Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδική η πρώτη συνεδρίαση του 2022 αλλά με απογοητευτικό τζίρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδική η πρώτη συνεδρίαση του 2022 αλλά με απογοητευτικό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ανοδικά ξεκίνησε η χρονιά, αλλά χωρίς ενθουσιασμό. Ακολουθήσαμε τις ξένες αγορές, αλλά ο τζίρος και πάλι ήταν εξαιρετικά χαμηλός. Με 26 εκατ. ευρώ δεν μπορείς να πεις και πολλά. Η Eurobank ξεχώρισε από τις τράπεζες και κάποια μη τραπεζικά χαρτιά, όπως Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Aegean και ΑΔΜΗΕ. Εκτός υψηλής κεφαλαιοποίησης αν και ήταν περισσότερες οι ανοδικές, λίγες πάλι ξεχώρισαν. Μεταξύ αυτών τα Mezz, η Intracom και η Intrakat.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Διόρθωσε η Εθνική, έμεινε αμετάβλητη η Alpha Bank, με καλή άνοδο έκλεισε η Eurobank και πάνω από τα 0,90 ευρώ, ενώ η Πειραιώς είχε άνοδο, αλλά μικρότερη. Ανοδικά η Attica Βank αλλά κάτω από την τιμή της αύξησης. Η Ελλάδος με μικρό όγκο λίγο πάνω από τα 17 ευρώ. Η κίνηση της Ελλάδος μπορεί να αποκτήσει ενδιαφέρον, καθώς δοκιμάζει τα υψηλά της. Έχει κάνει μία συσσώρευση το τελευταίο διάστημα και δοκιμάζει την πάνω μεριά.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Κάποια ταλαιπωρημένα βαριά χαρτιά, για τα οποία έχουμε κάνει αρκετές αναφορές, είδαμε σήμερα μία καλύτερη κίνηση, αλλά θα χρειαστούμε και άλλα κλεισίματα όπως το σημερινό για να πούμε πως κάτι έγινε. Με άνοδο άνω του 1% η Τιτάν, ο ΟΛΠ, ο ΟΠΑΠ και η Jumbo και άνω του 2% ο ΑΔΜΗΕ.

SARANTIS: Δεν είναι και το καλύτερο να βλέπεις μετοχή του FTSE 25 να ανοίγει στο -9,21% και όταν μάλιστα έχει και δύο ειδικούς διαπραγματευτές. Στα 8,76 ευρώ με απώλειες 1,57% και όγκο 17 χιλ. τεμάχια.

MEZZ: Παρόμοια κίνηση για τα δύο Mezz του ΧΑ το τελευταίο διάστημα. Κινήθηκαν αρχικά έντονα ανοδικά και στη συνέχεια μαζί περίπου διόρθωσαν. Σήμερα, έβγαλαν καλή αντίδραση και το Kairo και το Phoenix Vega. Η τελευταία έμεινε και με ανεκτέλεστα στο +9%, αλλά πρόκειται για μεσοσταθμικό κλείσιμο αφού λίγο πριν ήταν κλειδωμένη στα 0,0656 ευρώ αλλά έκλεισε στα 0,0642 ευρώ. Θυμίζουμε τα πολύ καλά αποτελέσματα που δημοσίευσε η Phoenix Vega Mezz.

FOURLIS: Έγραψε τα 4 ευρώ αλλά δεν τα κράτησε και έκλεισε λίγο χαμηλότερα. Με άνοδο πάντως άνω του 3%. Ελπίζουμε πως φέτος θα δώσει την κίνηση που χρωστάει.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Αν έκανε δύο κινήσεις θα έβαζε φωτιά στα τερματικά. Κρίμα πραγματικά για μία τέτοια εταιρεία.

INTRACOM: Στο +5,47% και στα 1,8140 ευρώ με όγκο σχεδόν 200 χιλ. τεμάχια.

INTRAKAT: Κάποιοι αναλυτές την έχουν στις κορυφαίες τους επιλογές. Έχουν προσδοκίες από τη συγκεκριμένη και θεωρούν πως θα εξελιχθεί σε σημαντικό παίκτη και στις κατασκευές και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η στήλη θα περιμένει να δει πρώτα βελτίωση στα θεμελιώδη.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Αν ο τουρισμός ξεκινήσει νωρίτερα φέτος, με βάση όσα ακούγονται και πάει καλύτερα από το 2021, τότε θα δούμε καλή κερδοφορία και ίσως καλύτερη από αυτή που είδαμε στο εννεάμηνο από τη συγκεκριμένη. Στα 1,92 ευρώ και στο +4,63% με όγκο 95 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 56 εκατ. ευρώ.

PERFORMANCE: Μετά το split έχει αρχίσει και κάνει όγκους. Στα 5,52 ευρώ και στο +3,76% με 59 χιλ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Πάλι μεγάλος ο όγκος στη μετοχή.

UNIBIOS: Στο +6,67% και στα 0,64 ευρώ με όγκο 92 χιλ. τεμάχια.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Το να βλέπεις τη μετοχή εδώ και έξι μήνες περίπου να κάνει αξιόλογους όγκους σε παραξενεύει αφού για χρόνια ήταν στην αφάνεια. Μάλιστα, αν το συνδυάσουμε με τις αγορές από insiders ίσως δούμε κάποια καλή κίνηση τους επόμενους μήνες. Έχει διορθώσει και από τα υψηλά των 0,36 ευρώ που είχε γράψει τον Αύγουστο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης