Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Jumbo: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος – Αυξημένο ταμείο λόγω μείωσης αποθεμάτων στη χρήση 2021

tags :
Jumbo: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος – Αυξημένο ταμείο λόγω μείωσης αποθεμάτων στη χρήση 2021
Ο κ.Βακάκης αναφέρθηκε σε ελλείψεις προϊόντων από την Άπω Ανατολή, οι οποίες ανέρχονται κοντά στο 25% των συνολικών κωδικών
Σχετικά Άρθρα

Εγκρίθηκε πριν από λίγο από τη Γενική Συνέλευση της Jumbo η πρόταση διανομής έκτακτου μερίσματος ύψους 0,3850 ευρώ μικτό ή 0,3658 ευρώ καθαρό με τη συνολική διανομή να ανέρχεται στα 52,28 εκατ. ευρώ για την εταιρεία.
Στις 24/1 θα γίνει η αποκοπή του σχετικού μερίσματος και στις 31/1 θα ξεκινήσει η καταβολή του στους δικαιούχους.
Επίσης η γενική συνέλευση ενέκρινε 2 νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο και πλέον το Δ.Σ. είναι δεκαμελές.
Ο κ.Βακάκης αναφέρθηκε σε ελλείψεις προϊόντων από την Άπω Ανατολή, οι οποίες ανέρχονται κοντά στο 25% των συνολικών κωδικών με μέρος αυτών να καλύπτονται από άλλες αγορές και το άλλο μέρος θα επανέλθει όταν αποκατασταθεί η λογική στις τιμές.
Η εταιρεία λόγω μείωσης των αποθεμάτων, αναμένεται να εμφανίσει αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα στη χρήση 2021, ενώ σκοπός της είναι η διατήρηση των υψηλών μερισμάτων και το 2022 και το 2023.

Η ανακοίνωση της Jumbo

Με σημαντικά αυξημένη συμμετοχή μετόχων που εκπροσώπησαν το 79% περίπου του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα 19 Ιανουαρίου 2022, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση μετόχων του Ομίλου Jumbo.
Η διοίκηση του Ομίλου αξιοποίησε την ευκαιρία της συγκέντρωσης των μετόχων, για να αναλύσει την στρατηγική του απέναντι στις προκλήσεις της νέας χρονιάς.
Tα μεγέθη του Ομίλου κατά το 2021 αναμένεται να είναι σημαντικά βελτιωμένα σε σχέση με το 2020, λόγω της αύξησης των πωλήσεων κατά +19,87%, της αμυντικής πολιτικής που ακολουθήθηκε στο κομμάτι των αγορών καθώς και της διαχείρισης των υφιστάμενων αποθεμάτων.
Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα αποτελέσματα του πρώτου 6μήνου 2021 το μικτό περιθώριο κέρδους ήταν βελτιωμένο σε σχέση με το αντίστοιχο 6μηνο του 2020 και η αυξητική τάση αυτή διατηρήθηκε και κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021.
Αν και τα αποτελέσματα του 2021 αποτελούν αδιαμφισβήτητη επιτυχία δεδομένων των συνθηκών, η ανάπτυξη τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας για το 2022 παραμένει ζητούμενο.
Οι έντονες αρρυθμίες στην εφοδιαστική αλυσίδα και η αύξηση στο κόστος μεταφοράς των προϊόντων έχουν ως αποτέλεσμα ένα σημαντικό κομμάτι του προϊοντολογικού μείγματος, να μην είναι πλέον διαθέσιμο στα ράφια των καταστημάτων Jumbο αφού η τελική σχέση τιμής-ποιότητας αδικεί κατάφωρα τον καταναλωτή και για τον λόγο αυτό απορρίπτεται αυτομάτως.
Επιπλέον, δεν διαφαίνεται σαφής τάση όσον αφορά τη ζήτηση καθώς αυτή συνεχίζει να επηρεάζεται από τις επιδημιολογικές εξάρσεις αλλά και από το κύμα ακρίβειας.
Σε αυτό το περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας, στόχος της διοίκησης είναι να διαφυλάξει το μοντέλο της Jumbο απέναντι στον καταναλωτή όσον αφορά την σχέση τιμής με το προσφερόμενο προϊόν.
Η ισχυρή θέση του Ομίλου επιτρέπει να συμβάλει στην προσπάθεια αναχαίτισης του κύματος της ακρίβειας και τη διατήρηση δίκαιων τιμών για τους καταναλωτές οι οποίοι αποτελούν κινητήρια δύναμη της αγοράς.
Ταυτόχρονα, η διοίκηση του Ομίλου διαβεβαίωσε τους μετόχους συνεταίρους ότι όπως έχουν σήμερα τα δεδομένα, θα διατηρηθεί στο ακέραιο η μερισματική πολιτική του 2021 και κατά το 2022.
Σε πρώτο στάδιο στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, οι μέτοχοι ενέκριναν την πρόταση της διοίκησης για την καταβολή έκτακτης χρηματικής διανομής για το 2022 μικτού ποσού 0,3850 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή ποσό ίσο με το 50% του συνολικού ποσού που διανεμήθηκε για το 2021.
Ο Όμιλος Jumbο εκμεταλλευόμενος την ισχυρή χρηματοοικονομική του θέση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενεργειακή του αυτοτέλεια, την πράσινη οικονομία και να αναπτύσσει το δίκτυο καταστημάτων του.

Πιο συγκεκριμένα:

• το 2021 ολοκληρώθηκε το τριετές πρόγραμμα αντικατάστασης συμβατικών λαμπτήρων φθορισμού με λαμπτήρες LED για 19 κτηριακές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και Κύπρο.
• το 2021 ξεκίνησε το τριετές πρόγραμμά για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων ιδιοκατανάλωσης σε 28 κτηριακές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και Κύπρο με ισχύ που θα ξεπεράσει τα 9,7MW.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης