Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Οι διεθνείς πιέσεις ρίχνουν το Γ.Δ. κάτω από τον εκθετικό των 200 ημερών

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Οι διεθνείς πιέσεις ρίχνουν το Γ.Δ. κάτω από τον εκθετικό των 200 ημερών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι ανησυχίες για τη μετάλλαξη Omicron και οι προσπάθειες των κυβερνήσεων να περιορίσουν την επέκτασή της, επηρεάζουν τις αγορές. Από νωρίς τα παράγωγα των ευρωπαϊκών δεικτών κατέγραφαν μεγάλες απώλειες, όπως και οι τιμές του πετρελαίου, στέλνοντας ένα σήμα και για την πορεία της εγχώριας αγοράς.

O DAX 40 άνοιξε με μεγάλες απώλειες και κάτω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών. Είχε ξαναδοκιμάσει τον εν λόγω κινητό τέλη Νοέμβρη χωρίς τελικά να επιβεβαιώσει τη διάσπαση. Στις 870 μονάδες περίπου βρίσκεται ο αντίστοιχος κινητός για το Γενικό Δείκτη.

Με αξιόλογες απώλειες το άνοιγμα της αγοράς και ο Γ.Δ. προσέγγισε τον εκθετικό των 200 ημερών και γρήγορα βρέθηκε από κάτω. Οι τράπεζες ξεχωρίζουν με την πτώση τους στο ξεκίνημα, αλλά συνολικά βλέπουμε μεγάλες απώλειες για την πλειονότητα των μετοχών που έχει κάνει πράξη στα πρώτα λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξανά στο 1 ευρώ πηγαίνει η Alpha Bank, στην τιμή της αύξησης δηλαδή, ενώ άνω του 3% είναι οι απώλειες που καταγράφει η Εθνική. Αντίστοιχες απώλειες και για τις άλλες μετοχές των συστημικών.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Σήμερα οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,1618 ευρώ ανά μετοχή καθαρό. Λόγω και της αποκοπής η μετοχή υποχωρεί άνω του 3%.

JUMBO: Στην κρίσιμη περιοχή στήριξης και πάλι η μετοχή. Στα 12,22 ευρώ και στο -2,86% και με καλό όγκο αναλογικά, άνω των 12 χιλ. τεμαχίων.

CENERGY: Και επισήμως ανακοινώθηκε η συνεργασία με την Orsted για τη δημιουργία εργοστασίου υποβρύχιων καλωδίων διασύνδεσης ανεμογεννητριών εντός του πρώτου τριμήνου του 2022 στην Πολιτεία του Maryland των ΗΠΑ.

QUEST: Από σήμερα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και άφησε εκτός την ΕΧΑΕ. Με απώλειες 3,5% η μετοχή, η οποία βέβαια είχε βρεθεί σε νέα ιστορικά στην προηγούμενη συνεδρίαση.

ΕΛΠΕ: Λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών την περασμένη Παρασκευή, βρέθηκε αρκετά υψηλότερα από τις τιμές που είχε η μετοχή στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Στο ξεκίνημα υπάρχει απόσταση μεταξύ αγοραστή και πωλητή και με μόλις 1 τεμάχιο η μετοχή είναι στα 6,14 ευρώ και στο -1,44%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Αξιόλογες και εδώ οι απώλειες και προσεγγίζουν το 3% με τη μετοχή να υποχωρεί και πάλι κάτω από τα 15 ευρώ.

INTRACOM: Πτωτικά ξεκίνησε και αυτή και με όγκο περίπου 20 χιλ. τεμάχια είναι στο -3,5% και στα 1,74 ευρώ. Η αποτίμηση στα 132 εκατ. ευρώ.

ΜΕΤΑΛΛΑ: Υπάρχουν κάποιες ανησυχίες από τους αναλυτές για την πορεία των κερδών το 2022 και έτσι ερμηνεύουν και την πορεία τους το τελευταίο διάστημα στο ταμπλό του ΧΑ. Ενώ δηλαδή τα κέρδη εννεαμήνου ήταν εντυπωσιακά και δίνουν εξαιρετικά χαμηλό p/e οι επενδυτές δεν τις προτιμούν και δεν κινούνται υψηλότερα.

ΔΙΥΛΙΣΗ: Και στις εταιρείες του εν λόγω κλάδου υπάρχουν κάποιες ανησυχίες λόγω των εξελίξεων που αναμένονται τα επόμενα χρόνια. Εκτιμούν οι αναλυτές πως η ζήτηση για τα προϊόντα του κλάδου θα υποχωρήσει και πως οι εταιρείες δεν κάνουν γρήγορα τη μετεξέλιξή τους και τη στροφή στις ΑΠΕ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με αξιόλογες απώλειες και το δικό της άνοιγμα στα 6,50 ευρώ με την αποτίμηση στα 284 εκατ. ευρώ.

FOURLIS: Κάτω από τα 3,80 ευρώ η μετοχή στο ξεκίνημα και ουσιαστικά κάτω από το σημείο όπου βλέπαμε καλές αγορές το προηγούμενο διάστημα. Υπάρχουν ελλείψεις προϊόντων κάτι βέβαια που είχε ακουστεί και στην τηλεδιάσκεψη.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ: Απίστευτη η κατρακύλα του τουρκικού νομίσματος ειδικά τους τελευταίους μήνες. Απίστευτη και η πολιτική του Ερντογάν και ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος της πτώσης οφείλεται στις αποφάσεις του.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης