Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μέσω 5 πακέτων άλλαξε χέρια το 1,8% της Νίκας

tags :
Μέσω 5 πακέτων άλλαξε χέρια το 1,8% της Νίκας
Ο βασικός μέτοχος στη Νίκας ελέγχει το 93,3%
Σχετικά Άρθρα

Πέντε πακέτα έχουν γίνει σήμερα επί της μετοχής της Νίκας με σημαντικότερο το πρώτο πακέτου που ήταν συνολικού όγκου 830 χιλ. τεμαχίων και έγινε στα 1,23 ευρώ, με τη συνολική του αξία να είναι στα 1,02 εκατ. ευρώ.
Στη συνέχεια έγιναν άλλα 4 πακέτα περίπου 34 χιλ. τεμαχίων το κάθε ένα στην τιμή των 1,23 ευρώ και 1,26 ευρώ.
Τα πακέτα αντιστοιχούν στο 1,8% του συνόλου των μετοχών και η αξία τους είναι 1,2 εκατ. ευρώ.
Ο βασικός μέτοχος στη Νίκας ελέγχει το 93,3%.
Η μετοχή βρίσκεται στα 1,26 ευρώ με άνοδο 1,61% και αποτίμηση 67 εκατ. ευρώ.
Πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε πως ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης κοινής διάσπασης της εταιρείας «CHIPITA Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία», στις 30.11.2021, με τη σύσταση δύο νέων εταιρειών, ήτοι της εταιρείας «Chipita Global A.E.» και της εταιρείας «Chipita Foods A.E.» (εφεξής η «Chipita Foods»), η Chipita Foods, η οποία τελεί υπό τον απώτατο έλεγχο της εταιρείας «Competrol Establishment», κατέστη μοναδικός μέτοχος της εταιρείας «Chipita Holdings Limited» (εφεξής η «Chipita Holdings»).
Η Chipita Holdings παραμένει μοναδικός μέτοχος της εταιρείας «Givenrise Investments Limited», η οποία με τη σειρά της είναι άμεσος μέτοχος της Εταιρείας.
Η εν λόγω μεταβίβαση μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Chipita Holdings δεν επέφερε οποιαδήποτε μεταβολή στο συνολικό αριθμό των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει έμμεσα η εταιρεία «Competrol Establishment» στην Εταιρεία μέσω των θυγατρικών της.
Ως εκ τούτου, η εταιρεία «Competrol Establishment» εξακολουθεί να κατέχει έμμεσα ποσοστό 93,36% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.
Παλαιότερα είχε ακουστεί πως ο βασικός μέτοχος επιθυμεί τη βελτίωση της διασποράς της μετοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης