Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ελτον: Η εκτίμηση της διοίκησης για τον τζίρο του 2021 και η πορεία της μετοχής στο ταμπλό

tags :
Ελτον: Η εκτίμηση της διοίκησης για τον τζίρο του 2021 και η πορεία της μετοχής στο ταμπλό
Τα ίδια κεφάλαια στο εξάμηνο ήταν στα 55 εκατ. ευρώ που σημαίνει πως η εισηγμένη αποτιμάται κάτω από τα ίδια κεφάλαια και με δείκτη p/bv κάτω από 1 φορά
Σχετικά Άρθρα

Δεν έτυχε και της θερμότερης υποδοχής η προ ολίγων ημερών ανακοίνωση της εισηγμένης Έλτον, σύμφωνα με την οποία δινόταν εκτίμηση για την πορεία του τζίρου σε όλη την τρέχουσα χρήση.
Η διοίκηση ανέφερε πως περιμένει για το 2021 κύκλο εργασιών 145 εκατ. ευρώ συνεχίζοντας την ίδια πετυχημένη και ανοδική τάση όπως τεκμαίρεται τόσο κατά το πρώτο εξάμηνο όσο και κατά την περίοδο των 9 μηνών της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.
Ωστόσο, οι επενδυτές δε φάνηκαν να ενθουσιάζονται και η μετοχή έκλεισε στις 17 Δεκεμβρίου, ημέρα που δημοσιεύτηκε η ανακοίνωση, αμετάβλητη, ενώ χθες 20/12 υποχώρησε 0,83%.
Πάντως από την αρχή του έτους η μετοχή έχει άνοδο 28%, αλλά και πάλι μπορεί κάποιος να θεωρήσει πως η τιμή είναι αρκετά χαμηλότερη από τη δίκαιη αξία.
Και αυτό γιατί στο εννεάμηνο είχε τζίρο 109,2 εκατ. ευρώ από 96,2 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 13,5% και EBITDA 8,9 εκατ. ευρώ από 6,8 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 30%.
Τα κέρδη προ φόρων είχαν διαμορφωθεί στα 7,3 εκατ. ευρώ από 4,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 61%.
Ο καθαρός δανεισμός ανερχόταν στα 16,4 εκατ. ευρώ, ο οποίος σε σύγκριση με τα EBITDA είναι αρκετά χαμηλός.
Από την άλλη η αποτίμηση της εισηγμένης είναι στα 47,7 εκατ. ευρώ και όλα δείχνουν πως το εκτιμώμενο p/e για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης θα είναι μονοψήφιο ακόμα και στην περίπτωση που το τέταρτο τρίμηνο δε δώσει σημαντικά κέρδη, κάτι που είχε γίνει στο περσινό τέταρτο τρίμηνο.
Η μετοχή έχει γράψει υψηλό για φέτος κοντά στα 2 ευρώ, σημείο που αποτελεί σημαντική αντίσταση για τη μετοχή, ενώ χθες έκλεισε στα 1,7850 ευρώ.
Τα ίδια κεφάλαια στο εξάμηνο ήταν στα 55 εκατ. ευρώ που σημαίνει πως η εισηγμένη αποτιμάται κάτω από τα ίδια κεφάλαια και με δείκτη p/bv κάτω από 1 φορά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης