Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει την αντίδραση, ακολουθεί τις ξένες αγορές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει την αντίδραση, ακολουθεί τις ξένες αγορές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Στις κεντρικές τράπεζες στρέφεται το ενδιαφέρον και σήμερα συνεδριάζει η FED. Για να δούμε αν θα μπορέσουν να μαζέψουν τον πληθωρισμό, που έχουμε την εντύπωση ότι τους ξέφυγε κάπως ή υποεκτίμησαν τη δυναμική του. Για το ΧΑ δεν αναμένουν οι αναλυτές κάτι διαφορετικό σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες. Χαμηλό τζίρο και το βλέμμα στις αγορές της Ευρώπης.

Πάσχουμε από αγοραστές στις τελευταίες συνεδριάσεις με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης αλλά και η πλειονότητα των μετοχών να διολισθαίνουν χαμηλότερα. Στον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών η στήριξη του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη, ήτοι στις 869 μονάδες. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν λίγο υψηλότερα, ενώ το ΧΑ άνοιξε κάπως σταθεροποιητικά και εννοείται με χαμηλό όγκο.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Με 22 κομμάτια άνοιξε ο ΟΠΑΠ, με 34 τα ΕΛΠΕ, με 47 η Jumbο και όπως καταλαβαίνετε δεν είναι όγκοι αυτοί για να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Για να δούμε αν θα μπορέσουν να βοηθήσουν σήμερα την αγορά να κρατήσει τα τρέχοντα επίπεδα. Με μικρές απώλειες άνοιξε η ΕΤΕ και η ΑΛΦΑ, αμετάβλητη η ΕΥΡΩΒ και με ήπια άνοδο η ΠΕΙΡ. Οι αναλυτές συνεχίζουν να δίνουν υψηλές τιμές στόχους, αλλά οι μετοχές δεν ακολουθούν εδώ και καιρό.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξεκινάει σήμερα η διαπραγμάτευση του νέου εταιρικού ομολόγου και έτσι η εταιρεία θα έχει προς διαπραγμάτευση στη συγκεκριμένη αγορά του ΧΑ, τρία εταιρικά ομόλογα. Η πρώτη πράξη του ομολόγου είναι στο 97,1234 αλλά με χαμηλό όγκο. Ο πρώτος πωλητής είναι στο 99,90.

ΤΙΤΑΝ: Πάνω σε στήριξη η μετοχή και δεν πρέπει να τη χάσει. Σε διαφορετική περίπτωση και αν χαλάσει συνολικά το κλίμα θα μπορούσε να γυρίσει έως και 2 ευρώ χαμηλότερα. Σταθεροποιητικά αλλά με χαμηλό όγκο το άνοιγμα της μετοχής.

JUMBO: Πιέστηκε χθες σημαντικά, αλλά στην τελική δημοπρασία περιόρισε κάπως την πτώση. Σήμερα με ελάχιστο όγκο άνοιξε στα 12,30 ευρώ και στο -1,60%, σημείο που είχε δει και χθες. Αμέσως βγήκαν υψηλότερα οι αγοραστές και στα 12,45 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Χθες είχε μείνει με σημαντικούς πωλητές στα 6 ευρώ, αλλά σήμερα δεν μπήκε η εντολή, τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά, και άνοιξε στα 6,04 ευρώ. Λίγα λεπτά αργότερα βγήκαν κάποιες πωλήσεις και γύρισε κάτω από τα 6 ευρώ.

ΟΤΕ: Ευτυχώς που έχουμε τη συγκεκριμένη μετοχή και 2-3 ακόμα και κρατούν την αγορά. Στα 16,3150 ευρώ και στο +0,5%.

FOURLIS: Αν και είχε μεγάλους αγοραστές στις προηγούμενες συνεδριάσεις και μπόρεσε να πάει μέχρι τα 4 ευρώ, το κλίμα που επικρατεί συνολικά στις αγορές νομίζουμε πως την επηρέασε με αποτέλεσμα να γυρίσει και πάλι κάτω από τα 3,90 ευρώ. Στα 3,86 ευρώ άνοιξε αλλά με μόλις 100 τεμάχια και ο αγοραστής ήδη είναι λίγο υψηλότερα.

ΕΧΑΕ: Με καλούς αγοραστές στο άνοιγμα και στο +2,17% με την τιμή στα 3,77 ευρώ.

ENTERSOFT: Με μεγάλο όγκο άνοιξε η μετοχή και γρήγορα έκανε 70 χιλ. τεμάχια περίπου. Δεν είναι και λίγα αν δούμε το σύνολο της αγοράς. Μεταξύ 5,16 ευρώ και 5,32 ευρώ κινήθηκε η μετοχή και βρίσκεται λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα κοντά στο χαμηλό της.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Περιορισμένο και σε αυτήν την κατηγορία το επενδυτικό ενδιαφέρον. Δεν βρίσκεις εύκολα μετοχή να σχολιάσεις αφού οι ανοδικές έχουν μικρό όγκο και απόσταση μεταξύ πρώτου αγοραστή και πρώτου πωλητή. Κάτι ανάλογο και στις πτωτικές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης