Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μύλοι Λούλη: Σε χαμηλά 33 μηνών η μετοχή και μια ματιά στα θεμελιώδη

Μύλοι Λούλη: Σε χαμηλά 33 μηνών η μετοχή και μια ματιά στα θεμελιώδη
Ο καθαρός δανεισμός στο εννεάμηνο ήταν στα 50,21 εκατ. ευρώ ενώ τα ίδια κεφάλαια ήταν στα 90,8 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Άκρως απογοητευτική είναι η εικόνα της μετοχής των Μύλων Λούλη με τη μετοχή όχι μόνο να είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που είχε μετά την εκδήλωση της πανδημίας το 2020, αλλά να βρίσκεται σε χαμηλά 33 μηνών.
Η εισηγμένη έχει επηρεαστεί σημαντικά από την αύξηση του μεταφορικού κόστους, του ενεργειακού και του κόστους των πρώτων υλών και αποτυπώθηκε και στην ενημέρωση εννεαμήνου.
Ο τζίρος σημείωσε αύξηση 17,8% και ανήλθε στα 95,4 εκατ. ευρώ από 81 εκατ. ευρώ, αλλά τα EBITDA μειώθηκαν 21% και κατήλθαν στα 6 εκατ. ευρώ από 7,5 εκατ. ευρώ.
Τα κέρδη προ φόρων από 2 εκατ. ευρώ υποχώρησαν στο 1 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο.
Η εταιρεία προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις χρησιμοποίησε μέρος των διαθεσίμων για να καλύψει ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης και εξασφάλισε και χρηματοδότηση από τις τράπεζες.
Ο καθαρός δανεισμός στο εννεάμηνο ήταν στα 50,21 εκατ. ευρώ ενώ τα ίδια κεφάλαια ήταν στα 90,8 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον η εταιρεία έχει προχωρήσει σε ανατιμήσεις προκειμένου να μετακυλίσει την αύξηση του κόστους με το όφελος να αναμένεται να αποτυπωθεί στα επόμενα τρίμηνα.
Η μετοχή χθες έκλεισε στα 2,30 ευρώ με την αποτίμηση να δείχνει 39,3 εκατ. ευρώ και να μεταφράζεται σε p/bv 0,43 φορές.
Στελέχη της αγοράς που παρακολουθούν τη μετοχή σημειώνουν πως ολοκληρώνεται η επένδυση στη Σόφια και δεν έχει στο μέλλον σημαντικές επενδύσεις, επομένως θα μπορέσει να βελτιώσει τις ταμειακές ροές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης