Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Οι κορυφαίες επιλογές για το 2022 της Χρυσοχοΐδης Χρηματιστηριακή

Οι κορυφαίες επιλογές για το 2022 της Χρυσοχοΐδης Χρηματιστηριακή
Ενδιαφέρον play η Ελλάδα για τουρισμό, ενέργεια, πληροφορική και υποδομές
Σχετικά Άρθρα

Τις κορυφαίες της επιλογές για το 2022 αναλύει η Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ.
Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως το 2022 υπόσχεται σοβαρά περιθώρια ανάπτυξης για την Ελληνική οικονομία επιτεύξιμα από την πραγματοποίηση των επενδύσεων που υπόσχεται το Recovery Fund, τη μείωση της ανεργίας και το κλείσιμο της ψαλίδας δυνητικής και καταγραφόμενης ανάπτυξης.
Το ύψος του ΑΕΠ την ερχόμενη διετία, αλλά και η ενδεχόμενη ή μη αναβάθμιση των κρατικών ομολόγων (άλλωστε με τις αποφάσεις τις Πέμπτης, τα ομόλογά μας γίναν επιλέξιμα έως και το τέλος του 2024) δεν πρέπει να αποτελούν τους μοναδικούς γνώμονες για τους επενδυτές.
Όσο η χώρα μας παραμένει για τη διεθνή κοινότητα ένα ενδιαφέρον play για τον τουρισμό, την ενεργεία, την πληροφορική και τις υποδομές, τόσο επιτακτικότερη γίνεται η ανάγκη συνειδητοποίησης εκ μέρους των Ελλήνων επενδυτών ότι η Ελληνική Κεφαλαιαγορά αποτελεί ένα άριστο growth case στις αρχές του ανοδικού του κύκλου.
Η Χρυσοχοΐδης βλέπει πολύ θετικά την Τιτάν ως mispriced/contrarian play.
Η αγορά τιμωρεί την Τιτάν επειδή είναι ρυπογόνος και βλέπει τα δικαιώματα ρύπων να έχουν φτάσει τα $80.
Ο Τιτάν όμως ουδέποτε αναγκάστηκε να αγοράσει δικαιώματα ρύπων.
Όσο τα δωρεάν δικαιώματα καλύπτουν την ετήσια παραγωγή του και όσο εξελίσσει την παραγωγή του σε λιγότερο ρυπογόνες μεθόδους (ήδη το 50% της αμερικανικής παραγωγής είναι πράσινο) πιθανώς να βγει στρατηγικά κερδισμένος έναντι του ανταγωνισμού.
Με τις αυξήσεις που πραγματοποίησε στις τιμές του, η Χρυσοχοΐδης αναμένει να καταγράψει εντυπωσιακά αποτελέσματα (το 4Q21 ανακοινώνεται στις 17/3/22).
O ΟΠΑΠ αποτελεί μία καλή περίπτωση εταιρείας με δυνατό ισολογισμό, αποδεδειγμένο business model και ξεκάθαρη κατεύθυνση για άνω του €1,00 ετήσιο μέρισμα τα επόμενα χρόνια.
Ο τζίρος του 2022 αναμένεται να ενισχυθεί επιπλέον από το Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το μήνα Δεκέμβριο στη Ντόχα.
Η αγορά πιθανώς να καθυστερεί την ορθή αποτίμηση της μετοχής λόγω της απαγόρευσης πρόσβασης στα πρακτορεία για τους ανεμβολίαστους καταναλωτές.
Η Coca Cola HBC αποτελεί πάγια επενδυτική επιλογή της χρηματιστηριακής.
Αναπτύσσεται σε νέες αγορές (Bambi Σερβία το 2019, εξαγορά Coca Cola Αιγύπτου το 2022) και κάθε χρόνο διαφοροποιεί το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο (Energy και CostaCoffee το 2020) αξιοποιώντας τις ελεύθερες ταμειακές ροές της.
Φέτος θα ωφεληθεί επίσης από το Παγκόσμιο Κύπελο.
Ο ΟΤΕ συμπληρώνει την τετράδα των value επιλογών της Χρυσοχοΐδης, καθώς συνδυάζει εξαιρετικό ισολογισμό και δέσμευση να επιστρέφει ολόκληρο το free cash flow στους μετόχους του.
Η Τερνα Ενεργειακή και ο Μυτιληναίος αποτελούν τις επιλογές της στον κλάδο της ενέργειας.
H Tέρνα Ενεργειακή, ως pure ESG play, κατάφερε σύντομα να ξεπεράσει την απώλεια των πάρκων στο Τέξας της Αμερικής και συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα.
Ο Μυτιλιναίος συνδυάζει την πρωτοκαθεδρία στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, με πλάνο για ανάπτυξη στις ΑΠΕ και ισχυρή θέση στον κλάδο της Μεταλλουργίας.
Στον τεχνολογικό κλάδο, η Epsilon Net έχοντας υπερβεί κάθε αισιόδοξη εκτίμηση για το ύψος των εσόδων του 2021 (€50εκ) , εξακολουθεί να προσφέρει περιθώρια ανόδου.
Η Profile επιδεικνύει ισχυρή ρευστότητα και δείχνει ικανή για διπλασιασμό των μεγεθών της εντός της πενταετίας.
Τέλος, βλέπει πολύ θετικά τη Μοτοδυναμική και τον Παπουτσάνη ως plays που θα ωφεληθούν από την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης.
Η Μοτοδυναμική, εκτός από το core business (αντιπροσωπεία Yamaha, Porshe, μηχανών θαλάσσης) έχει αναλάβει από το 2018 την εταιρία μίσθωσης αυτοκινήτων Sixt με δίκτυο σε όλα τα Ελληνικά αεροδρόμια.
Δεν περιμένει την επανάληψη των πολύ υψηλών κερδών του 3Q20, απότοκο της έλλειψης διαθέσιμου στόλου και της εκτόξευση των τιμών, αλλά αναμένει πολύ σοβαρή ανάπτυξη.
Ο Παπουτσάνης ολοκληρώνοντας το επενδυτικό του πρόγραμμα, είναι σωστά τοποθετημένος ώστε να επωφεληθεί από την ανάκαμψη του ξενοδοχειακού κλάδου που αποτελούσε πριν την πανδημία το 1/3 των εσόδων του.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης