Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να σπάσει το σερί των 4 πτωτικών συνεδριάσεων

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να σπάσει το σερί των 4 πτωτικών συνεδριάσεων
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τα καλά αποτελέσματα εννεαμήνου συνεχίζονται και δείχνουν πως ακόμα και με μηδενικό τέταρτο τρίμηνο, πολλές εισηγμένες είναι αρκετά φθηνές. Τα μερίσματα που θα δοθούν για τη χρήση, αναμένονται σημαντικά υψηλότερα από αυτά που δόθηκαν για τη χρήση 2020. Θα μπορούσε αυτή η εξέλιξη να στηρίξει σήμερα την αγορά, καθώς έχει συμπληρώσει και 4 πτωτικές συνεδριάσεις.

Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν ανοδικά προσπαθώντας να ανακτήσουν μέρος των απωλειών των προηγούμενων συνεδριάσεων. Ανοδικά ξεκίνησε η αγορά. Ο τζίρος είναι χαμηλός και κάποια βαριά χαρτιά έχουν απόσταση μεταξύ αγοραστή και πωλητή, με αποτέλεσμα να μην έχουν ανοίξει στα πρώτα λεπτά. Πρέπει να βρει δυνάμεις και να κινηθεί υψηλότερα η αγορά. ΟΠΑΠ, Πειραιώς και Eurobank ξεχωρίζουν στο ξεκίνημα.

FTSE: Η Quest πέταξε έξω την ΕΧΑΕ από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και παίρνει τη θέση της στον FTSE 25. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το κλείσιμο της συνεδρίασης της 17ης Δεκεμβρίου. Μας κάνει εντύπωση πως δεν είχαμε άλλες αλλαγές. Υπάρχουν 2 περιπτώσεις μετοχών που θα μπορούσαν να είχαν αναβαθμιστεί στον 25άρη.

EUROBANK: Σήμερα τα δικά της αποτελέσματα και το απόγευμα η ενημέρωση των αναλυτών. Καλά αποτελέσματα περιμένουν οι αναλυτές. Η Optima Bank αναμένει στο τρίτο τρίμηνο καθαρά κέρδη 109 εκατ. ευρώ από 39 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή η εικόνα των συστημικών στα πρώτα λεπτά.

ΑTTICA BANK: Το δικαίωμα μπορεί να είχε τιμή εκκίνησης τα 33,35 ευρώ αλλά κανείς δεν αναμενόταν να προσφέρει αυτήν την τιμή. Έτσι ξεκίνησε με ελάχιστο όγκο και από το 1 ευρώ. Η μετοχή υποχωρεί και πάλι κατά 29% και στα 0,62 ευρώ.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ: Θετικό το μήνυμα και από τις 3 τηλεδιασκέψεις που έγιναν χθες για την ενημέρωση των αναλυτών από τις ΟΠΑΠ, Fourlis και Motor Oil. Η διοίκηση του ΟΠΑΠ επιμένει στο μέρισμα, η διοίκηση της Fourlis θα δώσει μέρισμα για τη χρήση και περιμένει κέρδη προ φόρων και τόκων 20 εκατ. ευρώ περισσότερα από πέρυσι, ενώ περιμένει καλύτερη πορεία από τα μέσα του 2022. Η Motor Oil θα δώσει επίσης καλό μέρισμα.

QUEST: Πολύ δυνατή η κερδοφορία από συνεχιζόμενες δραστηριότητες. Από τη δραστηριότητα που πουλήθηκε το κέρδος στην τελική γραμμή ανεβαίνει στα 109,8 εκατ. ευρώ με τα 29,7 εκατ. ευρώ όμως να είναι από τη συνεχιζόμενη δραστηριότητα. Αρνητικός ο καθαρός δανεισμός και μεγάλο μέρισμα έρχεται με τον νέο χρόνο για τους μετόχους. Με άνοδο 2% η μετοχή στα πρώτα λεπτά.

FOURLIS: Το μήνυμα της διοίκησης ήταν αισιόδοξο και μάλλον θα πρέπει να δούμε τη μετοχή να αποκτά καλύτερη τιμή.

PROFILE: Στο 1 εκατ. ευρώ τα κέρδη του εννεαμήνου.

ΓΕΒΚΑ: Εξαιρετικό το εννεάμηνο. Αύξηση 37% στο τζίρο, EBITDA 3,7 εκατ. ευρώ από 1,3 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 3,3 εκατ. ευρώ από 1,06 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση στα 28,7 εκατ. ευρώ με βάση το χθεσινό κλείσιμο.

ΟΛΠ: Πολύ καλά και τα δικά του αποτελέσματα με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 29 εκατ. ευρώ από 23,5 εκατ. ευρώ. Με αρνητικό καθαρό δανεισμό και η συγκεκριμένη εισηγμένη. Με μικρό όγκο η ανοδική κίνηση.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ: Έχουν βρει ευκαιρία τώρα με το κακό κλίμα στην αγορά να γυρίσουν τη μετοχή αρκετά χαμηλότερα. Στα 0,6240 ευρώ και στο -5,45% και την αποτίμηση να δείχνει 25 εκατ. ευρώ που μόνο ως αστεία μπορεί να χαρακτηριστεί. Βέβαια εδώ το θέμα δεν είναι τα θεμελιώδη, αλλά ο πωλητής.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης