Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ένα χρηματιστήριο μόνη της η ΔΕΗ

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ένα χρηματιστήριο μόνη της η ΔΕΗ
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με τζίρο 78 εκατ. ευρώ η ΔΕΗ έκανε τα 30,4 εκατ. ευρώ. Ήταν επομένως μία συνεδρίαση μόνη της. Αν θέλουμε να πάμε πιο ψηλά πρέπει να αποκτήσουν επενδυτές και άλλες μετοχές. Με δυο-τρεις δουλειά δεν κάνουμε. Οριακά χαμηλότερα έκλεισε η αγορά αλλά δε σημαίνει κάτι. Θεωρούμε πως θα το παλέψει το θετικό σενάριο και θα προσπαθήσει να κάνει τη μεγάλη διάσπαση.

Ελάχιστες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχώρισαν σήμερα. Από την άλλη η πτώση της Jumbo, της Eurobank και της Εθνικής επηρέασαν συνολικά την αγορά. Ακολουθάμε το κύμα, αλλά είμαστε και σε εγρήγορση.

ΔΕΗ: Κάνει τζίρους που πριν λίγο καιρό έκανε όλη η αγορά. Με λίγες μετοχές πάει πάνω το ΧΑ και αυτή είναι μία από αυτές που βάζουν δυνατή πλάτη. Νέα υψηλά 7 ετών σήμερα από τη μετοχή. Έγραψε υψηλό στα 11 ευρώ και έκλεισε στα 10,90 ευρώ με άνοδο 2,35%. Με 30,4 εκατ. ευρώ συνολικό τζίρο όταν η αγορά κάνει 78 εκατ. ευρώ καταλαβαίνετε πως όλοι τη συγκεκριμένη κοίταζαν σήμερα. Η δεύτερη μετοχή σε τζίρο ήταν ο ΟΤΕ με 7,5 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ (απάντηση): Σκεφτείτε μία δική σας επιχείρηση. Θα θέλατε να βγάζει κέρδη ή να έχει ζημιές; Θα θέλατε να σας δίνει μέρισμα ή όχι; Θα θέλατε τα περιουσιακά στοιχεία να αποδίδουν ή όχι; Και στην τελική όταν τα περιουσιακά στοιχεία δεν αποδίδουν συνήθως βγαίνουν προς πώληση. Δείτε τι έγινε με ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ. Τώρα αν μπορέσει η ΔΕΗ κάποια στιγμή να δώσει μέρισμα και να βγάζει καλά κέρδη σε σύγκριση με την αποτίμηση θα ήταν το ιδανικό. Γι΄ αυτό άλλωστε υπάρχουν τα χρηματιστήρια.

Αν συμφωνούσαμε όλοι, οι τιμές δε θα άλλαζαν. Άλλοι βρίσκουν φθηνή μία αποτίμηση και άλλοι την ίδια ακριβή. Το ίδιο ισχύει και με τις εκθέσεις. Πολλά τα παραδείγματα… Θυμηθείτε τι έχει γράψει η στήλη για συγκεκριμένες αποτιμήσεις που βγήκαν για δημόσιες προτάσεις.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Διέψευσε τις φήμες για πώληση αλλά λέει η ανακοίνωση πως μελετάει διάφορα σχέδια και προτάσεις για νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες και συμφωνίες. Το ταμπλό πάντως δείχνει πως κάτι ετοιμάζεται. Στα 12,94 ευρώ και στο +3,69%.

ΕΧΑΕ: Από τις μέρες που υπήρχε η φήμη για την απομάκρυνση του Σ.Λαζαρίδη είχε βγει ένας καλός αγοραστής με τις πληροφορίες τότε να λένε πως ήταν μεγάλος και απορροφούσε τη μεγάλη προσφορά που υπήρχε. Ήδη υπάρχουν κάποια δημοσιεύματα με ονόματα. Η ουσία είναι πως από τα 3,50 ευρώ που είχε φτάσει τώρα αρχίζει να καλοβλέπει την αντίσταση των 4,10 ευρώ. Σημαντική αυτή η αντίσταση γιατί έρχεται από παλιά. Αν τη σπάσει θα δώσει ακόμα καλύτερη κίνηση.

Σχετικό θέμα του ΒΝ ανέφερε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία. Αν επιβεβαιωθούν και δούμε κάποιο άξιο στέλεχος που θα φέρει εταιρείες στο ΧΑ, μπορεί να αφήσει πίσω της αυτές τις αστείες τιμές. Στα 3,90 ευρώ με άνοδο 2,63% και όγκο 189 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Λόγω του ομολόγου βελτιώνεται και η εικόνα της μετοχής. Το κρίσιμο βέβαια είναι να ξεπεράσει ξανά τα 2 ευρώ. Στα 1,9060 ευρώ και στο +2,03%.

LAMDA: Δεν γίναμε σοφότεροι από την παρουσίαση. Σε 4 μήνες θα ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα εκτιμά η διοίκηση. Ήπια ανοδικά σήμερα η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Λογική η διόρθωση σε Εθνική και Eurobank. Έχουν δώσει δυνατή κίνηση το τελευταίο διάστημα. Η ΑΛΦΑ από την άλλη εξακολουθεί να μην μπορεί να κρατήσει κέρδη. Λες και ζαλίζεται μόλις πάει 1,14-1,15 ευρώ.

CENTRIC: Με δυνατό αγοραστή σήμερα η μετοχή και κινήθηκε πάνω από τα 0,30 ευρώ. Να σημειώσουμε πως εκτός κάποιων άλλων περιουσιακών στοιχείων έχει ένα μικρό ξενοδοχείο στη Μύκονο, το οποίο αν το πουλούσε θα έγραφε μεγάλες υπεραξίες.

ΑΚΙΝΗΤΑ: Ειδικοί της αγοράς βλέπουν πολύ καλά τα επόμενα χρόνια για την αγορά ακινήτων. Προφανώς και αν δούμε αυξήσεις των τιμών θα επηρεαστούν θετικά οι εισηγμένες με καλά ακίνητα. Ήδη στις τιμές των κατοικιών παρατηρείται αύξηση.

PERFORMANCE: Ασταμάτητη μετά το κόψιμο και με βελτιωμένες συναλλαγές. Θα έρθει και η αύξηση κεφαλαίου και από ότι φαίνεται δε θα τυπωθεί μεγάλος αριθμός μετοχών. Νέα ιστορικά υψηλά και κλείσιμο στα 5,74 ευρώ με άνοδο 4,74%.

LAVIPHARM: Προφανώς και τέλειωσε ο πωλητής και η μετοχή όπως φάνηκε χθες κινήθηκε έντονα ανοδικά. Στα 0,42 ευρώ και στο +16,67% με μεγάλο όγκο 180 χιλ. τεμαχίων.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Υψηλά 12 ετών και βάλε για τη μετοχή και αν διασπάσει και τα τρέχοντα ανοίγει σημαντικά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης