνω από την τιμή που είχε γίνει η αύξηση. Ίσως και κάποιοι ξένοι αποφάσισαν να φύγουν το τελευταίο διάστημα, αντλώντας ρευστότητα, σύμφωνα με όσα ακούμε.

ΟΤΕ: Μην τα ξαναγράφουμε…

JUMBO: Κράτησε και πάλι τα 13 ευρώ.

AEGEAN: Με υψηλό όγκο σήμερα και πάνω από 215 χιλ. τεμάχια αλλά πάνω από τα μισά έγιναν με δύο πράξεις. Έφτασε στα 5,70 ευρώ σήμερα αλλά έκλεισε στα 5,83 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Και εκεί που έδειχνε πως πάει να φύγει από το πλαγιοκαθοδικό κανάλι ξαναμπήκε μέσα.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Μετά από καιρό είδαμε αγοραστές, στη μετοχή που έβγαζε μάτια η φθήνια της. Βέβαια είδαμε και πρόθυμους πωλητές στα χαμηλά των 2,40 ευρώ. Τι να πούμε! Στα 2,50 ευρώ τελικά με άνοδο 4,17% και όγκο 26 χιλ. τεμάχια.

MODA BAGNO: Σε νέα υψηλά η μετοχή και στα 0,73 ευρώ με άνοδο 7,35% και δε νομίζουμε πως υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Αρκούν βέβαια τα αποτελέσματα εννεαμήνου.

ΜΕΤΟΧΕΣ (απάντηση): Κάποιες στιγμές και εσείς οι επενδυτές και εμείς και τα στελέχη της αγοράς υπεραναλύουμε μία άνοδο ή μία πτώση για μετοχές που ίσως δεν έχει και τόσο νόημα. Δηλαδή για μία κατηγορία μετοχών το επενδυτικό κοινό είναι τόσο περιορισμένο, που η διάθεση κάποιου να αγοράσει ή να πουλήσει μπορεί να την επηρεάσει. Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε το ίδιο και για τα βαριά χαρτιά, αλλά δεν έχει νόημα. Πάντα κάποιοι θα αγοράζουν γιατί θα πιστεύουν ότι θα κερδίσουν και κάποιοι θα πουλάνε γιατί είτε θα είναι ικανοποιημένοι από το κέρδος, είτε γιατί πιστεύουν ότι θα πέσει, είτε γιατί δε θέλουν να γράψουν μεγαλύτερη ζημιά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης