Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τιτάν: Οι αγορές μετοχών, η αισιοδοξία της διοίκησης και τα χαμηλά 12 μηνών του τίτλου

tags :
Τιτάν: Οι αγορές μετοχών, η αισιοδοξία της διοίκησης και τα χαμηλά 12 μηνών του τίτλου
Insider βρίσκεται μεταξύ των αγοραστών το τελευταίο διάστημα αλλά και η ίδια η εταιρεία συνεχίζει το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών
Σχετικά Άρθρα

Παρά την αισιοδοξία της διοίκησης η οποία έχει εκφραστεί στις τελευταίες τηλεδιασκέψεις η μετοχή της Τιτάν συνεχίζει να διολισθαίνει χαμηλότερα και χθες έφτασε να γράφει χαμηλό σχεδόν 12 μηνών.
Η βελτίωση των αποτελεσμάτων στο εννεάμηνο, αλλά και η προοπτική αύξησης του τζίρου λόγω των μεγάλων έργων υποδομών που ετοιμάζουν οι κυβερνήσεις σε αρκετές χώρες που δραστηριοποιείται (ΗΠΑ, Ελλάδα) δεν έχουν καταφέρει να ανακόψουν τις πωλήσεις στον τίτλο.
Το αυξημένο ενεργειακό κόστος, φαίνεται πως επηρεάζει την επενδυτική ψυχολογία με τη μετοχή να είναι από τις λίγες της υψηλής κεφαλαιοποίησης που παραμένουν αρκετά μακριά από τα προ πανδημίας επίπεδα.
Χθες έκλεισε στα 13,48 ευρώ με την τιμή προ πανδημίας να είναι πάνω από τα 18 ευρώ.
Insider βρίσκεται μεταξύ των αγοραστών το τελευταίο διάστημα αλλά και η ίδια η εταιρεία συνεχίζει το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.
Στο χρηματιστήριο Αθηνών και στο Euronext από 22/11 έως και 26/11 αγοράστηκαν συνολικά 26.700 ίδιες μετοχές με μέση τιμή 14,2288 ευρώ ανά μετοχή και συνολικά η εταιρεία κατέχει 1,381 εκατ. ίδιες μετοχές ή το 1,76% του συνόλου.
Επίσης από την 1η Δεκεμβρίου συνδεόμενο νομικό πρόσωπο με το εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., Παπαλεξοπούλου Αλεξάνδρα αγόρασε 34 χιλ. μετοχές, όλες κάτω από τα 14 ευρώ.
Αν διασπαστούν τα τρέχοντα επίπεδα θα μπορούσε η τιμή της μετοχής να υποχωρήσει περαιτέρω και να βρει επίπεδα που είχε δει στο ξέσπασμα της πανδημίας, όπου οι οικονομίες πλήττονταν από τα lockdown.
Υπενθυμίζεται πως στο εννεάμηνο οι πωλήσεις ανήλθαν στα 1,27 δισ. ευρώ αυξημένες κατά 5% με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 81,9 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 41,4% ωφελούμενα από τη σημαντική μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων.


ΤΙΤΑΝ.jpg
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης