Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δια χειρός ΕΚΤ η άνοδος – Ενισχυμένος ο τζίρος λόγω πακέτων

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δια χειρός ΕΚΤ η άνοδος – Ενισχυμένος ο τζίρος λόγω πακέτων
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ισχυρό μήνυμα από ΕΚΤ για Ελλάδα και τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν επιλέξιμα και χωρίς να έχουν επενδυτική βαθμίδα. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που σήμερα η αγορά κατέγραψε μία καλή αντίδραση και πέρασε πάλι πάνω από τις 890 μονάδες.

Η πλειονότητα των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης είχε πολύ καλή πορεία ειδικά προς το τέλος της συνεδρίασης, όπου έγιναν γνωστές και οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά είχαν αξιόλογη άνοδο. Ο τζίρος καλύτερος των προηγούμενων ημερών αλλά και πάλι χαμηλός. Ο τελικός ήταν 66,5 εκατ. ευρώ αλλά μέσω πακέτων έγιναν τα 21,7 εκατ. ευρώ.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Σε προ πανδημίας επίπεδα ή στα επίπεδα Φεβρουαρίου 2020 αναρριχήθηκε σήμερα η μετοχή. Εξαιρετική το τελευταίο διάστημα η συμπεριφορά της. Έγραψε υψηλό στα 2,9270 ευρώ και τελικά έκλεισε στα 2,9090 ευρώ με άνοδο 2,79%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όλες οι συστημικές είχαν καλή πορεία. Η Alpha Bank είχε τη μεγαλύτερη άνοδο, αλλά έχει και σημαντική υποαπόδοση έναντι της ΕΤΕ και της ΕΥΡΩΒ. Ενισχύθηκε 3,02% και έκλεισε στα 1,0750 ευρώ. Δυνατή η Eurobank με άνοδο 2,87%, ενώ η Πειραιώς ενισχύθηκε 1,53%.

VIOHALCO: Φαίνεται πως η συνεργασία της θυγατρικής, Cenergy, με την Orsted προχωράει και ουσιαστικά πρόκειται να γίνει εργοστάσιο υποβρυχίων καλωδίων διασύνδεσης ανεμογεννητριών στο Maryland των ΗΠΑ. Δυνατή κίνηση για Viohalco αλλά και νέα ιστορικά υψηλά για Cenergy.

QUEST: Από αύριο, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης θα εισέλθει στον FTSE 25. Έπιασε και πάλι τα υψηλά της η μετοχή. Στα 17,80 ευρώ και στο +2,53% και είναι πλέον ξανά κοντά στα υψηλά της.

ΑΔΜΗΕ: Πάλι καλά που δεν έκλεισε και με απώλειες…

ΕΥΔΑΠ: Δοκιμάζει διάσπαση εκθετικό 200 ημερών και θα μπορούσε να κάνει ένα καλύτερο φινάλε για το 2021. Στα 7,70 ευρώ και στο +1,99%. Δικαιούται καλύτερης αποτίμησης.

ΟΠΑΠ: Έγινε πακέτο 975 χιλ. μετοχών στα 12,25 ευρώ ανά μετοχή και έτσι η αξία του τζίρου εμφανίζεται υψηλή και για το ΧΑ και για τη μετοχή. Το πακέτο ήταν συνολικής αξίας 11,95 εκατ. ευρώ.

ENTERSOFT: Πακέτο 700 χιλ. μετοχή, ήτοι λίγο πάνω από το 2% του συνόλου πέρασε στο τέλος από το ΧΑ στα 5,10 ευρώ ανά μετοχή συνολικής αξίας 3,57 εκατ. ευρώ.

PREMIA: Από τα μικρά αυτή ξεχώρισε. Με μεγάλο όγκο 386 χιλ. τεμάχια ενισχύθηκε 6,76% και έκλεισε στα 1,58 ευρώ. Ετοιμάζει ομόλογο, περιμένει να γίνει ΑΕΕΑΠ.

ΑΝΕΚ: Στα ύψη ο όγκος στη μετοχή και απώλειες 8,33%. Κούρεμα στα δάνεια φαίνεται πως θα υπάρξει και αυτό είναι καλό για την Attica Group, η οποία θα πάρει μία λιγότερο προβληματική εταιρεία, όπως φαίνεται. Παράλληλα λόγω του κουρέματος θα βελτιωθούν και τα ίδια κεφάλαια. Το πως βέβαια θα γίνει η συγχώνευση είναι το βασικό, καθώς θα πρέπει λογικά να υπάρξει σχέση ανταλλαγής. Αυτή η σχέση θα κρίνει την πορεία της ΑΝΕΚ στο ΧΑ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Δεν μπορούμε να πούμε πως είδαμε πολλές κινήσεις που να τραβάνε βλέμματα. Η Intralot έκλεισε με καλή άνοδο αλλά έμειναν πολλά ανεκτέλεστα στην πλευρά των πωλητών, η Frigoglass ενισχύθηκε άνω του 4% με μικρό όγκο και η Μοτοδυναμική με 3,68% επίσης με μικρό όγκο. Καλή άνοδο και για Πλαστικά Θράκης , Lavipharm, Intrakat και BriQ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης