Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στο εννεάμηνο της Moda Bagno – Εντυπωσιακή ανάκαμψη της κερδοφορίας

tags :
Μια ματιά στο εννεάμηνο της Moda Bagno – Εντυπωσιακή ανάκαμψη της κερδοφορίας
Οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν στα 14,5 εκατ. ευρώ από 9,6 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 3,42 εκατ. ευρώ από 1,57 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 1,8 εκατ. ευρώ από 321 χιλ. ευρώ

Αποτελέσματα εννεαμήνου δημοσίευσε η Moda Bagno, η οποία όπως είχε ενημερώσει το ΒΝ και αναφερόταν στο χθεσινό σχόλιο της στήλης, δεν έλαβε το email της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με αποτέλεσμα να μην ενημερώσει εντός της προθεσμίας.
Μετά τις απαραίτητες εξηγήσεις, η εταιρεία δημοσίευσε σήμερα και μία μέρα νωρίτερα από την ημερομηνία που είχε αναφέρει στο ΒΝ, καθώς ολοκλήρωσε λίγο νωρίτερα την επεξεργασία των στοιχείων. Σύμφωνα με αυτά οι πωλήσεις στο εννεάμηνο της μητρικής σημείωσαν αύξηση 46,21% με την εστίαση να επανέρχεται στα επίπεδα του 2019 και να σημειώνει τζίρο 4,9 εκατ. ευρώ από 1,64 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο εννεάμηνο του 2020.
Ο συνολικός τζίρος της μητρικής μαζί με τις πωλήσεις των καταστημάτων λιανικής-χονδρικής ανήλθε στα 12,01 εκατ. ευρώ από 8,2 εκατ. ευρώ.
Οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν στα 14,5 εκατ. ευρώ από 9,6 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 3,42 εκατ. ευρώ από 1,57 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 1,8 εκατ. ευρώ από 321 χιλ. ευρώ.
Με την αποτίμηση στα 12,8 εκατ. ευρώ, ο πολλαπλασιαστής κερδών στο εννεάμηνο είναι ήδη μονοψήφιος.
Επιπλέον τα ίδια κεφάλαια είναι στα 16,7 εκατ. ευρώ που σημαίνει πως ο δείκτης p/bv είναι κάτω από τη μονάδα.
Η εταιρεία σημειώνει πως στην δανειακή θέση της εταιρείας δεν επήλθε καμία μεταβολή το τρίτο τρίμηνο του 2021, ενώ η χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρείας είναι σε επάρκεια ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η επιχειρηματική της δραστηριότητα.

Επίπτωση στη λειτουργία της εταιρείας

Παρόλη τη δυσμενή οικονομική συγκυρία σε διεθνές και τοπικό επίπεδο λόγω της πανδημίας, τα οικονομικά αποτελέσματα και οι δραστηριότητες της εταιρείας και του Ομίλου δεν επηρεάστηκαν από της επιπτώσεις της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης κατά το εννεάμηνο του 2021 και δεν υπάρχουν συνθήκες τέτοιες που να εγείρουν αμφιβολίες σχετικά με την δυνατότητα του ομίλου να συνεχίζει την δραστηριότητα και την ομαλή λειτουργία του.
Όλες οι εταιρείες του Ομίλου προσαρμόστηκαν ήδη από το 2020 στις νέες συνθήκες, ενώ η Διοίκηση λαμβάνει διαρκώς όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία της παραγωγής και της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς και την προστασία και ασφάλεια των εργαζομένων και των συνεργατών της.
Η αύξηση του κόστους ενέργειας δεν αναμένεται να επηρεάσει τη λειτουργία της εταιρείας, αφού λόγω της φύσης του τομέα δραστηριότητάς της, δεν συμμετέχει σε κόστος παραγωγής.
Η διοίκηση της Εταιρείας παρακολουθεί από την αρχή τις εξελίξεις, τηρεί τις οδηγίες των αρμοδίων κρατικών αρχών λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, με πρωτεύοντα στόχο την ασφάλεια των εργαζομένων της αλλά και τη συνέχιση της επιχειρησιακής συνέχειας διενεργώντας αγορές από προμηθευτές, πωλήσεις προς πελάτες και εξυπηρετώντας τις υποχρεώσεις της.
Η εταιρεία έχει προχωρήσει από υγειονομική πλευρά με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζόμενων και όλων των συναλλασσόμενων , παρέχοντας σε πολύ τακτά διαστήματα διαγνωστική εξέταση για covid-19.

Εκτίμηση της επίδρασης στο μέλλον

Για το τελευταίο τρίμηνο του 2021αλλά και για το 2022, στο βαθμό που εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει επιδείνωση της πανδημίας και παράλληλα ευοδωθούν οι θετικές εκτιμήσεις για τον εμβολιασμό ενός μεγάλου αριθμού πολιτών, η εταιρεία και ο όμιλος ευελπιστούν ότι θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τα οικονομικά τους μεγέθη σε επίπεδο εσόδων και κερδοφορίας.
Πρέπει να σημειώσουμε όμως ότι η χρονική διάρκεια και η ένταση της πανδημίας είναι ακόμη άγνωστοι παράγοντες.
Κατά συνέπεια όσο η αβεβαιότητα στο χρηματοοικονομικό περιβάλλον θα συνεχίσει να υπάρχει, η Διοίκηση θα συνεχίσει να εξετάζει και να αξιολογεί τα δεδομένα, ώστε να λαμβάνονται οι αποφάσεις εκείνες που δεν θα επηρεάσουν την λειτουργικότητα της εταιρείας και να λαμβάνονται έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων και των επιπτώσεων στις δραστηριότητές της.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης