Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα ανοδική προσπάθεια με το βλέμμα στις 930 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα ανοδική προσπάθεια με το βλέμμα στις 930 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Παραμένει καλό το κλίμα στις αγορές του εξωτερικού και μας δίνει πάτημα για να προσεγγίσουμε τις 930 μονάδες. Θα πρέπει όμως να περιμένουμε και μεταβλητότητα. Σήμερα έχουμε Moody’s, το βράδυ, και οι εκτιμήσεις λένε πως υπάρχουν πιθανότητες για αναβάθμιση. Σημειώνουμε πως το υψηλό της αγοράς είχε γραφτεί στις 31/8/21 στις 931,94 μονάδες και είναι υψηλό 22 μηνών.

Ο μετασχηματισμός της Πειραιώς προχωράει και παρά τις μεγάλες ζημιές, τα κέρδη προ προβλέψεων είναι δυνατά. Καλό το ξεκίνημα της συνεδρίασης με την αγορά να δοκιμάζει να κινηθεί υψηλότερα, έχοντας βοήθειες από τα περισσότερα βαριά χαρτιά.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών η ζημιά του τρίτου τριμήνου. Στα 635 εκατ. ευρώ και ανεβάζει τη συνολική ζημία στο εννεάμηνο στα 3,08 δισ. ευρώ! Τα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων στο εννεάμηνο ανήλθαν στα 1,17 δισ. ευρώ από 732 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 61%. Ανοδικά η μετοχή και προσεγγίζει τα 1,50 ευρώ.

ALPHA BANK: Προς τα 1,15 ευρώ κινείται η μετοχή στο ξεκίνημα και με καλό όγκο συναλλαγών.

JUMBO: Κατοχυρώνουν δικαίωμα στο μέρισμα των 0,30 ευρώ οι κάτοχοι μετοχών στη λήξη της συνεδρίασης. Τη Δευτέρα θα διαπραγματεύεται χωρίς το σχετικό δικαίωμα. Στο 2,2% η μερισματική απόδοση. Αν και με χαμηλό όγκο η μετοχή ενισχύεται 1,7%.

CENERGY: Στα 30,5 εκατ. ευρώ από 18,5 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο και υπάρχει βελτίωση σε όλες τις γραμμές. Υψηλό το ανεκτέλεστο (808 εκατ. ευρώ) και μάλιστα ιστορικό υψηλό. Επέστρεψε σε κέρδη ο κλάδος των σωλήνων. Τα αποτελέσματα είναι δυνατά και αναμένουμε να οδηγήσουν τη μετοχή υψηλότερα. Στο άνοιγμα καταγράφει νέα υψηλά.

PREMIA: Δημοσίευσε εννεάμηνο και με την τρέχουσα αποτίμηση και μετά την αύξηση κεφαλαίου, δε νομίζουμε πως αδικείται η μετοχή.

EPSILON NET: Στα τρία θα σπάσει η μετοχή. Για κάθε μία παλιά θα δώσει 3 νέες. Την ερχόμενη Τρίτη θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στο split και την Παρασκευή θα μπουν προς διαπραγμάτευση οι νέες. Το χρειάζεται το split και περιμένουμε να δούμε αύξηση της εμπορευσιμότητας. Στα 20,9 ευρώ στο άνοιγμα με την αποτίμηση στα 280 εκατ. ευρώ!

ΕΛΓΕΚΑ: Ξεχωρίζει στα πρώτα λεπτά και καταγράφει άνοδο 7%. Απέχει λίγο από τα υψηλά της.

MEDICON: Χωρίς να προκαλεί, αν και θα μπορούσε λόγω αποτελεσμάτων εξαμήνου, κινείται κοντά στα υψηλά της. Στα 3,29 ευρώ με αποτίμηση 14,5 εκατ. ευρώ. Μας αρέσει το διάγραμμα της μετοχής καθώς μας δίνει την αίσθηση πως μπορεί να πάει αρκετά καλύτερα. Περιμένουμε το εννεάμηνο.

ΜΟDA BAGNO: Παλιά και αναφερόμαστε σε αρκετά χρόνια πριν, όταν η τιμή της ήταν στα Τάρταρα, ούτε που άνοιγε. Σήμερα στο ξεκίνημα έχει κάνει 12 χιλ. κομμάτια και βρίσκεται στα 0,65 ευρώ με την αποτίμηση να λέει 12,2 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Με χαμηλό όγκο ενισχύεται 4,5% και η αποτίμηση είναι στα 106 εκατ. ευρώ. Προχωράει η νέα αύξηση κεφαλαίου και αν καλυφθεί πλήρως θα αντλήσει 240 εκατ. ευρώ. Δεν ξέρουμε αν φτάνουν, αλλά μας φαίνονται λίγα. Στην αύξηση θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι υφιστάμενοι μέτοχοι. Για κάθε μία νέα μπορούν να λάβουν 49,52 νέες μετοχές με τιμή διάθεσης 0,20 ευρώ ανά μετοχή. Η προσαρμοσμένη τιμή θα είναι περίπου 0,28 ευρώ και το δικαίωμα στα 3,89 με βάση το χθεσινό κλείσιμο. Όλα αυτά μεταβάλλονται και θα φανεί την τελευταία μέρα η τελική τιμή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης