Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέσεις σε επιλεγμένα βαριά χαρτιά – Ξεχώρισαν ΕΤΕ, Coca Cola και ΟΤΕ

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέσεις σε επιλεγμένα βαριά χαρτιά – Ξεχώρισαν ΕΤΕ, Coca Cola και ΟΤΕ
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με μικρές απώλειες έκλεισε η συνεδρίαση αν και ενδοσυνεδριακά ο γενικός δείκτης δοκίμασε και τις 880 μονάδες πριν κλείσει στις 885 μονάδες. Στις τελικές δημοπρασίες βελτιώθηκε η εικόνα του τραπεζικού κλάδου και περιορίστηκαν οι συνολικές απώλειες. Πολύτιμη η βοήθεια της Coca Cola που ήταν σε όλη τη συνεδρίαση με θετικό πρόσημο. Παραδίδει μαθήματα ο ΟΤΕ. Απογοητευτική εικόνα των Jumbo, ΟΠΑΠ, Τιτάν και Lamda.

Δε σπάμε στηρίξεις, αλλά δε σπάμε και αντιστάσεις. Θα μπορούσαμε σήμερα να είχαμε γράψει χειρότερα νούμερα, λόγω και των ξένων αγορών, αλλά κρατηθήκαμε. Κάποια χαρτιά είναι ξεκάθαρα φθηνά πλέον ακόμα και στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, αλλά η πανδημία, ο πληθωρισμός και γενικότερα οι ανησυχίες που έρχονται από το εξωτερικό μας επηρεάζουν. Ο τζίρος και πάλι δεν ενθουσίασε…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με άνοδο ο δείκτης λόγω της Εθνικής αλλά και του μαζέματος που είδαμε στο κλείσιμο. Εξαιρετική η εικόνα της Εθνικής εδώ και καιρό. Η Alpha Bank ήταν σκέτη απογοήτευση και έγραψε χαμηλό στα 1,03 ευρώ αλλά τελικά την έκλεισαν αμετάβλητη στα 1,0535 ευρώ. Οριακά πτωτικά έκλεισε η Eurobank.

ΟΤΕ: Γιατί να μην ανανεώσουν τη θητεία του κ.Τσαμάζ; Θα βρουν καλύτερο; Εξαιρετικό το έργο του και στο ταμπλό του ΧΑ αλλά και στον ισολογισμό. Η μετοχή το τελευταίο διάστημα έχει ανακάμψει σημαντικά και νομίζουμε πως αν προσθέσουμε το τελευταίο έκτακτο μέρισμα πάμε κοντά στα υψηλά της. Τι άλλο να θέλει ένας μέτοχος;

JUMBO: Μόλις πάει πάνω από τα 13 ευρώ γυρίζει πίσω. Δε σπάει όμως τα 12 ευρώ. Η μεγάλη στήριξη βρίσκεται από 11,80 ευρώ έως 12 ευρώ. Αυτό το επίπεδο θέλουμε να κρατήσει και θεωρούμε, όπως έχουμε ξαναγράψει, πως για τους μακροπρόθεσμους είναι καλό σημείο εισόδου.

Τα ρίσκα είναι γνωστά και τα έχει επικοινωνήσει η διοίκηση αρκετά έγκαιρα. Δεν μπορούμε να πούμε πως δεν ξέρουμε. Από την άλλη όμως συνεχίζει να βγάζει κέρδη και να έχει καλή ρευστότητα. Στα 12,30 ευρώ το χαμηλό σήμερα και έκανε αρκετά κομμάτια εκεί γύρω. Στο τέλος μαζεύτηκε λίγο η πτώση και από το -3,53% πήγε στο -1,96% και τελικά έκλεισε στα 12,50 ευρώ.

LAMDA: Σε χαμηλό περίπου 9 μηνών βρέθηκε σήμερα η μετοχή. Ακουμπάει καλή στήριξη και περιμένουμε την αντίδραση. Ανακοινώνει η εισηγμένη συνεχώς πραγματάκια για το Ελληνικό αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να βελτιώσει το κλίμα στη μετοχή. Στα 6,78 ευρώ και στο -3,14%.

ΕΛΠΕ: Στα 6 ευρώ είχε μεγάλο πωλητή και δεν μπόρεσε να τα ξεπεράσει. Έχει φανεί βέβαια εδώ και κάποιες μέρες η ύπαρξή του. Εκεί έκλεισε με άνοδο 1,69% και με 52 χιλ. τεμάχια ανεκτέλεστα στην πλευρά των πωλητών.

ΤΙΤΑΝ: Σε χαμηλό 12 μηνών η μετοχή, η οποία δεν μπορεί να βρει ησυχία. Γίνονται τακτικές αγορές από insider αλλά και από την ίδια την εταιρεία, χωρίς ωστόσο να βοηθούν. Σε καλή στήριξη η μετοχή και πρέπει οπωσδήποτε να την κρατήσει αλλιώς μπαίνει και σε άλλες περιπέτειες. Στα 13,48 ευρώ και στο -1,89%.

ΟΠΑΠ: Δεν την λες και ασήμαντη την περιοχή που βρίσκεται και αποτελεί καλή στήριξη. Απογοητεύει η μετοχή δυστυχώς εδώ και εβδομάδες. Στα 12,16 ευρώ και στο -1,30%.

ΑΔΜΗΕ: Τι να σχολιάσουμε για τη συγκεκριμένη; Στα 2,4850 ευρώ και είναι η μόνη που οι επενδυτές δεν έχουν παίξει το ενεργειακό στόρι.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Πρώτη στην πτώση τελευταία στην άνοδο η μετοχή. Με όγκο σήμερα στο -2,5%.

PERFORMANCE: Χαμηλό στα 4,90 ευρώ και υψηλό στα 5,34 ευρώ με όγκο 44 χιλ. τεμάχια, αλλά την τελευταίο ώρα έγινε ένας ψιλοχαμούλης. Πήγαινε πάνω, γύρναγε προς τα 5 ευρώ, ξαναπήγαινε στα 5,30 ευρώ και μετά πάλι χαμηλότερα. Έκλεισε τελικά στα 5,16 ευρώ και στο +3,20%.

ΑΝΕΚ: Στο +16,25% με όγκο 71 χιλ. τεμάχια και ανεκτέλεστα στους πωλητές 119 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης