Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεδρίαση πενιχρού ενδιαφέροντος με λίγες μετοχές να ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεδρίαση πενιχρού ενδιαφέροντος με λίγες μετοχές να ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ανεξάρτητα από το τελικό… αποτέλεσμα της συνεδρίασης, η εικόνα της δεν μπορεί θεωρηθεί ικανοποιητική. Πλέον και οι πιο αισιόδοξοι το παρατηρούν. Εδώ και μήνες, θα πούμε εμείς, η αγορά μας συσσωρεύει. Κατά διαστήματα κάνει κάποιες κινήσεις, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, κατά διαστήματα αυξάνει όγκο, αλλά χωρίς κάτι άλλο.

Τα καλά νέα καίγονται, τα αρνητικά κάποιες φορές δημιουργούν υπερβολική πίεση, αλλά η συσσώρευση μέχρι στιγμής κρατάει μήνες και δεν έχει σπάσει, προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Σήμερα με δυσκολία κάποιος μπορούσε να βρει πέντε μετοχές που να έχουν ενδιαφέρον. Δεν έχουμε αυτά τα όνειρα για την αγορά μας, αλλά ας είναι…

Σήμερα, πάλι είχε το βλέμμα στις ξένες αγορές και η πορεία τους μας επηρέασε. Στις τελικές δημοπρασίες έχασε ένα μέρος της ανόδου και τελικά έκλεισε στο +0,12%. Η ΑΛΦΑ και η ΠΕΙΡ γύρισαν αρνητικές στο κλείσιμο. Ξεχώρισε η ΛΑΜΔΑ, η ΕΤΕ και ο ΟΤΕ. Στο υψηλό ημέρας έκλεισε η Μυτιληναίος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Αυτό που για τις κερδοφόρες κάποιοι έχουν ανησυχίες αν τα κέρδη είναι διατηρήσιμα, αλλά για τις ζημιογόνες βλέπουν κορυφαίες προοπτικές, μας ξεπερνάει. Σε μία μικρή όμως αγορά όπως οι δικοί μας, η άποψη και τα χρήματα κάποιων μεγάλων και ισχυρών έχουν μεγαλύτερη σημασία.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Τη μεγαλύτερη άνοδο την είχε η Σαράντης και μάλιστα έκλεισε σε υψηλό ημέρας. Ο όγκος αν αφαιρεθεί το πακέτο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ικανοποιητικός για τα δεδομένα της. Επιτέλους, είδαμε άνοδο από την Τιτάν, η οποία πήγαινε από χαμηλό σε χαμηλό. Ο ΟΤΕ κοιτάζει και πάλι τα 16 ευρώ, ενώ η Μυτιληναίος μειώνει και άλλο την απόσταση από τα υψηλά της. Νέες πιέσεις σε Jumbo, απώλειες για ΕΥΔΑΠ και Coca Cola.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πάλι η Εθνική έκανε τη διαφορά και έκλεισε με καλή άνοδο και απέχει ελάχιστα πλέον από τα υψηλά της. Οι άλλες τρεις συστημικές έκλεισαν με απώλειες.

FOURLIS: Κοντά στις 100 χιλ. τεμάχια ο όγκος των συναλλαγών και θα λέγαμε πως δείχνει τάσεις να μειωθεί. Στα 3,9250 ευρώ και στο +1,68%.

ATTICA BANK: Η παράταση της διορίας για την αύξηση κεφαλαίου, για τη στήλη δεν είναι λόγος ενθουσιασμού. Το αντίθετο θα λέγαμε… Φαίνεται πάντως πως μαζεύονται τα απαραίτητα κεφάλαια από τους μεγάλους μετόχους. Στο +14,96% και στα 0,3650 ευρώ.

SPACE HELLAS: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική και έβδομη στις τελευταίες οκτώ. Στα 9,80 ευρώ και στο +5,38% με όγκο 9 χιλ. τεμάχια.

MODA BAGNO: Νομίζουμε πως τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Η ανάκαμψη της ζήτησης, της οικοδομικής δραστηριότητας δηλαδή, αλλά και η ανάκαμψη του τουρισμού έφεραν μεγάλη βελτίωση. Η αποτίμηση δίνει μονοψήφιο p/e ήδη με τα κέρδη εννεαμήνου και p/bv κάτω από τη μονάδα. Στο +2,26% και στα 0,68 ευρώ με την αποτίμηση να λέει 12,8 εκατ. ευρώ.

PERFORMANCE: Μπήκαν τα νέα κομμάτια από την αύξηση κεφαλαίου και όπως αναμενόταν δεν πιέστηκε η μετοχή καθώς το dilution ήταν μικρό και προφανώς αυτοί που τα αγόρασαν δεν μπήκαν για να πάρουν μία απόδοση 10%. Εγχώριοι θεσμικοί, ιδιώτες, μία εισηγμένη και ένας ξένος απέκτησαν τις νέες μετοχές. Μόνο ο ξένος πήρε όσες μετοχές ζήτησε, οι υπόλοιποι τις μισές.

ΕΚΤΕΡ: Στη γνωστή διαδρομή η μετοχή, με την εταιρεία να κάνει αγορές ιδίων μετοχών. Μικρή σε μέγεθος κατασκευαστική αλλά βγάζει κέρδη. Αν ήταν μεγάλη και χρώσταγε όπου έλεγε καλημέρα, ίσως να ήταν μεγαλύτερη η αποτίμηση.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Νέα ανοδική κίνηση και κλείσιμο στα 7,88 ευρώ (+3,41%). Εδώ προφανώς κάποιοι δεν ποντάρουν μόνο στα θεμελιώδη.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Ξεκίνησε καλά αλλά στο τέλος βρέθηκε σε χαμηλό ημέρας. Ο όγκος πάνω από 300 χιλ. τεμάχια και το κλείσιμο στα 0,76 ευρώ, κοντά δηλαδή στο σημείο που βρίσκει στήριξη.

AS COMPANY: Απέκτησε μετοχές της Performance στην αύξηση κεφαλαίου. Βγήκαν και πάλι πωλητές στα 2,10 ευρώ και εκεί έκλεισε η μετοχή. Θα πρέπει οι αγοραστές να βρουν δυνάμεις και να απορροφήσουν την προσφορά που υπάρχει εδώ και καιρό. Τα θεμελιώδη κατά την ταπεινή μας άποψη είναι υποστηρικτικά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης