Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Η «μάχη» με τον 200αρη, η ψυχραιμία και όσες ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Η «μάχη» με τον 200αρη, η ψυχραιμία και όσες ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η μάχη για μία ακόμη φορά με τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών, ξεκίνησε από νωρίς, αλλά μετά τα μισά της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης, έδειξε διάθεση να μειώσει τις απώλειες και να πάρει μία ανάσα. Μάλιστα αυτό έγινε την ώρα που οι ξένες αγορές ήταν καθηλωμένες και δεν έδειχναν σημάδια βελτίωσης. Αυτό ήταν το θετικό της ημέρας, αφού το ΧΑ μας έχει συνηθίσει να πέφτει περισσότερο από τις ξένες αγορές.

Η μετάλλαξη Omicron και ο πληθωρισμός εξακολουθούν να δημιουργούν ανησυχίες και να φέρνουν αναταράξεις στις αγορές. Η στήλη, λόγω πληθωρισμού, τιμών ενέργειας, πρώτων υλών και μεταφορικού κόστους εξακολουθεί να διατηρεί την επιφυλακτική της στάση. Ο πληθωρισμός αναμένεται να σημειώσει σημαντική αύξηση τους επόμενους μήνες.

Η αγορά έκλεισε με αρκετά καλύτερη εικόνα από αυτή που είχε στο ξεκίνημα και περίπου 7 μονάδες πάνω από τον εκθετικό 200άρη. Ο τζίρος και πάλι χαμηλός και δεν αναμένεται κάτι να αλλάξει όσο βαδίζουμε προς το κλείσιμο της χρονιάς αλλά και παραμένουμε σε συσσώρευση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Άνοιξαν με αξιόλογες απώλειες και βρέθηκαν να χάνουν πάνω από 3%. Σε όλη τη συνεδρίαση και οι 4 συστημικές ήταν σε αρνητικό έδαφος. Νομίζουμε πως την καλύτερη συμπεριφορά είχε σήμερα η Πειραιώς που λίγο έλειψε να βρεθεί αμετάβλητη και τελικά έκλεισε και με τις μικρότερες απώλειες. Τις μεγαλύτερες της είχε η Εθνική. Η Alpha Bank κράτησε και πάλι το 1 ευρώ.

JUMBO: Έδωσε εξηγήσεις η διοίκηση με ανακοίνωσή της αναφορικά με όσα έχουν δημοσιευτεί σχετικά με τους υπαλλήλους. Άργησε λίγο, αλλά τις έδωσε. Η μετοχή κατάφερε να κλείσει έστω και οριακά σε θετικό έδαφος αφού πρώτα είχε γράψει χαμηλά στα 12,20 ευρώ. Κρατιέται πάντως πάνω από τη στήριξη.

ΟΤΕ: Στις 18 Ιανουαρίου θα γίνει γενική συνέλευση για ακύρωση 8,63 εκατ. ιδίων μετοχών και για έγκριση νέου προγράμματος αγοράς.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Την ώρα που η αγορά έδειχνε διαθέσεις να μειώσει κάπως την πτώση, πρώτη μάζεψε και πέρασε σε θετικό έδαφος. Στο κλείσιμο βρέθηκε στα 1,3380 ευρώ και στο +0,60% με όγκο 276 χιλ. τεμάχια.

LAMDA: Αυτή ήταν η δεύτερη μετοχή του FTSE 25 που γύρισε σε θετικό έδαφος και μάλιστα στο τέλος έκλεισε με άνοδο 1,37% και λίγο πάνω από τα 7 ευρώ.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Διαπραγματευόταν χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα και ξεκίνησε με αξιόλογες απώλειες που έφτασαν μέχρι και το -4,91%. Ανέκαμψε όμως και τελικά έχασε το μέρισμα και κάτι ακόμα. Έκλεισε στα 13,26 ευρώ και στο -1,34% με καλή συνολικά συμπεριφορά.

AUTOHELLAS: Είχε καλές εντολές αγοράς και έκανε όγκο πάνω από 50 χιλ. τεμάχια. Καλή η συμπεριφορά της σήμερα και έκλεισε και με μικρή άνοδο.

FOURLIS: Βρέθηκε το πρωί μέχρι και στα 3,73 ευρώ αλλά ανέκαμψε και έκλεισε με μικρή άνοδο και στα 3,86 ευρώ. Μειωμένος ο όγκος συναλλαγών.

ENTERSOFT: Η Barca Global Master Fund αύξησε το ποσοστό της σε 7,2233% ξεπερνώντας έτσι το 5%. Προφανώς το εν λόγω fund αγόρασε το πακέτο που ήταν λίγο πάνω από 2% και πέρασε πριν λίγες μέρες από το ΧΑ.

INTRACOM: Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης βρέθηκε μέχρι και τα 1,7280 ευρώ και στο -4% αλλά σταδιακά ανέκαμψε και μάλιστα έκλεισε με άνοδο 1,22%. Τα 1,75 ευρώ αποτελούν στήριξη που την έχει επιβεβαιώσει δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Βέβαια το γράφημα το τελευταίο διάστημα έχει πάρει μία κλίση και πρέπει να απομακρυνθεί από τα τρέχοντα επίπεδα.

ΜΕDICON: «Αρνητής» υποχώρησης ο τίτλος και έχει να δει το μείον από 6/12. Νέα ανοδική κίνηση κατά 2,30% και η τιμή στα 4,89%. Στο +157% από την αρχή του έτους και καλό θα είναι όσοι έχουν μεγάλες υπεραξίες να βάζουν και κάτι στο παντελόνι.

ΕΚΤΕΡ: Με καλή άνοδο αφού πρώτα είδε τα 1,1650 ευρώ. Κρατάει τη στήριξη και πάλι η μετοχή. Κλείσιμο στα 1,23 ευρώ και στο +2,93%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης