Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μονοπωλεί το ενδιαφέρον η ΔΕΗ – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μονοπωλεί το ενδιαφέρον η ΔΕΗ – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Εδώ και μερικές μέρες η διαπραγμάτευση είναι πέριξ των 913 μονάδων. Σήμερα λόγω των μικρών απωλειών κλείσαμε στις 910,63 μονάδες. Θα πρέπει να δούμε την πορεία του στις επόμενες συνεδριάσεις, προκειμένου να βγει ένα συμπέρασμα αν θα πάμε για διάσπαση της πολύμηνης συσσώρευσης ή όχι. Εκτίμηση της στήλης είναι πως χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Η πανδημία βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση και δημιουργεί κινδύνους. Τα αποτελέσματα εννεαμήνου αναμένεται να δείξουν και την επίδραση των υψηλών τιμών. Ήδη βλέπουμε πως έχουν επηρεάσει κάποιες. Στο εξωτερικό πάντως το κλίμα παραμένει καλό, αλλά εμείς δεν το εκμεταλλευόμαστε. Αν σήμερα δεν είχε η ΔΕΗ τον όγκο που είχε με αποτέλεσμα να κάνει 28 εκατ. ευρώ τζίρο, θα μιλάγαμε για εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές. Περιμένουμε και αύριο αυξημένο τζίρο λόγω MSCI, από τη μετοχή.

ΟΤΕ: Εξαιρετικός! Παρά την αποκοπή του έκτακτου μερίσματος η μετοχή όχι μόνο δεν το έχασε αλλά έκλεισε και με άνοδο 0,80%. Στις δημοπρασίες αυτό, αλλά είχε περάσει θετική και λίγο πριν το κλείσιμο. Στα 15,21 ευρώ και στα 6,94 δισ. ευρώ η αποτίμηση.

ΔΕΗ: Στις τελικές δημοπρασίες περιορίστηκε η άνοδος στο 1,66% με αποτέλεσμα να κλείσει η μετοχή στα 10,42 ευρώ. Αύριο μπαίνουν οι μετοχές της αύξησης και στο κλείσιμο θα δούμε τις εισροές λόγω εισόδου στον MSCI. Υπενθυμίζεται πως είναι έκτακτη αναθεώρηση με ημερομηνία εισόδου διαφορετική από την επίσημη αναδιάρθρωση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Παραμένουν σε συσσώρευση με την Alpha Bank να κλείνει λίγο κάτω από τα 1,10 ευρώ, και τις άλλες συστημικές να έχουν μικρότερες απώλειες. Πρέπει να βάλουν πλάτη αν θέλουμε να κινηθούμε προς τις 950 μονάδες.

ΜΕΤΑΛΛΑ: Επανήλθαν στο προσκήνιο. Δε χρειάζονται βέβαια και μεγάλο όγκο για να δώσουν καλή άνοδο. Είχε προηγηθεί ένα διάστημα αδιαφορίας ή συσσώρευσης αν προτιμάτε. Δηλαδή οι επενδυτές αδιαφορούσαν παρά τα καλά μεγέθη εξαμήνου. Ίσως αγωνιούσαν για το τρίτο τρίμηνο. Στο +5% η Έλαστρον και στα 2,51 ευρώ, με μέτριο όγκο, στο +4,52% η Τζιρακιάν με όγκο 73 χιλ. τεμάχια και ανοδικά Μπήτρος και Κορδέλλου. Κατά 1,4% ενισχύθηκε η ΣΙΔΜΑ.

ΝΑΚΑΣ: Μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου θα δώσει η εισηγμένη. Στα 2,40 ευρώ και στο +13,21% αλλά μόλις με 890 τεμάχια.

ΣΠΥΡΟΥ: Το μετατρέψιμο ομολογιακό αλλά και οι πληροφορίες για κούρεμα των δανείων, έδωσαν σήμερα μεγάλη άνοδο στη μετοχή. Στα 0,26 ευρώ και στο +18,18% με 30 χιλ. τεμάχια. Δεν είναι και λίγα αν δούμε τι έκανε στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Θεωρούμε πως αν το κούρεμα είναι καλό έχει περιθώρια ανόδου και γιατί όχι εξόδου από την επιτήρηση. Προσπαθούμε να μάθουμε περισσότερα.

Στο εξάμηνο ο καθαρός δανεισμός ήταν στα 15,8 εκατ. ευρώ με τα ίδια κεφάλαια στα 1,55 εκατ. ευρώ. Η τελική γραμμή είχε κέρδη 250 χιλ. ευρώ από ζημιές που όμως ήταν έκτακτες. Έχει ένα θεματάκι με ακίνητο που τελικά δεν πούλησε και πρέπει να επιστραφούν κάποια χρήματα.

FRIGOGLASS: Σε νέα υψηλά 21 μηνών και ουσιαστικά έσβησε το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών λόγω της πανδημίας. Στα 0,25 ευρώ και στο +16,82% με όγκο 2,1 εκατ. τεμάχια.

LAVIPHARM: Με τη σημερινή της άνοδο επέστρεψε εκεί που ήταν πριν αρχίσει τις μεγάλες πωλήσεις ο ιδιώτης επενδυτής. Στο +12,09% και στα 0,48320 ευρώ.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Κοιτώντας το επιχειρησιακό πρόγραμμα αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ παρατηρούμε πως είναι χρηματοοικονομικός σύμβουλος στην πώληση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου. Στις επόμενες μέρες αναμένεται και η αύξηση κεφαλαίου.

LOGISMOS: Με όγκο μόλις 25 χιλ. τεμάχια και μερικές «μαρκετιές» στο +6,31% και στα 1,18 ευρώ.

PERFORMANCE: Νέα υποχώρηση σήμερα και πλέον στα 4,94 ευρώ η μετοχή. Η αποτίμηση στα 60 εκατ. ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Αν κοιτάξει κάποιος τι έχει συμβεί στο ταμπλό φέτος, θα έπρεπε η μετοχή να ήταν πάνω από τα 10 ευρώ. Όμως το ΧΑ είναι μία μικρή αγορά και πρέπει να γίνονται πολλά ταυτόχρονα για να ενισχύεται ένας τίτλος. Βλέπετε, άλλοι βγάζουν ζημιές και ανεβαίνουν, γιατί υπάρχει μέλλον. Άλλοι δίνουν μερίσματα, βγάζουν κέρδη, κάνουν επενδύσεις με δικά τους λεφτά αλλά οι μετοχές δεν αντιδρούν. Ίσως επειδή δε μοιράζουν προμήθειες... Δεν έχουμε φυσικά παράπονο από την πορεία της μετοχής αλλά θα μπορούσε να ήταν και πιο πάνω. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης