Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζουν ανοδικά οι τράπεζες – Ψάχνει τις 930 μονάδες ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζουν ανοδικά οι τράπεζες – Ψάχνει τις 930 μονάδες ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το καλό άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών οδηγεί ξανά υψηλότερα το ΧΑ και προς την αντίσταση των 930 μονάδων. Οι τράπεζες ξεκίνησαν με νέα άνοδο, ενώ σχετικά καλές είναι και οι συναλλαγές. Υπάρχουν και κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις σε βαριά χαρτιά, εκτός χρηματοοικονομικού κλάδου, που επίσης στηρίζουν την ανοδική κίνηση. Το ερώτημα είναι αν αυτή τη φορά θα μπορέσει το ΧΑ να σπάσει την πολύμηνη συσσώρευση, αφού αρκετές φορές τους προηγούμενους μήνες η άνοδος σταμάτησε στις 930 μονάδες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεχίζουν ανοδικά για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Στην Alpha Bank και πάλι οι αγοραστές είναι δυνατοί και καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο, προσπαθώντας να σπάσει και τη συσσώρευση του τελευταίου διαστήματος. Ακολουθεί από κοντά η Πειραιώς και λίγο μικρότερη είναι η άνοδος για Εθνική και Eurobank. Έχει γίνει και ένα πακέτο στην Alpha Bank 500 χιλ. τεμαχίων, αλλά και πάλι ο όγκος στη μετοχή και χωρίς το πακέτο είναι καλός. Δυνατό όγκο έχει και στο Χρηματιστήριο Παραγώγων. Ένα βήμα πριν το 1 ευρώ η Eurobank.

ΟΠΑΠ: Καλές αγορές έχει στο ξεκίνημα και βοηθάει και αυτός. Παραμένει βέβαια χαμηλά η μετοχή και κάτω από τα 13 ευρώ.

ΔΕΗ: Ξανάπιασε τα 9 ευρώ.

JUMBO: Συνεχίζει και αυτή ανοδικά αν και με μικρό όγκο.

ΤΙΤΑΝ: Έχοντας 6 συνεχόμενες ανοδικές θα μπορούσαμε σήμερα να δούμε μία υποχώρηση καθώς βρίσκεται σε αντίσταση. Θέλουμε βέβαια να δούμε υψηλότερες τιμές προκειμένου να ξεφύγει από το πτωτικό κανάλι που κινείται το τελευταίο διάστημα.

COCA COLA: Κατά 1,17 εκατ. μετοχές αυξάνεται το σύνολο των μετοχών λόγω stock option και το νέο σύνολο ανέρχεται στα 371.794.418 μετοχές από σήμερα.

ΕΥΔΑΠ: Συνεχίζει να μην ενθουσιάζει στο ταμπλό. Χαμηλοί όγκοι και περιορισμένη κίνηση. Στο ίδιο μοτίβο και το σημερινό άνοιγμα.

BYTE: Ξεχωρίζει και σήμερα αν και με μικρό όγκο. Στο +2% και στα 3,43 ευρώ.

ΑΒΑΞ: Παραμένει σε συσσώρευση και κρατάει το 1 ευρώ η μετοχή. Στα 1,0420 ευρώ στο ξεκίνημα με χαμηλό όγκο.

ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ: Από αύριο οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα ύψους 0,1276 ευρώ ανά μετοχή καθαρό. Η μερισματική απόδοση ανέρχεται στο 1,6%.

Q&R: Μεγάλη εντολή πώλησης μπήκε στην προσυνεδρίαση στα 0,50 ευρώ και αφορούσε 207 χιλ. τεμάχια, δηλαδή λίγο κάτω από το 1% του συνόλου. Η μετοχή είναι σε υψηλά 7 ετών και άνοιξε λίγο κάτω από τα 0,50 ευρώ.

ΝΑΚΑΣ: Πέταξε κάποιος 10 τεμάχια στο άνοιγμα και οδήγησε τη μετοχή στο -21,3% και στα 1,81 ευρώ. Βγήκαν λίγο υψηλότερα οι αγοραστές στη συνέχεια και η μετοχή πήγε σε δημοπρασία.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Μεγάλο όγκο χθες και άνοδο κατέγραψε η μετοχή, ενώ σήμερα το ξεκίνημα είναι υποτονικό και η μετοχή αμετάβλητη.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Και εδώ είδαμε χθες μεγάλο όγκο και σήμερα έχουν γίνει περίπου 13 χιλ. τεμάχια, με τον τίτλο να προσπαθεί να ξεπεράσει τα 2 ευρώ, αλλά στα 2,01 ευρώ έχει μεγάλες πωλήσεις.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Συνεχίζονται οι μεγάλοι όγκοι στη μετοχή και οι διακυμάνσεις. Άντε να βγάλεις συμπέρασμα για το τι γίνεται στο ταμπλό. Η αποτίμηση του κοινού τίτλου στα 8,6 εκατ. ευρώ με την τιμή λίγο κάτω από τα 0,25 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης