Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιστροφή πάνω από τις 930 μονάδες με τράπεζες και ΟΠΑΠ

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιστροφή πάνω από τις 930 μονάδες με τράπεζες και ΟΠΑΠ
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Πολύ εντυπωσιακή η σημερινή συνεδρίαση με τον τζίρο στο πρώτο δίωρο να είναι αρκετά αυξημένος. Πάτησε τις 930 μονάδες ο Γενικός Δείκτης και δεν έφυγε από εκεί. Τα βαριά χαρτιά είχαν δυνατή παρουσία με περισσότερα από 10 να έχουν άνοδο από 2,5% και άνω. Δυνατή κίνηση από τράπεζες, πολύ καλός ο ΟΠΑΠ, έβγαλε αντίδραση η ΔΕΗ, ενώ ο ΟΤΕ πέρασε και πάλι πάνω από τα 17 ευρώ.

Ουσιαστικά ο Γενικός Δείκτης έκλεισε κοντά στο υψηλό ημέρας και με Εθνική, ΟΠΑΠ, Πειραιώς και Alpha Bank να κλείνουν στο υψηλό της ημέρας. Μόνο η Ελλάκτωρ έκλεισε με σημαντικές απώλειες από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και η Τιτάν με οριακές. Αδύναμη θα λέγαμε πως ήταν και η εικόνα της Lamda.

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ: Κάποια στιγμή θα πρέπει να μας εξηγήσουν οι ανάδοχοι, οι αρμόδιοι, ή τέλος πάντως όποιος πρέπει, τι συμβαίνει με τις υπερκαλύψεις και γιατί πέφτουν στην πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης τα ομόλογα που έχουν καλυφθεί δύο και τρεις φορές. Την ξέρουμε την απάντηση και τη σχολιάζουν πολλοί που παρακολουθούν όσα γίνονται στο ΧΑ μας. Όμως μήπως θα πρέπει αυτό το παιχνιδάκι να σταματήσει; Μήπως θα πρέπει να τιμολογηθούν πιο σωστά τα ομόλογα; Ο επενδυτής από την άλλη οφείλει να είναι υποψιασμένος. Έχουμε σχολιάσει αρκετές φορές όσα έχουν γίνει με τα ομόλογα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εξαιρετικές όλες. Ο δείκτης στο +3,52%, η Εθνική στα 3,30 ευρώ, η Πειραιώς στα 1,4690 ευρώ και η Alpha στα 1,29 ευρώ. Η Eurobank είχε άνοδο μικρότερη από 1%. Πάλι έγιναν αρκετά πακέτα στην ΑΛΦΑ.

ΟΠΑΠ: Ξεπέρασε και πάλι τα 13 ευρώ και είχε πολύ όμορφη συμπεριφορά σήμερα. Μάλιστα έκλεισε στο υψηλό της ημέρας και στα 13,17 ευρώ με άνοδο 5,36%.

ΟΤΕ: Νομίζουμε πως οι αγοραστές κάνουν πλάκα στο ταμπλό. Ό,τι θέλουν κάνουν τη μετοχή. Όπως έχουμε ξαναγράψει θεωρούμε δίκαιη την αποτίμηση αλλά δεν μπορούμε να πούμε πως αφαιρούμε τη μετοχή από τις επιλογές. Εσείς τώρα, ό,τι καταλαβαίνετε…

ΔΕΗ: Έκανε τρία πακέτα στο πρώτο μισάωρο και αμέσως μετά η μετοχή άλλαξε διάθεση. Με χαμηλό ημέρας τα 8,40 ευρώ στο ξεκίνημα πήγε στη συνέχεια μέχρι και τα 8,80 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μπορεί χθες να μαζεύτηκαν οι απώλειες και να έκλεισε αμετάβλητη η μετοχή, αλλά σήμερα δεν έγινε το ίδιο και αρχίζει να δοκιμάζει το κάτω μέρος της συσσώρευσης. Στα 1,26 ευρώ με απώλειες 2,85% και υψηλό όγκο 661 χιλ. τεμαχίων. Μάλιστα έμεινε και με πωλητές στο κλείσιμο.

ΑΒΑΞ: Τέταρτη συνεχόμενη πτωτική για τη μετοχή. Στα 0,9580 ευρώ και στο -3,52%. Σίγουρα επηρεάζεται και αυτή με το θέμα της Αττικής Οδού.

FOURLIS: Πολύ καλός και πάλι και έκλεισε λίγο χαμηλότερα από τα 4,40 ευρώ.

BYTE: Εντολή αγοράς 15 χιλ. τεμαχίων στα 3,70 ευρώ και στο +5,71% στις τελικές δημοπρασίες. Εκεί έκλεισε η μετοχή που είναι και νέα πολυετή υψηλά. Δυνατό κοουτσάρισμα… Στο τέλος βγήκε και πώληση 70 χιλ. τεμάχια και αμέσως βρήκε αγοραστή.

PREMIA: Κάτω από το 100 ξεκίνησε η διαπραγμάτευση. Όπως και τα προηγούμενα εταιρικά ομόλογα που μπήκαν στο ΧΑ. Παραπάνω έχουμε ένα σχόλιο που έχει να κάνει και με τη συγκεκριμένη.

FIERATEX: Από τα μικρά η δική της κίνηση ξεχώρισε. Βγήκαν αγοραστές, έγιναν και κάποια γυρισματάκια, έχουμε την εντύπωση και η μετοχή πήγε σε διψήφιο ποσοστό ανόδου.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης