Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Bullish μακροπρόθεσμα η Merit για το ΧΑ – Οι μετοχές που επιλέγει

Bullish μακροπρόθεσμα η Merit για το ΧΑ – Οι μετοχές που επιλέγει
Εστιάζει σε ανθεκτικούς κλάδους και σε εταιρείες που δημιουργούν ελεύθερες ταμειακές ροές, προσφέρουν υψηλή μερισματική απόδοση και έχουν χαμηλή μόχλευση.
Σχετικά Άρθρα

Bullish για τις ελληνικές μετοχές είναι η Merit σύμφωνα με την έκθεση επενδυτικής στρατηγικής του Φεβρουαρίου. Όπως σημειώνει καθώς η οικονομία ανακάμπτει τα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να αυξηθούν ενώ και οι οίκοι αξιολόγησης έχουν αρχίσει να αναβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.
Το ΧΑ είχε ανώτερη απόδοση από αυτήν την ευρωπαϊκών αγορών τον Ιανουάριο (+4,9%). Μετά την πρόσφατη άνοδο η χρηματιστηριακή είναι ουδέτερη βραχυπρόθεσμα λόγω της περιορισμένος ορατότητας στο μακροοικονομικό περιβάλλον και την αυξημένη μεταβλητότητα των ξένων αγορών.
Με βάση της εκτιμήσεις και τις μετοχές που προτιμά οι σχέση κεφαλαιοποίησης προς ΑΕΠ είναι στο 26,6%, ενώ το εκτιμώμενο p/e για το 2022 της αγοράς είναι στις 11,7 φορές και η μερισματική απόδοση 2,7%.
Όπως αναφέρει η Merit η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και το 2022 και το 2023 λόγω τουρισμού και Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ περιμένει επενδυτική βαθμίδα μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2023 από τους οίκους αξιολόγησης.
Αναφορικά με επενδυτικές επιλογές εστιάζει σε ανθεκτικούς κλάδους και σε εταιρείες που δημιουργούν ελεύθερες ταμειακές ροές, προσφέρουν υψηλή μερισματική απόδοση και έχουν χαμηλή μόχλευση.
Κορυφαίες επιλογές είναι ο ΟΠΑΠ με τιμή στόχο για το 2022 τα 17,20 ευρώ, η Τέρνα Ενεργειακή με τιμή στόχο τα 15,25 ευρώ, η Jumbo με τιμή στόχο τα 17,2 ευρώ και η Eurobank με τιμή στόχο τα 1,18 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης