Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με Coca Cola και επιλεγμένα βαριά χαρτιά πάνω από τις 900 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με Coca Cola και επιλεγμένα βαριά χαρτιά πάνω από τις 900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με το κλίμα να είναι καλό στο εξωτερικό, το ΧΑ ακολούθησε και ξεπέρασε τις 900 μονάδες. Φαίνεται πως η εξάπλωση της Omicron δεν ανησυχεί τόσο τους επενδυτές πλέον αφού βλέπουν πως οι οικονομίες ανταποκρίνονται και το πλήγμα είναι περιορισμένο. Σε μεγάλο βαθμό η κίνηση του ΧΑ οφείλεται στην Coca Cola, όπου είδαμε μεγάλη άνοδο αλλά και υψηλό όγκο. Από την άλλη είδαμε μία σχετική αδιαφορία για τις τραπεζικές μετοχές.

Είδαμε επίσης ενδιαφέρον για επιλεγμένα βαριά αλλά και μικρομεσαία και κυρίως του κλάδου της πληροφορικής. Ο Γενικός Δείκτης στις τελικές δημοπρασίες βρέθηκε σε υψηλό ημέρας αφού τα ξένα βελτίωναν την ανοδική τους κίνηση. Ο τζίρος κάπως καλύτερος από τον χθεσινό αλλά και πάλι χαμηλός. Τελικά έκλεισε σε υψηλό ημέρας και στις 908 μονάδες.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Υπάρχει μία ελαφρώς καλύτερη κινητικότητα στις τελευταίες συνεδριάσεις για μετοχές που θεωρούμε ότι είναι υποτιμημένες, όπως Jumbo, Τιτάν, Lamda, ΟΠΑΠ αλλά και ΑΔΜΗΕ, ΕΛΠΕ και Motor Oil. Ελπίζουμε να συνεχίσουν την καλή εικόνα και να απομακρυνθούν από τα χαμηλά τους. Θα μπορούσαν να βοηθήσουν συνολικά την αγορά στη νέα χρονιά. Ίδωμεν…

COCA COLA: Δεν ήταν μία κίνηση απλά για να δώσει άνοδο στην αγορά. Είδαμε και μεγάλο όγκο στη μετοχή. Κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 31,60 ευρώ με άνοδο 4,84% και όγκο 57 χιλ. τεμάχια.

ΟΛΠ: Προβληματίζει τουλάχιστον η διαγραμματική του εικόνα. Από τον περασμένο Μάρτιο έχει σχηματίσει ένα πλαγιοκαθοδικό κανάλι και κινείται εντός. Κοντά στα 17 ευρώ βρήκε στήριξη αλλά θα πρέπει να ξεπεράσει τα 18,30 ευρώ για να πούμε πως αλλάζει δρόμο. Στα χαμηλά του καναλιού νομίζουμε πως θα πρέπει να γίνονται τοποθετήσεις. Προ πανδημίας είχε τιμή πάνω από 22 ευρώ και δε νομίζουμε πως δικαιολογείται η τρέχουσα τιμή. Εννοείται δε θέλουμε καθοδική διάσπαση του καναλιού.
ΟΛΠ_2.jpg
JUMBO: Κάποια στιγμή θα πρέπει να μας δώσει μία υψηλότερη κορυφή και όχι διαδοχικά χαμηλότερες όπως κάνει εδώ και μήνες. Θέλουμε επίσης τιμές πάνω από τα 13,65 ευρώ. Μέχρι τότε δεν αλλάζει κάτι, απλά βελτιώνει λίγο την αποτίμηση. Στα 13,11 ευρώ και στο +2,50%.

QUEST: Νέα ιστορικά υψηλά.

LAMDA: Ξεχώρισε σήμερα και προσπαθεί να απομακρυνθεί από τα 7 ευρώ. Βοηθούν οι αγορές ιδίων αλλά και οι αγορές από insiders που έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Στα 7,18 ευρώ και στο +2,57%

FOURLIS: Φέτος θα μπορούσε να είναι η χρονιά του. Ταλαιπωρήθηκε καιρό και λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας και λόγω των ξένων που ήθελαν να φύγουν. Ξένοι έφυγαν, ξένοι ήρθαν στη μετοχή και έχει αποκτήσει μία καλύτερη συμπεριφορά. Η πανδημία συνεχίζει να την επηρεάζει, αλλά και εκεί το θέμα στην εφοδιαστική αλυσίδα λογικά θα λήξει από το δεύτερο εξάμηνο. «Σφίγγει» το γράφημα και μας δείχνει τι μπορεί να κάνει η μετοχή στο μέλλον. Στα 4,0550 ευρώ και στο +2,01% με όγκο 138 χιλ. τεμάχια.
Φουρλής.jpg
ΟΤΕ: Δεν προσφέρεται για short. Σήμερα έπιασε σχεδόν τα υψηλά του. Στα 16,82 ευρώ και στο +1,75%. Αν προσθέσουμε το τελευταίο μέρισμα τα έχει ξεπεράσει. Θα γράψουμε αυτό που είχαμε γράψει και όταν είχε γράψει τιμές κοντά στα 17 ευρώ, ότι δηλαδή θεωρούμε πως είναι πλέον γεμάτη η αποτίμηση. Ως στήλη, είμαστε ικανοποιημένη από την πορεία του. Αλλά αναμένουμε και φέτος δυνατό μέρισμα συν τη διαγραφή ιδίων μετοχών, επομένως αν και ουδέτεροι κρατάμε τη μετοχή στις επιλογές μας.

REVOIL: Τα 1,20 ευρώ έπρεπε να κρατήσουν και κράτησαν. Η διόρθωση ήταν μεγάλη από τα υψηλά και ίσως και υπερβολική καθώς τα αποτελέσματα εννεαμήνου ήταν εξαιρετικά. Στα 1,2750 ευρώ και στο +4,08%.

MERMEREN: Μήπως η πτώση τους τελευταίους μήνες ήταν υπερβολική;

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Δυνατή κίνηση από Ίλυδα, Performance, Real, Profile και μερικές ακόμα.

ΜΕΖΖ: Συνέχισαν και σήμερα ανοδικά και μάλιστα με άνοδο άνω του 6%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης