Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μεταβλητότητα πέριξ του χθεσινού κλεισίματος

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μεταβλητότητα πέριξ του χθεσινού κλεισίματος
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το ανοδικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών μπορεί να μας βοηθήσει να πάρουμε μία απόσταση από τις 930 μονάδες και να επιβεβαιωθεί η διάσπαση, αλλά τα αρχικά κέρδη των μεγάλων δεικτών περιορίστηκαν την ώρα που άνοιγε η δική μας αγορά. Βέβαια, το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει, σημειώνουν αναλυτές, θα μπορούσε να απορροφήσει τις όποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών εκδηλωθούν κοντά στα τρέχοντα επίπεδα. Υπάρχουν σημαντικές αποδόσεις στις τραπεζικές μετοχές από την αρχή του τρέχοντος έτους και μέσα σε λίγες συνεδριάσεις.

Σήμερα θα ανακοινωθεί ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ και αναμένουν αύξηση οι αναλυτές. Τρέχει με τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων 40 ετών. Μπορεί να οδηγήσει και σε αύξηση της μεταβλητότητας στα χρηματιστήρια, λένε οι αναλυτές, ειδικά σε περίπτωση που τα στοιχεία είναι διαφορετικά από τις εκτιμήσεις.

Το ΧΑ ξεκίνησε ανοδικά, αλλά βγήκαν και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε επιλεγμένες μετοχές. Ανοδικά κινούνται Jumbo, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΕΥΔΑΠ, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κινείται σταθεροποιητικά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Χωρίς τη σημερινή πορεία η Eurobank έχει άνοδο 13,30% από την αρχή του 2022, η Alpha Bank 11,98%, η Εθνική και η Πειραιώς έχουν την ίδια άνοδο κατά 8,29%. Η Eurobank και η Πειραιώς έχουν μόνο ανοδικές φέτος, δηλαδή έξι στις έξι και ο τραπεζικός δείκτης είναι στο +11,08%. Πέριξ του χθεσινού κλεισίματος κινούνται οι μετοχές στο άνοιγμα.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ανοίγουν τους λογαριασμούς ρεύματος οι καταναλωτές και παθαίνουν σοκ. Φανταστείτε τι παθαίνουν οι επιχειρηματίες, ειδικά εκείνων των εταιρειών όπου το ενεργειακό κόστος είναι σημαντικό μέρος των εξόδων τους.

ΕΧΑΕ: Η είσοδος της Amber Capital, η οποία ανακοίνωσε ότι ελέγχει το 5% σε συνδυασμό και με τις αγορές ιδίων μετοχών που γίνονται το τελευταίο διάστημα έχει βελτιώσει την εικόνα του τίτλου. Από την άλλη η αύξηση του τζίρου στις τελευταίες συνεδριάσεις, δημιουργεί ελπίδες για βελτίωση των εσόδων της εισηγμένης. Ήπια ανοδικά αλλά με σχετικά καλές συναλλαγές ξεκίνησε η μετοχή.

JUMBO: Συνεχίζει ανοδικά και έχει περάσει πάνω από κρίσιμη αντίσταση βλέποντας τιμές κοντά στα 13,80 ευρώ και λίγο παραπάνω με καλό όγκο. Όπως δείχνει το ταμπλό οι επενδυτές περίμεναν σημαντικά χαμηλότερες πωλήσεις και άρα και κέρδη για το 2021, με την εταιρεία να εκπλήσσει θετικά.

ΤΙΤΑΝ: Προς νέα ανοδική συνεδρίαση σήμερα και όλο το 2022 έχει θετικά κλεισίματα. Στα 14,42 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Δε βοηθούν οι όγκοι να ξεπεράσει τα τρέχοντα επίπεδα. Χρειάζεται περισσότερους αγοραστές. Στα 7,82 ευρώ με άνοδο 1% αλλά με όγκο λίγο κάτω από 2 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Ο μεγάλος όγκος που είδαμε στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Δευτέρας αφορούσε τον Παντελή Σκαρλάτο, μέσω της εταιρείας του Οικονομοτεχνική, η οποία πούλησε 210 χιλ. μετοχές και μειώθηκε το ποσοστό της στο 9,721%.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Ανοδικά και πάλι και με υψηλό όγκο. Το γεγονός ότι υπάρχει πωλητής το ξέρουμε και όσοι έχουν μετοχές επίσης. Στα 0,4240 ευρώ με άνοδο κοντά στο 4% και όγκο 32 χιλ. τεμάχια.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Ανοδικό και το δικό της ξεκίνημα με τη μετοχή να προσεγγίζει τα 1,85 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης