Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα ανοδική κίνηση με το βλέμμα στις 900 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα ανοδική κίνηση με το βλέμμα στις 900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές της Ευρώπης στο σημερινό άνοιγμα διατηρούν την καλή εικόνα των τελευταίων ημερών. Γύρω από τα επίπεδα του χθεσινού κλεισίματος κινείται ο DAX 40, ενώ άλλοι δείκτες όπως για παράδειγμα ο SMI κινείται κοντά στα υψηλά του. Οι ανησυχίες για τη μετάλλαξη υποχωρούν και η δική μας αγορά μπορεί να συνεχίσει την ανοδική της κίνηση.

Ουσιαστικά η συσσώρευση διατηρείται. Ούτε η πτωτική κίνηση έσπασε κρίσιμες στηρίξεις, αλλά και ο τζίρος των τελευταίων ημερών δείχνει πως κινούμαστε ανοδικά, αλλά εντός των ορίων. Οι 900 μονάδες είναι η επόμενη αντίσταση που θα κληθεί να δοκιμάσει ο Γενικός Δείκτης.

Στο ξεκίνημα το άνοιγμα της Coca Cola στο -1,28% με 31 τεμάχια μας επηρέασε αλλά αμέσως οι αγοραστές ανέβηκαν σημαντικά υψηλότερα και μάλιστα με δυνατές εντολές αγορές. Ήπια υψηλότερα ξεκίνησαν οι τράπεζες. Έτσι ο Γενικός Δείκτης άνοιξε λίγο υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο, αλλά με τάσεις περαιτέρω ανόδου, αφού γύρισε ανοδική η Coca Cola λίγο μετά.

ΟΜΟΛΟΓΑ: Οι εισηγμένες αντλούν φθηνό χρήμα και «κλειδώνουν» χαμηλά επιτόκια για μεγάλο διάστημα έως και 7 ετών. Οι επενδυτές από την άλλη έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν τα διαθέσιμά τους με ένα σημαντικά καλύτερο επιτόκιο από αυτό που δίνουν σήμερα οι τράπεζες. Σε βάθος χρόνου δεν μπορεί να γίνει κάποια εκτίμηση για το αν θα είναι κερδισμένοι, αφού δεν ξέρουμε που θα είναι τα επιτόκια σε 2,3 ή 5 χρόνια. Προς το παρόν έχουν καλή απόδοση. Επίσης να σημειώσουμε πως δε βλέπουμε ιδιαίτερο ενθουσιασμό στη διαπραγμάτευση των ομολογιών, ειδικά των τελευταίων.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ήπια ανοδικά οι συστημικές στο ξεκίνημα αλλά με τάσεις ανοδικές, ενώ η Αττικής άνοιξε με ελάχιστο όγκο στο +12%. Λίγο αργότερα έκανε καλό όγκο και πήγε στο +13%. Προφανώς λόγω των προσδοκιών για την αύξηση κεφαλαίου.

JUMBO: Τα 13 ευρώ δοκιμάζει και πάλι η μετοχή.

LAMDA: Τα προσαρμοσμένα EBITDA ενισχύθηκαν 10% και διαμορφώθηκαν στα 28,6 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο. Με discount 9% έναντι του NAV η μετοχή. Ήπια πτωτικά η μετοχή στα πρώτα λεπτά.

ΑΔΜΗΕ: Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 8,9 εκατ. ευρώ από 10,3 εκατ. ευρώ ενώ στο εννεάμηνο διαμορφώθηκαν στα 29,5 εκατ. ευρώ από 30,3 εκατ. ευρώ. Υποχωρεί λίγο η μετοχή.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Χωρίς αλλαγές οι εκτιμήσεις της Edison για τη μετοχή και διατηρεί τη δίκαιη τιμή των 10,11 ευρώ για τη μετοχή.

FOURLIS: Με όγκο και πάλι η μετοχή και στα πρώτα λεπτά είχε κάνει περίπου 20 χιλ. τεμάχια. Η τιμή στα 3,93 ευρώ και η αποτίμηση στα 204 εκατ. ευρώ.

PRODEA: Προσωρινό μέρισμα για τη χρήση 2021 0,11 ευρώ ανά μετοχή.

INTRAKAT: Σύμφωνα με ενημέρωση της εταιρείας ο Λουκάς Λαζαράκης πήρε το πακέτο των 370 χιλ. μετοχών, το οποίο μάλιστα είχε γίνει σε υψηλότερη τιμή (2,24 ευρώ ανά μετοχή) από την τιμή διαπραγμάτευσης.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Διαγραμματικά δείχνει να επιβεβαίωσε τη στήριξη και προσπαθεί να αποκτήσει απόσταση ασφαλείας. Στα 0,7750 ευρώ με υψηλό στα 0,78 ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Συνεχίζει ανοδικά η μετοχή και βρίσκεται στα 7,72 ευρώ.

ΑS COMPANY: Με αγοραστές στα 2,13 ευρώ η μετοχή και θυμίζουμε πως χθες είχε καλό όγκο αλλά και πως ο πωλητής κατέβηκε μέχρι τα 2,10 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης