Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με επιλεγμένα βαριά χαρτιά συμπλήρωσε τρεις ανοδικές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με επιλεγμένα βαριά χαρτιά συμπλήρωσε τρεις ανοδικές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο. Οι τράπεζες παρέμειναν στο επίκεντρο αλλά αυτή τη φορά η Eurobank ξεχώρισε. Βοήθησε όμως και η Alpha Bank. Είχαμε και κάποια βαριά χαρτιά να τραβάνε επενδυτικά βλέμματα, αν και σε μερικά από αυτά είδαμε και καλούς πωλητές. Στο χέρι των αγοραστών είναι να απορροφήσουν την προσφορά.

Ο Γενικός Δείκτης έφτασε κοντά στα πρόσφατα υψηλά με το κλίμα στο εξωτερικό να είναι και πάλι καλό. Παρά τον υψηλό πληθωρισμό στην Ευρώπη, οι επενδυτές δε δείχνουν να ανησυχούν. Οι ανησυχίες της στήλης αναφορικά με τον πληθωρισμό και το κύμα ακρίβειας είναι γνωστές. Ελπίζουμε να μην οδηγήσουν σε μείωση της ζήτησης, αλλά μάλλον είναι αναπόφευκτο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε νέα υψηλά η Eurobank και πάνω από το 1 ευρώ. Έβαλε και σήμερα πλάτη η ΑΛΦΑ που έκλεισε με ένα άνοδο και έδωσε την ευκαιρία στην Εθνική να πάρει κάποιες ανάσες. Με οριακή άνοδο έκλεισε και η Πειραιώς. Πολύ καλή η εικόνα συνολικά των συστημικών. Μας άρεσε επίσης και η Ελλάδος, στην οποία είδαμε κάποιες μαρκετιές και τη μετοή να πηγαίνει και πάλι στα 19 ευρώ αλλά να κλείνει στα 18,84 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επιβεβαίωσε τη στήριξη και έβγαλε αντίδραση, αλλά πρέπει να σημειώσουμε πως και οι προηγούμενες αντιδράσεις από τα χαμηλά δεν έχουν δώσει μεγάλες κινήσεις. Με υψηλό σήμερα στα 1,31 ευρώ έκλεισε στα 1,2780 ευρώ και με άνοδο 3,15%. Υψηλό θα χαρακτηρίζαμε τον όγκο των 424 χιλ. τεμαχίων.

ΔΕΗ: Πήγε στα 9 ευρώ και εκεί έγραψε υψηλό ημέρας, αλλά έκλεισε στα 8,88 ευρώ με άνοδο 2,25%. Και εδώ ο όγκος των 615 χιλ. τεμαχίων μας φάνηκε υψηλός.

JUMBO: Στο υψηλό ημέρας και στα 13,49 ευρώ με καλό όγκο αν και είχε και πακέτο μέσα. Έβγαλε πάντως αντίδραση καθώς προσέγγισε τα 13 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Με τέτοιες εκτιμήσεις και να μην μπορεί να φτάσει στα 16 ευρώ. Έγραψε υψηλό στα 15,84 ευρώ και έκλεισε στα 15,64 ευρώ και με μικρές απώλειες.

ΕΥΔΑΠ: Αδιάφορη παραμένει η μετοχή και διαγραμματικά είναι την κόψη του ξυραφιού.

ΟΛΠ: Για να δούμε πότε θα ξυπνήσει…

EPSILON NET: Έβδομη συνεχόμενη ανοδική και έσβησε σχεδόν τις απώλειες που έγραψε πριν λίγο καιρό λόγω ρευστοποιήσεων θεσμικού.

INTRAKAT: Πήγε το δικαίωμα στα 0,10 ευρώ καταγράφοντας άνοδο 51,52% και με όγκο 294 χιλ. δικαιώματα. Νομίζουμε πως αυτό τράβηξε και τη μετοχή υψηλότερα καθώς υπάρχει σχέση… Στο +4,83% η μετοχή και στα 2,17 ευρώ.

ΑS COMPANY: Περιμέναμε από το σημερινό άνοιγμα μία κίνηση προς τα 2,30 ευρώ, έτσι αναγνωριστική για να δούμε αν υπήρχαν πωλητές. Μάλλον μας έκαναν το χατίρι και την πήγαν μέχρι τα 2,28 ευρώ. Δεν είδαμε σημαντικούς πωλητές. Μάλλον «τάπες» είδαμε να έχουν μπει, για να μη φύγει υψηλότερα.

FIERATEX: Με όγκο 11 χιλ. τεμάχια στα 0,68 ευρώ.

INTRALOT: Καλή κίνηση σήμερα από τη μετοχή και φάνηκε πως μαζεύτηκε η προσφορά που βγήκε. Από την αρχή του έτους είχε κάνει καλή διόρθωση.

LAVIPHARM (απάντηση): Μη μας ρωτάτε αν πρέπει να πουλήσετε ή να κρατήσετε. Δεν απαντάμε σε τέτοια ερωτήματα και δεν είναι δουλειά μας. Η στήλη πιστεύει στη μετοχή λόγω θεμελιωδών μεγεθών και ναι συνεχίζει να την έχει στις επιλογές της.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Το τελευταίο διάστημα παραμένουν στο περιθώριο. Το πρώτο κύμα ήταν στις τράπεζες και παραμένει εκεί. Το δεύτερο λογικά θα βάλει και άλλα βαριά χαρτιά στο παιχνίδι και σταδιακά θα πάει το ενδιαφέρον και σε αυτά. Προς το παρόν περιμένουμε…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης