Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει κατεύθυνση μετά τη Fitch – Ακολουθεί τις αγορές της Ευρώπης

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει κατεύθυνση μετά τη Fitch – Ακολουθεί τις αγορές της Ευρώπης
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch θα δώσει τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση. Υπήρχαν βέβαια εκτιμήσεις ότι θα αναβαθμίσει μόνο τις προοπτικές και ίσως μέρος της κίνησης να έχει ήδη αποτυπωθεί στο ταμπλό. Από την άλλη το ήπιο θετικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών αναμένεται να βοηθήσει. Κλειστή η Wall Street σήμερα λόγω αργίας, άρα ίσως επηρεαστεί ο δικός μας τζίρος.

Το 2022 έχει ξεκινήσει εξαιρετικά και αποτυπώνεται η ανοδική διαφυγή. Οι επενδυτές δείχνουν να μην ανησυχούν και τόσο από τις επερχόμενες αυξήσεις επιτοκίων ή τον πληθωρισμό και κοιτάνε πιο μακριά. Το ΧΑ άνοιξε με ήπια άνοδο, ακολουθώντας τις ξένες αγορές, με τις τράπεζες να δίνουν και πάλι τον τόνο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έχουν πάρει εδώ και κάποιες μέρες τη σκυτάλη και σπρώχνουν υψηλότερα την αγορά. Σχεδόν όλοι οι αναλυτές είναι θετικοί για τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου και ανεβάζουν τις τιμές στόχους. Στο +1% άνοιξε ο τραπεζικός δείκτης με την Εθνική και τη Euroabank να ξεχωρίζουν από τις συστημικές. Η Ελλάδος άνοιξε στα 18,90 ευρώ αλλά γύρισε αμετάβλητη στα 18,40 ευρώ και με καλό όγκο στο ξεκίνημα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ξανά στα 16 ευρώ η μετοχή με το άνοιγμα της συνεδρίαση και εκεί βρίσκεται η τριπλή κορυφή στο μηνιαίο γράφημα.

OTE: Αύριο η γενική συνέλευση για ακύρωση ιδίων μετοχών και αγοράς νέων. Στα επίπεδα του προηγούμενου κλεισίματος ο τίτλος.

JUMBO: Την επόμενη Δευτέρα κόβει το έκτακτο μέρισμα των 0,3850 ευρώ ανά μετοχή. Με μικρό όγκο και στα 14,40 ευρώ άνοιξε η μετοχή.

QUEST: Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα την 1η Φεβρουαρίου θα κόψει το δικό της έκτακτο μέρισμα ύψους 1,25 ευρώ ανά μετοχή.

ΤΙΤΑΝ: Μία ελεύθερη εντολή στην προσυνεδρίαση στην πλευρά των πωλητών έδινε άνοιγμα με μεγάλες απώλειες και κάτω από τα 13 ευρώ στα πρώτα λεπτά. Στη συνέχεια όμως μπήκαν καλές εντολές αγοράς και ισορρόπησε το εκτιμώμενο άνοιγμα. Υποχωρεί 0,81% στα πρώτα λεπτά.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Εντολή πώλησης 42 χιλ. τεμαχίων στα 1,37 ευρώ στην προσυνεδρίαση. Στα 1,3640 ευρώ και στο +0,74%.

EPSILON NET: Κάποιες πωλήσεις στα 4,70 ευρώ την άνοιξαν εκεί τη μετοχή και με απώλειες 2,7%. Έχει συμπληρώσει ήδη 6 συνεχόμενες πτωτικές.

INTRAKAT: Μάλλον είναι στην τελική ευθεία η εταιρεία για την αύξηση κεφαλαίου και στις επόμενες μέρες θα πρέπει να αναμένουμε την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών αλλά και το ύψος της αύξησης.

ΑΒΑΞ: Με όρεξη άνοιξε η μετοχή. Το επόμενο διάστημα αναμένονται πολλές δημοπρατήσεις έργων, ενώ υπάρχει και η Αττική Οδός. Στο +3,24%.

FOURLIS: Συνεχίζει ανοδικά η μετοχή και βρίσκεται πάνω από τα 4,40 ευρώ. Έχει δώσει αξιόλογα κέρδη το τελευταίο διάστημα.

CENERGY: Νέα ιστορικά υψηλά για τη μετοχή και στα 3,40 ευρώ περίπου.

ΕΛΙΝΟΪΛ: Έχει μείνει πίσω σε σύγκριση με άλλες μετοχές και ομοειδείς, ενώ είχε καλά αποτελέσματα για το εννεάμηνο. Σήμερα έχει αυξήσει όγκο και ενισχύεται κατά 6%, αλλά παραμένει κάτω από τα 2 ευρώ.

CENTRIC: Με μικρό όγκο πάνω από τα 0,30 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης