Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Premia: Αίτημα για ΑΕΕΑΠ – Μια ματιά στα αποτελέσματα εννεαμήνου

Premia: Αίτημα για ΑΕΕΑΠ – Μια ματιά στα αποτελέσματα εννεαμήνου
Το σύνολο των επενδύσεων είναι στα 173 εκατ. ευρώ, άρα αν αφαιρεθεί ο καθαρός δανεισμός είναι στα 122 εκατ. ευρώ, ήτοι κοντά στην αποτίμηση
Σχετικά Άρθρα

Αίτημα για χορήγηση άδειας ΑΕΕΑΠ θα καταθέσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η Premia Properties σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ανακοίνωση για τα αποτελέσματα εννεαμήνου.
Για την κίνηση αυτή είχε ενημερώσει παλαιότερα η διοίκηση και τώρα προχωράει και θα επιτρέψει στην εταιρεία μία αποτελεσματικότερη δραστηριοποίηση και θα μπορέσει να αξιοποιήσει τα φορολογικά κίνητρα που προσφέρει το πλαίσιο των ΑΕΕΑΠ.
Σε ό,τι αφορά στο εννεάμηνο και το οποίο περιλαμβάνει και την επίδραση της τελευταίας αύξησης κεφαλαίου, ο καθαρός δανεισμός ανέρχεται στα 51 εκατ. ευρώ με τα ίδια κεφάλαια να ενισχύονται στα 114,5 εκατ. ευρώ.
Η αποτίμηση στο ΧΑ ανέρχεται στα 129 εκατ. ευρώ, επομένως η μετοχή διαπραγματεύεται λίγο υψηλότερα από τη μονάδα σε όρους p/bv.
Το σύνολο των επενδύσεων είναι στα 173 εκατ. ευρώ, άρα αν αφαιρεθεί ο καθαρός δανεισμός είναι στα 122 εκατ. ευρώ, ήτοι κοντά στην αποτίμηση.
Το εννεάμηνο είναι θετικά επηρεασμένο από κέρδη που προέκυψαν από την αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων ύψους 2,6 εκατ. ευρώ.
Τα προσαρμοσμένα EBITDA ανήλθαν στα 2,5 εκατ. ευρώ από 452 χιλ. ευρώ και τα δημοσιευμένα στα 5,1 εκατ. ευρώ από 1,16 εκατ. ευρώ.
Τα κέρδη προ φόρων μαζί με την αναπροσαρμογή των ακινήτων ανήλθαν στα 3,92 εκατ. ευρώ από 876 χιλ. ευρώ πέρυσι.
Με βάση την εκτιμώμενη καθαρή κερδοφορία αλλά και τη σχέση p/bv η αποτίμηση δεν θεωρείται πως αδικεί τον όμιλο.
Η εταιρεία αναφέρει πως επιδιώκει την ενεργή διαχείριση της κεφαλαιακής της δομής και στο πλαίσιο αυτό διερευνά τις διαθέσιμες επιλογές χρηματοδότησής της, με στόχο την περαιτέρω δυναμική και υγιή ανάπτυξή της.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης