Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Από τα ψηλά… στα χαμηλά – Τριπλάσιες οι πτωτικές μετοχές των ανοδικών

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Από τα ψηλά… στα χαμηλά – Τριπλάσιες οι πτωτικές μετοχές των ανοδικών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Άκρως απογοητευτική ήταν η εικόνα τις σημερινής συνεδρίασης. Η πρωινή ανοδική κίνηση πάνω από τις 900 μονάδες, έδειξε νωρίς σημάδια κόπωσης και παρά το καλό κλίμα στη Γερμανία και το σταθεροποιητικό σε άλλες αγορές, εμείς αρχίσαμε να διολισθαίνουμε. Όταν μειώθηκαν τα κέρδη στη Γερμανία εμείς πήραμε επικίνδυνη διαγραμματική κλίση με αποτέλεσμα λίγο πριν τις τελικές δημοπρασίες να χάνουμε άνω του 1,2%. Τελικά κλείσαμε στο -1,19%.

Δεν ήταν μόνο η απουσία τζίρου, η απουσία επενδυτών σε ένα μεγάλο αριθμό μετοχών, ήταν και το γεγονός ότι πριν αρχίσει να πέφτει το ΧΑ κάτω από τις 895 μονάδες ήδη οι πτωτικές ήταν σημαντικά περισσότερες από τις ανοδικές. Στο τέλος ήταν πάνω από τριπλάσιες. Μέχρι και μετοχές που είχαν μια καλύτερη συμπεριφορά και αγοραστές στις προηγούμενες συνεδριάσεις είδαμε να «τραβιούνται» οι εντολές και να πέφτουν με ευκολία.

Τελικά το ΧΑ έκλεισε στις 888 μονάδες περίπου με απώλειες 1,19% και με 42 εκατ. ευρώ καθαρές συναλλαγές. Η συσσώρευση διατηρείται και δεν έχει αλλάξει κάτι, πλην κάποια βραχυπρόθεσμα που λίγη σημασία έχουν. Το βλέμμα παραμένει στο εξωτερικό, η πορεία των ομολόγων δημιουργεί κάποιες ανησυχίες, όπως και η πανδημία, και ο πληθωρισμός.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Απογοητευτική εικόνα από την Alpha Bank. Μεγάλος ο όγκος στα παράγωγα, απώλειες 3,35% στη spot και με όγκο 2,4 εκατ. τεμάχια, ο οποίος μόνο μεγάλος δε λέγεται. Σημαντική η πτώση και για την Εθνική, αλλά προσέγγισε σήμερα τα υψηλά της και έχει δώσει και καλύτερη κίνηση από την Alpha. Μικρότερες οι απώλειες για τις άλλες δύο συστημικές.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Από τις κερδισμένες σήμερα και το μεγαλύτερο διάστημα είχε πολύ καλή συμπεριφορά.

ΟΤΕ: Πολύ καλή και η δική του εικόνα και έκλεισε με μικρή άνοδο.

ΕΛΠΕ: Προσπάθησε να κινηθεί ανοδικά το πρωί λόγω και της πίεσης που είχε στο κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής, αλλά έκανε σημαντικό όγκο και έκλεισε με νέες αξιόλογες απώλειες.

JUMBO: Είχε και κάποια πακέτα, αλλά και πάλι ο συνολικός όγκος των 290 χιλ. τεμαχίων ήταν μεγάλος για μία τέτοια μέρα. Στα 12,75 ευρώ με απώλειες 1,16% στο κλείσιμο και η συσσώρευση και εδώ συνεχίζεται.

CENERGY: Με τιμή στόχο τα 4,5 ευρώ και σύσταση αγοράς ξεκίνησε η Optima Bank την κάλυψη της μετοχής. Μάλιστα τα 4 ευρώ τα δίνει ο κλάδος των καλωδίων και μόλις τα 0,50 ευρώ ο κλάδος των σωλήνων. Με μικρό premium έναντι των ομοειδών ο κλάδος καλωδίων και σημαντικό discount έναντι των κεφαλαίων ο κλάδος των σωλήνων το οποίο αποδίδεται στη χαμηλή αποδοτικότητα του επενδυμένου κεφαλαίου μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με την Optima η μετοχή παίζει με p/e 13,3 φορές για το 2020 και 13,4 φορές για το 2021.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Απογοητευτική εικόνα για Κεπενό που με 1.200 τεμάχια έχασε 11%, αλλά και για Μπήτρο, ο οποίος με 780 τεμάχια υποχώρησε 10,8%. Η Reds με 1.048 τεμάχια έχασε 4,9% και η Space 4,29% με 1.536 τεμάχια. Συνολικά 26 τίτλοι έχασαν πάνω από 3%.

ΑΒΑΞ: Πάλι στο 1 ευρώ η μετοχή και συνήθως δίνει αντίδραση όταν πιάνει την περιοχή αυτή.

ΚΛΜ: Κάποια στιγμή μπήκε εντολή πώλησης σχεδόν στο -30% και ήταν όγκου 10 τεμαχίων. Προφανώς κάποιος είδε ότι δεν υπήρχαν αγοραστές και πήγε να κάνει «εντύπωση». Φυσικά πήγε σε δημοπρασία η μετοχή και δεν έγραψε την τιμή που κάποιοι ήθελαν. Θα θέλαμε βέβαια να ξέραμε αν κάποιος από τις αρμόδιες αρχές τις κοιτάει αυτές τις εντολές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης