Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιστροφή στις ανοδικές συνεδριάσεις με τις τράπεζες και πάλι ανοδικές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιστροφή στις ανοδικές συνεδριάσεις με τις τράπεζες και πάλι ανοδικές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ήταν κλειστή η Wall Street και είχαμε σήμερα περιορισμένο τζίρο. Βέβαια, εμείς εδώ σε αυτήν την αγορούλα, έχουμε περάσει πολλούς μήνες με ανοικτές όλες τις αγορές και να μην κουνάνε οι μετοχές, οπότε και με το σημερινό τζίρο των 54 εκατ. ευρώ είμαστε ικανοποιημένοι. Άλλωστε πήγαμε προς νέα υψηλά 7 ετών και πάλι και είχαμε και αρκετές μετοχές με ενδιαφέρον.

Σχεδόν ακούμπησε τις 960 μονάδες ο Γενικός Δείκτης αλλά έκλεισε στις 956,28 μονάδες με άνοδο 0,73%. Οι τράπεζες είχαν άνοδο 1,77% και έδωσαν τον τόνο και σήμερα. Όμως καλά πήγαν επίσης ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Viohalco κ.α. Στα μικρομεσαία υπήρξε επίσης αρκετό ενδιαφέρον.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εξαιρετική ξανά η Alpha Bank και έπιασε η αποτίμηση τα 3 δισ. ευρώ, περνώντας πάνω από την Εθνική Τράπεζα. Βέβαια η Εθνική δεν έχει κάνει αύξηση κεφαλαίου. Στο υψηλό ημέρας έκλεισε και η Alpha Bank και η Πειραιώς. Δυνατή και η Εθνική με άνοδο άνω του 1%, ενώ η Eurobank είχε οριακή άνοδο. Με σημαντική πτώση η Attica Bank. Η Ελλάδος ήταν και πάλι καλή και ενισχύθηκε 1,74%.

ΕΥΔΑΠ: Σαν κάτι να έγινε σήμερα… Πάνω στην αντίσταση η μετοχή και κάποια στιγμή θα πρέπει να έρθει ο καιρός να τη διασπάσει. Στο +2,31% και στα 7,96 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Εκεί κοντά στα 13,80 ευρώ, είναι επίπεδα που έχει δει στο παρελθόν χωρίς να καταφέρει να τα ξεπεράσει. Στα 13,37 ευρώ το κλείσιμο.

VIOHALCO: Με άνοδο 2,58% και χαμηλό συγκριτικά όγκο.

ΟΛΠ: Βγήκε καλή πίεση πάλι στη μετοχή, ενώ είδαμε και κάποιες αυξημένες συγκριτικά πωλήσεις και στο συμβόλαιο της μετοχής στο χρηματιστήριο παραγώγων. Στα 17,36 ευρώ και στο -1,70%. Μέσα στο πλαγιοκαθοδικό κανάλι και νομίζουμε πως η πτώση είναι υπερβολική, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να παρακολουθούμε το διάγραμμα.

CENERGY: Νέα ιστορικά υψηλά για τη μετοχή με την αγορά να περιμένει τις ανακοινώσεις για τη νέα συμφωνία στις ΗΠΑ.

FOURLIS: Και σήμερα δυνατός και είναι κοντά στην περιοχή αντίστασης. Από εδώ και πάνω θα χρειαστεί ακόμα μεγαλύτερες δυνάμεις. Στα 4,50 ευρώ και στο 2,74%.

REAL CONS.: Νέα ιστορικά υψηλά, αλλά είναι και μικρή η ιστορία της στο ΧΑ. Με υψηλό στα 2,97 ευρώ έκλεισε στα 2,92 ευρώ με άνοδο 11,45% και όγκο κοντά στις 90 χιλ. μετοχές.

EPSILON NET: Έβδομη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση.

AUTOHELLAS: Νέα πολυετή υψηλά.

ELINOIL: Τα αποτελέσματα εννεαμήνου δικαιολογούν την κίνηση και βέβαια ενώ πολλές μετοχές έχουν κάνει τους προηγούμενους μήνες μεγάλο ράλι, η συγκεκριμένη δεν έχει κάνει και πολλά. Στα 1,97 ευρώ και στο +8,84%.

CENTRIC: Μπήκε δυνατή εντολή αγοράς 40 χιλ. τεμαχίων στα 0,3040 ευρώ. Προσπάθησαν προς το τέλος να την κλείσουν με μικρότερη άνοδο, αλλά τελικά έκλεισε στα 0,31 ευρώ και στο +3,68%.

AS COMPANY: Που θα πάει κάποια στιγμή θα τελειώσουν τα κομμάτια στον πωλητή και πιστεύουμε ότι θα μπορέσει να δει υψηλότερα επίπεδα, γιατί τα αξίζει. Στα 2,15 ευρώ και στο +0,94%. Αν και υπήρχαν πάντως δυνατές εντολές αγοράς δεν είδαμε τον πωλητή να θέλει να δώσει παρά τις 56 χιλ. μετοχές που άλλαξαν χέρια.

MOTOΔΥΝΑΜΙΚΗ: Συνεχίζει να έχει εξαιρετική παρουσία και οι αγοραστές να απορροφούν την προσφορά. Στα 2,33 ευρώ και στο +4,48%.

ΑΒΑΞ: Από νωρίς έδειξε σημάδια αφύπνισης και κράτησε άνοδο μέχρι το τέλος άνω του 3%.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Στα 0,42 ευρώ θα γίνει η αύξηση κεφαλαίου και η μετοχή έκλεισε στα 0,62 ευρώ. 


Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης