Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση γύρω από τις 890 μονάδες με μικρό τζίρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση γύρω από τις 890 μονάδες με μικρό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Δεν αναμένονται ιδιαίτερες κινήσεις για την τρέχουσα εβδομάδα καθώς είμαστε σε εορταστική περίοδο. Ήπιες κινήσεις καταγράφονται στα Χρηματιστήρια της Ευρώπης και το ΧΑ, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, θα ακολουθήσει την τάση με επιλεκτικές τοποθετήσεις και διαθέσεις συσσώρευσης.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ήπιες απώλειες και χαμηλό τζίρο. Ένα πακέτο στην ΤΕΝΕΡΓ αυξάνει λίγο τις συνολικές συναλλαγές. Το άνοιγμα στο -1% της Coca Cola με μικρό όγκο, μας επηρέασε στα πρώτα λεπτά. Ήπιες απώλειες για τις περισσότερες συστημικές. Η ΔΕΗ προσπαθεί να βγάλει αντίδραση αφού έφτασε πολύ κοντά στην τιμή της αύξησης, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε και αγορές ιδίων μετοχών.

ΤΙΤΑΝ: Συνεχίζονται οι αγορές ιδίων μετοχών από την εταιρεία, αλλά δε φτάνουν. Χρειάζεται μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη για να ξεκολλήσει από τα τρέχοντα και χαμηλά επίπεδα. Στα 13,30 ευρώ και στο +0,30%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μόνο η Eurobank κινείται οριακά υψηλότερα στο ξεκίνημα. Η Alpha Bank χάνει περίπου 1% ενώ μικρότερες είναι οι απώλειες για τις δύο άλλες συστημικές. Η Attica Bank στην τιμή της αύξησης.

ΟΠΑΠ: Προφανώς η αγορά φοβάται νέα περιοριστικά μέτρα και ίσως αυτός είναι ο βασικός λόγος που η μετοχή είναι κάτω από τα 13 ευρώ και μάλιστα σημαντικά. Νομίζουμε όμως πως η τιμή είναι αρκετά ελκυστική ειδικά αν την συγκρίνουμε και με τις ομοειδείς του εξωτερικού.

ΕΥΔΑΠ: Έγινε η Γενική Συνέλευση και εγκρίθηκαν όλα τα θέματα με βασικότερο το σχέδιο για την τιμή του αδιύλιστου ύδατος με το κράτος. Επομένως, ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης. Άντε να κλείσει και αυτό το θέμα μήπως και μπορέσει η μετοχή να κάνει κάποια ανοδική κίνηση. Στα 7,61 ευρώ και στο -1,16% με χαμηλό όγκο και 810 εκατ. ευρώ αποτίμηση.

ATTICA BANK: Μετά την είσοδο των νέων μετοχών και το limit down την περασμένη Πέμπτη η τιμή της μετοχής σήμερα άνοιξε στην τιμή της αύξησης κεφαλαίου, δηλαδή στα 0,20 ευρώ και στο -12%. Ο όγκος είναι σημαντικός αλλά η προσφορά βρίσκει αγοραστές πάνω από τα 0,20 ευρώ.

INTRAKAT: Με κλείσιμο 2,15 ευρώ την περασμένη Πέμπτη, είδαμε ανακοίνωση της Intracom, στην οποία αναφέρεται ότι πούλησε στις 21/12 240 χιλ. μετοχές προς 1,25 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι με μεγάλο discount και στις 21/12 άλλες τόσες με ίδια τιμή. Δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση το που πουλήθηκαν και γιατί. Οι μετοχές αντιστοιχούν στο 1% του συνόλου.

INTRALOT: Η Fitch υποβάθμισε την αξιολόγηση από CCC+ σε CCC- μετά και τη μη συμμετοχή της εταιρείας στο διαγωνισμό στη Μάλτα, όπου είχε έσοδα 77,5 εκατ. ευρώ και ΕΒΙΤDA 10,6 εκατ. ευρώ, αλλά και τη μειωμένη συμμετοχή μετά την αναδιάρθρωση στην αμερικανική θυγατρική. Βέβαια η εταιρεία την είχε επικοινωνήσει την εξέλιξη και είχε πει πως με βάση όσα είδε στο διαγωνισμό δε θα μπορούσε να βγάλει κέρδη και δεν ξέρει πως θα βγάλουν αυτοί που έκαναν τέτοιες προσφορές. Είχε πει επίσης πως με το growth στις ΗΠΑ περιμένει πως θα καλύψει την απώλεια και με το παραπάνω.

ΚΕΚΡΟΨ: Με μεγάλες απώλειες άνοιξε η μετοχή και σχετικά χαμηλό όγκο. Στα 2,21 ευρώ και στο -8% με την αποτίμηση στα 44 εκατ. ευρώ. Η αγορά αναμένει το θέμα με 300 στρέμματα και την αντιδικία με το Ελληνικό Δημόσιο. Είχε συζητηθεί τον περασμένο Νοέμβριο και ίσως να υπάρχουν εξελίξεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης