Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πάνω από τις 910 μονάδες παρά την πτωτική κίνηση στην Ευρώπη

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πάνω από τις 910 μονάδες παρά την πτωτική κίνηση στην Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Fitch και πληθωρισμό έχουμε αυτήν την εβδομάδα. Την Τετάρτη από ΗΠΑ και την Πέμπτη για Ελλάδα. Η Fitch θα μας πει τη γνώμη της την Παρασκευή για την ελληνική οικονομία. Η πρώτη εβδομάδα του 2022 ήταν ανοδική για το Γενικό Δείκτη ο οποίος ενισχύθηκε κατά 1,47%. Ο τραπεζικός λόγω και της ανόδου την περασμένη Παρασκευή έχει άνοδο 3,68% στο ίδιο διάστημα.

Παρά τις ήπια πτωτικές τάσεις που επικρατούν στις αγορές της Ευρώπης, το ΧΑ ξεκίνησε με καλή άνοδο και πάνω από τις 910 μονάδες. Οφείλεται κυρίως στην άνοδο κατά 3% περίπου της Coca Cola, αλλά και της νέας ανόδου της Eurobank. Καλό ξεκίνημα και από Jumbo, λόγω αποτελεσμάτων.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Τις αλλαγές στις βαθμίδες ανακοίνωσε το ΧΑ και 13 αλλάζουν κατάταξη. Λόγω της περιορισμένης συναλλακτικής δραστηριότητας τους τελευταίους μήνες 12 έχασαν βαθμίδα και μόνο μία (Quest) ανέβηκε.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η πρώτη εβδομάδα του έτους έχει ήδη δώσει άνοδο 7% στη Eurobank. Έτσι ο τραπεζικός δείκτης έχει καλύτερη απόδοση από την αγορά. Το ξεκίνημα σήμερα είναι και πάλι καλό με τη Eurobank να διευρύνει το ποσοστό ανόδου και να κινείται οριακά υψηλότερα από τα 0,97 ευρώ. Ανοδικά και οι άλλες συστημικές με την Εθνική να ξεπερνάει τα 3 ευρώ.

JUMBO: Με βάση την ανακοίνωση για το ποσοστό αύξησης των πωλήσεων, η Optima Bank, τοποθετεί τις πωλήσεις του 2021 στα 831,9 εκατ. ευρώ, οι οποίες είναι πάνω από τις μέσες εκτιμήσεις (797 εκατ. ευρώ), αλλά και πάνω από τη δική της που ήταν στα 789 εκατ. ευρώ. Η Eurobank Equities σημειώνει πως είναι κοντά ο στόχος για 270 εκατ. ευρώ EBITDA με τις μέσες εκτιμήσεις να είναι στα 248 εκατ. ευρώ. Η μετοχή ξεκίνησε με άνοδο κοντά στο 1,5%.

COCA COLA: Αν και οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν αξιόλογες απώλειες το ΧΑ κινείται ανοδικά αφού η συγκεκριμένη έχει άνοδο κοντά στο 3%. Στα 31,88 ευρώ και με καλές σχετικά συναλλαγές.

MOTOR OIL: Με όγκο 1 τεμαχίου άνοιξε η μετοχή!

AEGEAN: Πιέζεται κάπως στο ξεκίνημα και χάνει 1% προσεγγίζοντας πάλι τα 5 ευρώ.

PREMIA: Ανακοινώθηκε και επίσημα η έκδοση ομολογιακού δανείου διάρκειας 5 ετών από την εταιρεία με σκοπό να αντλήσει έως 100 εκατ. ευρώ. Ήπια ανοδικά η μετοχή.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Έκτη συνεχόμενη χρονιά αύξησης τζίρου. Στα 54,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι πωλήσεις το 2021 από 40,8 εκατ. ευρώ το 2020. Ανοδικά όλοι οι κλάδοι που δραστηριοποιείται. Για να δούμε αν θα σπάσει τη συσσώρευση η μετοχή και γράψει νέα υψηλά.

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Την περιμέναμε τη δημόσια πρόταση, αν και μας προέκυψε προαιρετική παρά το ότι έχουν συντονιστεί οι μέτοχοι. Όπως και να έχει, λίγο είναι το διάστημα που θα μείνει στο ΧΑ, αφού έχει ήδη συγκεντρωθεί ποσοστό άνω του 90%. Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης δεν έχει μπει εντολή στην τιμή της δημόσιας πρότασης και κινείται λίγο χαμηλότερα.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Μεγάλες εντολές πώλησης είχε η μετοχή από τα 2 ευρώ και πάνω. Κινείται οριακά χαμηλότερα από τα 2 ευρώ και με χαμηλό όγκο.

ΜΠΗΤΡΟΣ (απάντηση): Επειδή μας ρωτάτε, δεν έχουμε κάποιο νέο και ουσιαστικά τις τράπεζες περιμένει μάλλον ακόμα η εισηγμένη για να κλείσει το θέμα και να δούμε επιτέλους πόσα δάνεια θα μείνουν. Διαγραμματικά η συσσώρευση είναι μεγάλη, αλλά το μηνιαίο διάγραμμα μας δείχνει πως αν φύγει από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, μπορεί ακόμα και να διπλασιάσει την τιμή της.
Μπήτρος.jpg
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης