Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με δυνατό τζίρο λόγω της ΔΕΗ

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με δυνατό τζίρο λόγω της ΔΕΗ
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό το άνοιγμα των αγορών της Ευρώπης και σε ανάλογο μήκος κύματος και το ξεκίνημα της δικής μας αγοράς. Έχει πάντως ανοδικές διαθέσεις και η νέα ανοδική κίνηση της ΔΕΗ συμβάλει στη διατήρηση του καλού κλίματος. Η αντίσταση των 930 μονάδων είναι στο επίκεντρο.

Θέλουμε ανοδική διάσπαση και κίνηση προς τις 1.000 μονάδες μέχρι το τέλος του έτους. Να κλείσει κάπως και η ψαλίδα με τις ξένες αγορές. Λογικά με την ανοδική κίνηση θα βελτιωθεί και η συναλλακτική δραστηριότητα, αφού θα στείλει μήνυμα εισόδου η διάσπαση. Ήδη το είδαμε στη χθεσινή συνεδρίαση. Αν δεν καταφέρει να κάνει τη διάσπαση, η συσσώρευση θα συνεχιστεί και προφανώς θα δούμε πάλι μία διολίσθηση.

ΔΕΗ: Παρά το χθεσινό ράλι, ξεκίνησε εκ νέου ανοδικά και πάει να γράψει νέο υψηλό 7 ετών. Το ισοφάρισε το προηγούμενο στο άνοιγμα γράφοντας υψηλό 10,84 ευρώ. Πολλές οι φήμες στην αγορά αναφορικά με το τι θα κάνει τα λεφτά και αν θα αγοράσει το ενεργειακό κομμάτι κάποιας εισηγμένης. Πάντως μετά τα πρώτα λεπτά υπάρχει αύξηση της μεταβλητότητας.

Λογική η αύξηση καθώς η μετοχή έχει καταγράψει μεγάλη άνοδο και έχει μεγάλη απόσταση από την τιμή που έγινε η αύξηση, με τους νέους μετόχους να μην έχουν πάρει στα χέρια τους τις μετοχές, αλλά να βλέπουν ήδη μεγάλη υπεραξία.

ΤΖΙΡΟΣ: Αυξημένος στα πρώτα 15 λεπτά λόγω ΔΕΗ. Με την αγορά να έχει κάνει 7 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 1,5 εκατ. ευρώ σε πακέτα, η ΔΕΗ έχει κάνει μόνη της 3,7 εκατ. ευρώ.

LAMDA: Σε λίγη ώρα η παρουσίαση του masterplan του Ελληνικού από την εταιρεία. Η παρουσίαση θα βάλει τη μετοχή στο επίκεντρο, ειδικά αν ειπωθεί κάτι που σήμερα δε γνωρίζει η αγορά. Ανοδικά η μετοχή και κοντά στα 7,60 ευρώ. Πιο κρίσιμα τα 7,80 ευρώ και αν τα προσπεράσει μπορεί να δει και επίπεδα πάνω από τα 8 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αν και σε υψηλά πέντε μηνών, δεν έχουμε δει κάποια μεγάλη κίνηση. Η πορεία της ΕΤΕ και της ΕΥΡΩΒ είναι αυτή που κάνει τη διαφορά, αλλά πρέπει να ακολουθήσουν και οι άλλες για να δούμε κάτι καλύτερο στην τιμή του γενικού δείκτη. Ήπια ανοδικά η ΑΛΦΑ σήμερα και με μικρές απώλειες οι άλλες συστημικές.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Μεταξύ 2,40-2,90% το εύρος απόδοσης κοντά δηλαδή στην εκτίμηση που είχαν κάνει αναλυτές και είχαμε αναφέρει σε παλαιότερο ρεπορτάζ.

ΕΥΔΑΠ: Με μικρό όγκο άνοιξε με σημαντικές απώλειες και στα 7,66 ευρώ, αλλά βγήκαν κάποιοι αγοραστές υψηλότερα βελτιώνοντας λίγο την εικόνα.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ (απάντηση): Όλοι που ασχολούμαστε με αυτό το χρηματιστήριο γνωρίζουμε ότι οι μετοχές δεν ανεβαίνουν μόνο με τα κέρδη, τα μερίσματα, το ύψος των ιδίων κεφαλαίων κ.α. Ανεβαίνουν και με τις προσδοκίες. Άλλες επιβεβαιώνονται, άλλες όχι. Για να μην κρυβόμαστε όμως, ξέρετε πολύ καλά ότι κάποιες μετοχές ανεβαίνουν επειδή κάποιοι ασχολούνται μαζί τους. Κυρίως βασικοί μέτοχοι, οι οποίοι επικοινωνούν το όραμά τους, στηρίζουν τις μετοχές, αναζητούν επενδυτές κ.α. Και στα μικρομεσαία το βλέπουμε αυτό αλλά και στα βαριά χαρτιά.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Σε λίγη ώρα η γενική συνέλευση για την επιστροφή κεφαλαίου των 0,17 ευρώ ανά μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης