Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επέλαση αγοραστών! Σε υψηλά 7 ετών με διάχυση της ανόδου

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επέλαση αγοραστών! Σε υψηλά 7 ετών με διάχυση της ανόδου
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τι να σχολιάσεις για τη σημερινή συνεδρίαση; Τα είχε όλα! Θεαματική επέλαση των αγοραστών, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, μεγάλος τζίρος και σπάσιμο προς τα πάνω πολλών μετοχών. Αλώθηκαν οι 930 μονάδες και πήγαμε εύκολα στις 950 μονάδες. Από τον Δεκέμβριο του 2014 είχαμε να δούμε τέτοια τιμή για τον Γενικό Δείκτη.

Είδαμε και κυνήγι μετοχών και από επενδυτές που ήταν καιρό εκτός. Θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί. Δεν κυνηγάμε τα χαρτιά. Προσπαθούμε στις συσσωρεύσεις να εντοπίζουμε καλές και ποιοτικές εταιρείες και να έχουμε υπομονή. Οι συνεδριάσεις των τελευταίων ημερών προφανώς και φωτογραφίζουν θετική εξέλιξη από Fitch. Για να δούμε!

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Και πάλι ανοδικά αλλά πιο ήπια. Να πάρουν και αυτές μερικές ανάσες. Άφησαν για λίγο τη σκυτάλη αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι υστέρησαν. Τη μικρότερη άνοδο είχε η Eurobank και τη μεγαλύτερη η Alpha Bank.

JUMBO: Κυνηγούσαν σήμερα τη μετοχή ενώ έδινε καιρό ευκαιρίες στα 12,20-12,50 ευρώ που τα ακούμπησε αρκετές φορές πρόσφατα. Έκοψε με δύναμη και τον εκθετικό των 200 ημερών. Στα 14,32 ευρώ με άνοδο 4,99% και υψηλό όγκο 471 χιλ. τεμάχια.

ΤΙΤΑΝ: Άλλη μία μετοχή που θεωρούσαμε ότι είχαν υπερβάλει αναλυτές και επενδυτές. Έσπασε σήμερα το πλαγιοκαθοδικό κανάλι και προσεγγίζει τα 15 ευρώ. Θέλουμε τιμές πάνω από τα 15,20 ευρώ για να πούμε ότι αφήνει πίσω της τις κακές μέρες. Οι έχοντες βέβαια τοποθετηθεί στα χαμηλά έχουν μεγάλη απόδοση σε λίγες συνεδριάσεις, επομένως ας πράξουν ό,τι πιστεύουν. Στα 14,76 ευρώ με άνοδο 3,22% και 8 συνεχόμενες ανοδικές.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μέχρι και αυτή αναστήθηκε! Έρχονται το επόμενο διάστημα μεγάλα έργα και κάποια στιγμή ο κλάδος πρέπει να το αποτυπώσει. Μέχρι στιγμής πολλοί αναλυτές βλέπουν μεγάλες προοπτικές, αλλά στο ταμπλό δεν έχουμε δει και πολλά. Για να δούμε… Έγραψε τιμές πάνω από τα 10 ευρώ αλλά έκλεισε στα 9,95 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Μάλλον η έκθεση της Eurobank Equities ήρθε στη σωστή στιγμή και βοήθησε τη μετοχή. Στα 6,69 ευρώ πλέον.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Σιγά μην απείχε από το πάρτι. Στα 15,65 ευρώ και σύντομα θα πλησιάσει και πάλι την τριπλή κορυφή.

FOURLIS: Έχει δώσει και αυτός μεγάλη άνοδο από τις μέρες που άλλαζαν χέρια μεγάλα πακέτα μετοχών. Λογικά στα 4,40-4,60 ευρώ θα βρει κάποια αντίσταση. Όμως η στήλη θέλει να δει τη μετοχή με μακροπρόθεσμη προοπτική. Θα δώσει μέρισμα για τη χρήση 2021 και όπως μας είπαν πριν λίγες μέρες από τη διοίκηση παρά τις ελλείψεις ο Δεκέμβριος πήγε πολύ καλύτερα από τις εκτιμήσεις. Στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο και στα 4,34 ευρώ με άνοδο 6,24%.

CENTRIC: Στα 0,3070 ευρώ και στο +9,09%. Έδωσε απαντήσεις…

ΑΝΕΚ: Με όγκο 212 χιλ. τεμάχια και άνοδο 9,09% μάλλον έρχεται η ώρα των ανακοινώσεων.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Στο +7,92% και στα 0,4360 ευρώ με υψηλό όγκο 258 χιλ. τεμάχια.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Με τέτοια νούμερα λογική η κίνηση…

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Μεγάλη δύναμη και σήμερα οι αγοραστές.

ΕΚΤΕΡ: Πάλι πάνω από τα 1,30 ευρώ, αλλά θέλουμε συνέχεια για να σπάσει η συσσώρευση.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Μέχρι και αυτή αφυπνίστηκε. Πρόκληση βέβαια η αποτίμησή της αλλά γνωστά τα θέματα. Στα 0,7060 ευρώ και στο +4,13%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης