Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ανακοίνωση γρίφος Επ.Κεφαλαιαγοράς σε αντικρυστές: Να επιδεικνύουν τη δέουσα επιμέλεια

Ανακοίνωση γρίφος Επ.Κεφαλαιαγοράς σε αντικρυστές: Να επιδεικνύουν τη δέουσα επιμέλεια
Η ανακοίνωση διαβιβάστηκε μέσω email με αποδέκτες «πρόσωπα που διαμεσολαβούν κατ΄ επάγγελμα στην κατάρτιση συναλλαγών ή εκτελούν συναλλαγές»
Σχετικά Άρθρα

Σε μία ανακοίνωση που δημιουργεί επιπλέον ερωτηματικά αναφορικά με όσα συνέβησαν στη χθεσινή συνεδρίαση στην Attica Bank προχώρησε σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Η ανακοίνωση έγινε μέσω email στις χρηματιστηριακές εταιρείες και απευθύνεται «στα πρόσωπα που διαμεσολαβούν κατ΄ επάγγελμα στην κατάρτιση συναλλαγών ή εκτελούν συναλλαγές».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς λαμβάνοντας υπόψη τη χθεσινή διακύμανση της τιμής της μετοχής της εταιρείας Attica Bank εφιστά την προσοχή σε όλα τα πρόσωπα που διαμεσολαβούν στην κατάρτιση ή εκτέλεση συναλλαγών να επιδεικνύουν τη δέουσα επιμέλεια αναφορικά με τις τιμές των εντολών που καταχωρούνται ιδιαίτερα στις περιόδους που υπάρχει αναπροσαρμογή της τιμής λόγω εταιρικής πράξης και τα όρια διακύμανσης είναι διευρυμένα.
Η ανακοίνωση αυτή ωστόσο, δημιούργησε ερωτηματικά, καθώς στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως η «δέουσα επιμέλεια» είναι κάτι που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη σε όλες τις μετοχές και όχι μόνο σε αυτές που αναπροσαρμόζεται η τιμή.
Επίσης, σημειώνουν πως πολλοί επενδυτές μέσω συστημάτων περνάνε εδώ και χρόνια μόνοι τους τις εντολές στο σύστημα.
Από την άλλη σε μία προσπάθεια να ερμηνεύσουν την ανακοίνωση αναρωτιούνται μήπως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θεωρεί πως κάποιοι δεν γνώριζαν την αποκοπή του δικαιώματος και την προσαρμογή της τιμής της Attica Bank και θεώρησαν ότι ήταν σε ελκυστικά επίπεδα, γι΄ αυτό την αγόραζαν;
Αυτό ίσως θα μπορούσε να γίνει με κάποιες πράξεις και κυρίως στο ξεκίνημα της συνεδρίασης.
Όμως η μετοχή της Attica Bank μέχρι και το τέλος της συνεδρίασης είχε αγοραστές που κρατούσαν την τιμή σε υψηλά επίπεδα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης