Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μέρισμα 0,05 ευρώ ανά μετοχή από την Attica Group – Η MIG στο +14%

tags :
Μέρισμα 0,05 ευρώ ανά μετοχή από την Attica Group – Η MIG στο +14%
Η ICAP αναβάθμισε κατά μία βαθμίδα την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας
Σχετικά Άρθρα

(Update) Πρόσκληση για έκτακτη γενική συνέλευση ανακοίνωσε η Attica Group προκειμένου να αποφασίσει τη διανομή μερίσματος από κέρδη προηγούμενων χρήσεων.
Η Γενική Συνέλευση θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες θα προταθεί μέρισμα 0,05 ευρώ ανά μετοχή το οποίο μάλιστα θα είναι καθαρό αφού προέρχεται από ναυτιλιακά έσοδα και δεν υπόκειται σε φορολόγηση.
Η εταιρεία θα μοιράσει στους μετόχους συνολικά 10,8 εκατ. ευρώ, ενώ η ημερομηνία αποκοπής θα καθοριστεί μετά τη γενική συνέλευση.
Η μετοχή έκλεισε στη σημερινή συνεδρίαση στα 1,08 ευρώ που σημαίνει πως το μέρισμα αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 4,6%.
Παράλληλα με την ανακοίνωση της γενικής συνέλευσης η εισηγμένη ανακοίνωσε πως βάσει των υποχρεώσεων που αναλήφθηκαν κατά την έκδοση του ομολογιακού δανείου η ICAP στο πλαίσιο της τακτικής επαναξιολόγησης, αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας κατά μία βαθμίδα, αποδίδοντάς της διαβάθμιση ΒΒ (κατηγορία χαμηλού πιστωτικού κινδύνου).

Στο +14% η MIG

Η MIG η οποία είναι μέτοχος της Attica Group κατά 79,3% ενισχύθηκε κατά 14% με όγκο πάνω από 7,7 εκατ. τεμάχια καθώς θα λάβει το μεγαλύτερο μέρος του μερίσματος. 
Η τιμή της μετοχής έκλεισε στα 0,0331 ευρώ με την αποτίμηση να ανέρχεται στα 31 εκατ. ευρώ. 
Σημειώνεται πως πλέον η Attica Group είναι από τα ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία που έχουν μείνει στη MIG, ενώ αναμένονται και οι εξελίξεις στο μέτωπο της συγχώνευσης της Attca με την ΑΝΕΚ που ελέγχεται από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία ελέγχει και το 11% της Attica. 

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης