Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Λύγισε λόγω των ανησυχιών για lockdown – Κράτησε τη στήριξη

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Λύγισε λόγω των ανησυχιών για lockdown – Κράτησε τη στήριξη
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το lockdown στην Αυστρία φοβίζει τις αγορές. Και σου λένε πως, αφού έκανε η Αυστρία, μήπως πάει και η Γερμανία σε κλείσιμο; Και αν πάει η Γερμανία, ποιος θα μείνει χωρίς περιορισμούς στην Ευρώπη; Οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σήμερα, αν και η συνεδρίαση είχε ξεκινήσει καλά.

Η μετοχή της Coca Cola, έφυγε δυνατά προς τα κάτω και από τις πρώτες. Λογική η κίνηση γιατί οι περιορισμοί πλήττουν την κατανάλωση. Πιέστηκε και η Aegean μεταξύ άλλων, για ευνόητους λόγους. Συνολικά υπήρξε πίεση, αλλά και πάλι είδαμε διάθεση να κρατηθούν οι 913 μονάδες. Οι επόμενες συνεδριάσεις είναι κρίσιμες, και η παρακολούθηση της πανδημίας επιβεβλημένη. Δυστυχώς, το ΧΑ έχασε πολύτιμο χρόνο που θα μπορούσε να τον είχε εκμεταλλευτεί και να ήταν σήμερα σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα. Οριακά ανοδικά κινήθηκε η εβδομάδα, μετά το σημερινό -0,87%. Ας ελπίσουμε πως η Moody's θα μας αναβαθμίσει σήμερα και θα αντισταθμιστούν έως ένα βαθμό οι ανησυχίες. 

COVID-19: Το ποσοστό των ανεμβολίαστων, οι περιορισμοί και η νέα έξαρση της πανδημίας, επαναφέρει μνήμες από το περσινό lockdown. Όπως φαίνεται θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό, αφού οι εμβολιασμοί δεν πάνε με τους ρυθμούς που θα έπρεπε ώστε να μειωθούν θάνατοι και κρούσματα. Μαζί με τις μνήμες του lockdown, έρχονται και οι εικόνες από την πορεία του ΧΑ. Σήμερα είδαμε μετοχές που είχαν «λυγίσει» πρώτες να υποχωρούν και πάλι. Δεν νομίζουμε πως θα ζήσουμε τα ίδια, αφού είναι κάπως διαφορετικά σήμερα τα δεδομένα.

COCA COLA: Με όγκο 35 χιλ. τεμάχια υποχώρησε 1,67% αλλά ενδοσυνεδριακά είχε πάει μέχρι και το -2,93%. Το κλείσιμο καταστημάτων φυσικά και την επηρεάζει.

AEGEAN: Υποχώρησε 2,16% και έκλεισε στο χαμηλό ημέρας. Τα ταξίδια θα επηρεαστούν αν υπάρξουν και άλλες χώρες που μπουν σε lockdown.

ΔΙΥΛΙΣΗ: Κάτω και τα ΕΛΠΕ και η Motor Oil. Αποθέματα, κατανάλωση, περιθώρια, επηρεάζονται από την πανδημία.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μόνο η Alpha Bank κατάφερε να κλείσει θετική. Δεν είδαμε όμως και μεγάλες απώλειες στις άλλες τρεις συστημικές. Διέκοψε το ανοδικό σερί των 3 συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων ο τραπεζικός δείκτης και έκλεισε με μικρές απώλειες.

CENERGY: Από την ανάγνωση της ενημέρωσης που έδωσε η διοίκηση έλειπε η αναφορά στην πορεία των δανείων. Ο στόχος όπως ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη παραμένει 3 φορές τα EBITDA και σήμερα είναι κάπως υψηλότερος ο δείκτης, αλλά εκτιμά πως στο τέλος του χρόνου θα είναι στο στόχο. Σε νέα υψηλά έκλεισε η μετοχή και στα 2,92 ευρώ.

JUMBO: Όσοι έχουν σήμερα μετοχές, εισπράττουν και το μέρισμα των 0,30 ευρώ. Τη Δευτέρα η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το σχετικό δικαίωμα.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Εξαιρετικά τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και φυσικά εννεαμήνου. Ο τζίρος στο εννεάμηνο ανήλθε στα 220,1 εκατ. ευρώ από 174,5 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων και τόκων στα 26,6 εκατ. ευρώ από 9,6 εκατ. ευρώ. Αν δούμε τόκους και φόρους στο εξάμηνο και κάνουμε μία υπόθεση για το τρίτο τρίμηνο και αν αφαιρέσουμε αναλογικά τα δικαιώματα μειοψηφίας, μένει ένα πολύ μεγάλο νούμερο σαν τελική γραμμή (υπολογίζουμε 13-16 εκατ. ευρώ εύκολα). Το ερώτημα είναι αν είναι διατηρήσιμα αυτά τα μεγέθη και τι έκτακτα έχουν μέσα. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως έχει γυρίσει σελίδα ο όμιλος και η αποτίμηση των 70 εκατ. ευρώ δείχνει ελκυστική.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Καλά σιγά να μην άφηναν την ευκαιρία. Στα 7,08 ευρώ και στο -2,75%. Με την πανδημία να συνεχίζεται, μήπως να αναθεωρηθούν οι εκτιμήσεις για την πορεία των μεγεθών του κλάδου προσωπικής φροντίδας του ομίλου;

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης