Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με τις τράπεζες και πάλι στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με τις τράπεζες και πάλι στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ανοδικό το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, αλλά με μεταβλητότητα λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν. Το θετικό κλίμα, αν διατηρηθεί πάντως, θα βοηθήσει και την εγχώρια αγορά. Οι τράπεζες παραμένουν στο επίκεντρο, άλλωστε εκεί εστιάζουν το τελευταίο διάστημα οι επενδυτές.

Την Τετάρτη το βράδυ περιμένουμε και την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, επομένως θα υπάρξει ένα ενδιαφέρον για αυτό. O DAX δείχνει και πάλι να κρατάει τη σημαντική στήριξη στις 15.050 μονάδες, χωρίς πάντως να απομακρύνεται σημαντικά. Το βλέμμα μας και στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων. Το ΧΑ άνοιξε με ήπια άνοδο ακολουθώντας την τάση του εξωτερικού και βέβαια με τις τράπεζες να κινούνται υψηλότερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Οι ξένοι σαρώνουν τις τράπεζες και όπως μαθαίνουμε η ουρά των εντολών είναι μεγάλη το τελευταίο διάστημα. Οι τράπεζες κρατάνε την αγορά και την οδηγούν υψηλότερα, κάνοντας το Ελληνικό Χρηματιστήριο να ξεχωρίζει και πολλούς να αναρωτιούνται για τη συμπεριφορά του. Πάλι ανοδικό το άνοιγμα και στο +0,60% ο τραπεζικός δείκτης ακουμπώντας τις 700 μονάδες. Και οι 4 συστημικές ανοδικά με την Alpha και τη Eurobank να έχουν λίγο υψηλότερη άνοδο.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Με τις τράπεζες να σέρνουν το χορό, νομίζουμε πως πολλά βαριά έχουν μείνει αρκετά πίσω. Λογικά κάποια στιγμή όταν θα κοιτάνε οι επενδυτές αποδόσεις, θα δουν το πόσο έχουν υστερήσει και θα ακολουθήσουν και αυτά. Δε γίνεται δηλαδή να βλέπουμε τέτοια τιμή για παράδειγμα στον ΑΔΜΗΕ. Οι μισές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχουν σημαντική υστέρηση και πολλές δεν μπορούν να δικαιολογήσουν αυτή την εικόνα που έχουν. Άποψή μας βέβαια αυτό.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Αν δεν κλείσουν το gap δε βλέπουμε να την αφήνουν σε ησυχία. Στα 6,15 ευρώ και στο -0,81%.

INTRAKAT: Χρηματοδότηση από Εθνική και Πειραιώς ύψους 120 εκατ. ευρώ προκειμένου να κατασκευάσει σταθμούς ΑΠΕ ισχύος 100 MW αλλά και να υλοποιήσει έργα ΣΔΙΤ εξασφαλίζει η εταιρεία. Εκτιμάει πως από τα αιολικά πάρκα που θα φτιάξει θα εξασφαλίσει επαναλαμβανόμενο EBITDA 14 εκατ. ευρώ. Ήπια πτωτικά η μετοχή με χαμηλό όγκο.

PROFILE: Αν και με μικρό όγκο στα 7,10 ευρώ με την αποτίμηση να λέει 85 εκατ. ευρώ.

AS COMPANY: Στα 2,30 ευρώ το άνοιγμα της μετοχής με τους αγοραστές να πηγαίνουν πλέον κάπως υψηλότερα. Ένα σημείο που περιμέναμε να δοκιμάσει μετά το μεγάλο μάζεμα που έγινε λίγο χαμηλότερα το προηγούμενο διάστημα. Το ζητούμενο βέβαια είναι να προσπεράσει το σημείο αυτό. Τσάμπα η μετοχή και με μεγάλη ρευστότητα που να αποφασίσει να την εκμεταλλευτεί διαφορετικά μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο growth.

REVOIL: Με όγκο στο ξεκίνημα κάπως υψηλότερο από αυτόν που μας έχει συνηθίσει τελευταία. Όπως έχουμε ξαναγράψει κοντά στα 1,20 ευρώ νομίζουμε πως η διόρθωση έχει ολοκληρωθεί και με βάση τα αποτελέσματα εννεαμήνου δικαιολογεί υψηλότερα επίπεδα. Για να δούμε αν θα το προσπαθήσει σήμερα. Στα 1,30 ευρώ και στο +3,17%. Η αποτίμηση στα 28,4 εκατ. ευρώ.

ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ: Αύξηση κεφαλαίου 8,3 εκατ. ευρώ με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και αναλογία 3 νέες για κάθε δύο παλιές από την εισηγμένη.

ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ: Προστασία από τους πιστωτές ζήτησε η εταιρεία καταθέτοντας σχετική αίτηση στο Πρωτοδικείο Βέροιας.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης