Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τιτάν: Αύριο (11/11) τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου – Το ενεργειακό κόστος θα επηρεάσει τα κέρδη

tags :
Τιτάν: Αύριο (11/11) τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου – Το ενεργειακό κόστος θα επηρεάσει τα κέρδη
Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για την πορεία του τρίτου τριμήνου – Πριν το άνοιγμα της αγοράς θα δημοσιεύσει ο όμιλος αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα

Το αυξημένο ενεργειακό κόστος αναμένεται να επηρεάσει τα περιθώρια της Τιτάν στο τρίτο τρίμηνο και να μειώσει την κερδοφορία παρά την αύξηση των πωλήσεων, σημειώνουν οι αναλυτές.
Η Τιτάν θα ανακοινώσει αύριο πριν το άνοιγμα της αγοράς τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου ενώ λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης θα ενημερώσει τους αναλυτές μέσω τηλεδιάσκεψης.
Βελτιωμένη συνολικά πορεία περιμένει η Euroxx για το τρίτο τρίμηνο της Τιτάν, με τα έσοδα του ομίλου να ενισχύονται 3,5% και στα 430,7 εκατ. ευρώ, αλλά τα EBITDA να υποχωρούν 3,4% και στα 79 εκατ. ευρώ επηρεασμένα από την αύξηση του ενεργειακού κόστους.
Τα καθαρά κέρδη αναμένεται να υποχωρήσουν 35% και να διαμορφωθούν στα 24,3 εκατ. ευρώ.
Στο σύνολο του εννεαμήνου αναμένονται πωλήσεις 1,251 δισ. ευρώ αυξημένες κατά 4,1%, EBITDA 221,6 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 3,4% και καθαρά κέρδη (προσαρμοσμένα) 73,7 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 5,6% (δεν περιλαμβάνονται έκτακτα κέρδη 10,6 εκατ. ευρώ από συναλλαγματικές διαφορές και προβλέψεις που έγραψε στο πρώτο τρίμηνο).
Αναφορικά με τις αγορές που δραστηριοποιείται η Ελλάδα και η Ν.Α. Ευρώπη θα καταγράψουν τη μεγαλύτερη βελτίωση στο εννεάμηνο σε πωλήσεις.
H Optima Bank περιμένει πωλήσεις στο τρίτο τρίμηνο 440,5 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 6%, EBITDA 75 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 19% και καθαρά κέρδη 23,5 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 33%.
Σε επίπεδο εννεαμήνου περιμένει πωλήσεις 1,261 δισ. ευρώ αυξημένες κατά 5%, EBITDA 217,5 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 5% και καθαρά κέρδη 81,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 41%.
Η Eurobank Equities σημειώνει πως περιμένει η λειτουργική κερδοφορία να μειωθεί εξαιτίας της αύξησης του κόστους παρά την αύξηση των πωλήσεων.
Στο τρίτο τρίμηνο περιμένει έσοδα 431 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 3,6%, EBITDA 75 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 19,2%, με το περιθώριο να υποχωρεί στο 17% από 22%, ενώ αναμένει καθαρά κέρδη 30 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 15%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης