Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Γράφει νέα υψηλά, αυξάνει τζίρο, μειώνει την απόσταση με τα ξένα – Τι άλλο να ζητήσεις;

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Γράφει νέα υψηλά, αυξάνει τζίρο, μειώνει την απόσταση με τα ξένα – Τι άλλο να ζητήσεις;
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Είχαν βάλει τους χάρακες και έπαιζαν σήμερα τα παιδιά. Για ώρες ήταν κοντά στα ενδοσυνεδριακά υψηλά 52 εβδομάδων ο Γενικός Δείκτης και έπαιζαν με την… αγωνία μας. Θεαματική κίνηση και σήμερα πάντως με τις τράπεζες να συνεχίζουν να ωθούν υψηλότερα την αγορά. Εξαιρετική και πάλι η Alpha Bank και παρέμειναν δυνατές Πειραιώς και Εθνική. Η Eurobank με μικρότερη άνοδο αλλά έγραψε το 1 ευρώ. Όμως βοήθησαν και άλλα βαριά χαρτιά.

Τελικά έγραψε νέο υψηλό σήμερα η αγορά και είχε να δει τέτοιες τιμές εδώ και δύο χρόνια. Δυνατός εξελίχθηκε ο τζίρος ενώ να πούμε πως η υποαπόδοση που είχε έναντι των ευρωπαϊκών αγορών μειώνεται στις πρώτες μέρες του Γενάρη. Άκρως ικανοποιητική η συνεδρίαση και δεν έχουμε κάτι άλλο να ζητήσουμε…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το γράφαμε καιρό αλλά το έλεγαν όλοι. Χωρίς τις τράπεζες δε γίνεται να πάμε σε διάσπαση. Εξαιρετικές και σήμερα. Η Alpha Bank με την κίνηση χθες και σήμερα, μειώνει κάπως την υποαπόδοση που έχει έναντι των δύο άλλων συστημικών. Πάνω από το 1 ευρώ κινήθηκε η Eurobank και είναι υψηλό 3,5 ετών. Στο +3,11% ο τραπεζικός δείκτης και απέχει πλέον ελάχιστα από τα υψηλά που είχε γράψει τον περασμένο Μάιο.

JUMBO: Αρχίζει μάλλον και αντιλαμβάνεται η αγορά ότι τα κέρδη του 2021 μπορεί να φτάσουν τα 170 εκατ. ευρώ με βάση το τζίρο. Άρα η αποτίμηση δεν μπορεί να είναι 1,6 δισ. ευρώ! Και μικρότερα λίγο να είναι βέβαια τα κέρδη πάλι θεωρούμε πως η αποτίμηση δεν μπορεί να είναι κάτω από 2 δισ. ευρώ. Στα 13,64 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +3,65% με όγκο κοντά στις 400 χιλ. τεμάχια.

ΟΤΕ: Έπιασε τα 17 ευρώ ενδοσυνεδριακά αλλά έκλεισε στα 16,75 ευρώ. Τρομερός…

ΟΠΑΠ: Συνέβαλε και αυτή με άνοδο 2,94%. Έχει μείνει πίσω και η μερισματική απόδοση θα είναι δυνατή.

ΕΛΠΕ: Αύξησε στα 8,30 ευρώ από 7,20 ευρώ την τιμή στόχο η Eurobank Equities διατηρώντας τη σύσταση αγοράς και σημειώνει μεταξύ άλλων πως η βελτίωση στα περιθώρια διύλισης δεν έχουν αποτυπωθεί στην τιμή της μετοχής και περιμένει πως λόγω και της εκτιμώμενης υψηλής μερισματικής απόδοσης το 2022 θα βελτιωθεί η αποτίμηση. Δυνατό κλείσιμο στα 6,46 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ενδιαφέρον το σημερινό θέμα για το ομολογιακό που έχει το ΒΝ και αν γίνει αυτή η έκδοση των 200 εκατ. ευρώ σε χαμηλότερο επιτόκιο θα μπορέσει να μειώσει τους τόκους που καταβάλει λόγω του άλλου ομολόγου. Δηλαδή θα αγοράσει πίσω μέρος από το ακριβό ομόλογο και θα το χρηματοδοτήσει με ένα φθηνότερο. Έτσι βελτιώνεται και η τελική γραμμή. Αυτός νομίζουμε πως είναι και ο στόχος και η διοίκηση το έχει νομίζουμε αναφέρει σε τηλεδιασκέψεις. Αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να δώσει και μία καλύτερη αποτίμηση στο ταμπλό.

PERFORMANCE: Γύρω από τα πρόσφατα υψηλά τα οποία είναι και ιστορικά κινήθηκε σήμερα η μετοχή.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Μόλις μπήκαν κάποιες καλές αγορές αμέσως εμφανίστηκε προφανώς ο γνωστός πωλητής για να διώξει μερικές χιλιάδες τεμάχια.

SATO: 73% σε 4 συνεδριάσεις δεν είναι και λίγο. Είναι όμως μία καλή απόδοση για να υπάρξει ερώτημα από τις αρμόδιες αρχές στην εταιρεία και να μας εξηγήσουν αν έχει αλλάξει κάτι από αυτά που έχουν εδώ και μήνες γνωστοποιηθεί.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ: Και οι δύο δυνατές σήμερα με την Ευρωπαϊκή Πίστη να έχει άνοδο 6,14% και την Interlife 4,95%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης