Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές – Με τράπεζες και ΟΠΑΠ πάνω από τις 920 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές – Με τράπεζες και ΟΠΑΠ πάνω από τις 920 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με καλή άνοδο άνω του 1%, εξέλιξη που αναμένεται να βοηθήσει και την εγχώρια αγορά. Το βλέμμα είναι στραμμένο στη FED καθώς σήμερα θα ενημερώσει για την πολιτική της. Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με ανάλογη άνοδο και την πλειονότητα των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης να κινείται ανοδικά. Οι τράπεζες είναι και πάλι στο επίκεντρο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Παραμένουν στο επίκεντρο αφού εκεί έχουν στραφεί οι περισσότεροι επενδυτές και είδαμε μεγάλους όγκους το προηγούμενο διάστημα. Ο δείκτης στο +1,7% με όλες τις συστημικές να ενισχύονται άνω του 1%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Αύριο πριν το άνοιγμα τα αποτελέσματα χρήσης 2021 και μετά το κλείσιμο η ενημέρωση των αναλυτών. Μέρισμα 0,42 ευρώ ανά μετοχή περιμένουν κάποιοι αναλυτές, ενώ τα καθαρά κέρδη θα είναι στα 158 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις. Οι αναλυτές περιμένουν τι θα πει η διοίκηση για το 2022, για τη νέα μονάδα, για τις πληθωριστικές πιέσεις κ.α. Πάνω από τα 15 ευρώ με άνοδο άνω του 1%.

ΟΠΑΠ: Χθες είχε υψηλή μεταβλητότητα αλλά σήμερα ξεκίνησε με την υψηλότερη άνοδο στην μεγάλη κεφαλαιοποίηση. Στα 12,85 ευρώ και στο +2,80%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ξεκίνησε με απώλειες 2% και όγκο πάνω από 10 χιλ. τεμάχια. Βρίσκεται στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα λόγω των όσων έγιναν στην Αττική Οδό.

ΔΕΗ: Παραμένει αδύναμη και υποχωρεί οριακά στο ξεκίνημα.

CENERGY: Νέα ιστορικά και πάλι η μετοχή. Στα 3,8450 ευρώ με άνοδο 2,53% και όγκο πάνω από 15 χιλ. τεμάχια.

INTRAKAT: Ξεκινάει σήμερα η διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου με την αποκοπή του δικαιώματος και την προσαρμογή της τιμής. Η τιμή είναι 2,05 ευρώ με κατώτατο όριο τα 1,4350 ευρώ και ανώτατο τα 2,78 ευρώ. Στα 2,09 ευρώ το ξεκίνημα της μετοχής.

PREMIA PROPERTIES: Πρεμιέρα για το πενταετές ομόλογο ύψους 100 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2,80%. Δεν είχε κάνει πράξη την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές.

EPSILON NET: Προς τα 4,50 ευρώ η μετοχή μετά τις πιέσεις που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα. Μένει να δούμε αν θα επιχειρήσει να κινηθεί προς τα 5 ευρώ ξανά και αν θα έχουμε πάλι αύξηση του όγκου.

FOURLIS: Ανοδικά κατά 2% και πάνω από τα 4,30 ευρώ. Διατηρεί την καλή της συμπεριφορά, αλλά θα χρειαστεί κάτι παραπάνω για να σπάσει αντιστάσεις και σίγουρα καλό κλίμα στις αγορές.

AS COMPANY: Τα όσα έγιναν στις αγορές την επηρέασαν και είδαμε και ένα πισωγύρισμα. Σήμερα άνοιξε στα 2,23 ευρώ, αλλά με τους αγοραστές να είναι χαμηλότερα και τον όγκο να έχει περιοριστεί. Και εδώ περιμένουμε να δούμε αν τέλειωσαν οι πωλήσεις και αν θα προσπαθήσει να πάει προς τα 2,30 ευρώ. Χαμηλή η αποτίμηση με βάση την εικόνα του εννεαμήνου.

TRASTOR: Στα 1,21 ευρώ βγαίνουν οι αγοραστές και μαζεύουν την προσφορά προφανώς σε μία προσπάθεια να κερδίσουν τη διαφορά που θα προκύψει από την τιμή της δημόσιας πρότασης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης