Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κοιτάζει προς τις 890 μονάδες και ακολουθεί τις ξένες αγορές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κοιτάζει προς τις 890 μονάδες και ακολουθεί τις ξένες αγορές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Νέα ανοδική κίνηση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. O DAX 40 έχει επιβεβαιώσει στις τελευταίες συνεδριάσεις τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών και σήμερα αποκτά απόσταση προσπαθώντας να κλείσει ένα χάσμα που άφησε στο άκουσμα της μετάλλαξης πριν λίγες μέρες. Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει μία ακόμα ευκαιρία να τις ακολουθήσει.

Με ισχυρή άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση και το γενικό δείκτη πάνω από τις 880 μονάδες με το βλέμμα στις 890 μονάδες. Και ο δικός μας βασικός χρηματιστηριακός δείκτης αποκτά απόσταση από τον εκθετικό των 200 ημερών. Ανοδική κίνηση από τράπεζες, αλλά και από την πλειονότητα των μετοχών του FTSE 25. Χαμηλός ο τζίρος και στο σημερινό ξεκίνημα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Βοηθούν στο ξεκίνημα την αγορά. Έχουμε χάσει τη χθεσινή άνοδο των ξένων αγορών και ακολουθούμε τη σημερινή. Καλύτερο το ξεκίνημα για Πειραιώς και Alpha Bank. Από κοντά βέβαια και η Εθνική. Ανοδικά και η Αττικής.

JUMBO: Πολύ καλά πήγαν οι πωλήσεις τον Νοέμβριο στην Ελλάδα, αλλά Βουλγαρία και Ρουμανία, λόγω των περιορισμών είχαν σημαντική πτώση. Το ανάμενε η εταιρεία και είχε ενημερώσει. Στους 11 μήνες συνολικά ο όμιλος έχει αύξηση πωλήσεων 12%. Η μετοχή ξεκίνησε με μικρό όγκο και άνοδο κοντά στο 1%.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ΑΔΜΗΕ και LAMDA ανακοινώνουν σήμερα, με τη Lamda να έχει και παρουσίαση για το Ελληνικό.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Παρά το δυνατό εννεάμηνο, η μετοχή δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα 2 ευρώ, σημείο στο οποίο είχε γίνει το placement. Στα 1,9040 ευρώ και στο +1,82%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Καλό άνοιγμα με τη μετοχή να κινείται πάνω από τα 15 ευρώ και με σχετικά καλές συναλλαγές.

ΤΙΤΑΝ: Προσπαθεί και σήμερα να κινηθεί ανοδικά. Το προσπάθησε και χθες αλλά στο τέλος έχασε όλη την άνοδο και έκλεισε και με απώλειες. Σήμερα στα 13,74 ευρώ και στο +1,63%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με μικρό όγκο και άνοδο κοντά στο 2% ξεκίνησε η μετοχή. Το project στο Ηράκλειο είναι σημαντικό και θα την ωφελήσει.

ATTICA GROUP: Ανακοίνωσε αγορά ξενοδοχείου και επιθυμεί να «εμπλακεί» περισσότερο. Προς το παρόν τα νούμερα από την εξαγορά δε θα δείξουν σημαντική διαφοροποίηση. Οι εξελίξεις στο θέμα με την ΑΝΕΚ θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερη διαφορά.

INTRALOT: Αισιοδοξία επικρατούσε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τη διοίκηση να αναφέρει πως τα 100 εκατ. ευρώ σε EBITDA το 2022 που είχε βάλει στόχο θα ξεπεραστούν. Εξετάζει αναχρηματοδότηση ομολόγου καθώς η οικονομική της θέση είναι πιο ισχυρή μετά την αναδιάρθρωση άρα θα μπορούσε να πετύχει καλύτερο επιτόκιο. Δεν έγινε κάποια αναφορά σχετικά με είσοδο της θυγατρικής στις ΗΠΑ στον Nasdaq, με τη διοίκηση να αναφέρει πως εξετάζει το πως θα πετύχει ανάπτυξη.

INTRAKAT: Συνεχίζει ανοδικά με την αγορά να περιμένει τις αποφάσεις της διοίκησης αναφορικά με την αύξηση κεφαλαίου. Η Intracom μετά τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων διαθέτει ισχυρή ρευστότητα.

PERFORMANCE: Αύριο θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των 1,136 εκατ. νέων μετοχών οι οποίες προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου. Η εισηγμένη άντλησε 5 εκατ. ευρώ. Βελτιώνεται η ρευστότητα αλλά και η διασπορά της μετοχής. Κάποια στιγμή θα τη δούμε και αυτή να παίρνει μεταγραφή στη μεγάλη κατηγορία του ΧΑ.

ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ: Ανακοίνωσε και αυτή σήμερα αποτελέσματα με τα EBITDA στο εννεάμηνο στα 79 χιλ. ευρώ από 107 χιλ. ευρώ. Πενιχρά τα αποτελέσματα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης