Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δεν προβλημάτισε η διόρθωση, δεν ενθουσίασε η συνεδρίαση

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δεν προβλημάτισε η διόρθωση, δεν ενθουσίασε η συνεδρίαση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ήπιες οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και στο κλείσιμο, επιχειρήθηκε μία βελτίωση της συνολικής εικόνας με περιορισμένο κόστος. Στο -0,29% στο κλείσιμο και ενδοσυνεδριακά προσέγγισε τις 900 μονάδες αλλά δεν τις απείλησε. Συνολικά μετά από μία καλή κίνηση το τελευταίο διάστημα, η σημερινή διόρθωση ήταν όμορφη και δεν προκάλεσε κάποια ανησυχία. Δεν ενθουσίασε από την άλλη, αλλά μικρό το κακό.

Το ερώτημα είναι αν μπορεί να σπάσει τη συσσώρευση και να κινηθεί προς τις 950-1000 μονάδες ή αν θα συνεχίσει να συσσωρεύει. Οι τράπεζες έστω και με τον τρόπο που έγινε στις τελικές δημοπρασίες διατηρούν τη δυναμική τους. Δεν μπορούμε να πούμε πως κάποια άλλη μετοχή της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχώρισε με την κίνησή της. Όλες τις υψηλής κεφαλαιοποίησης είχαν περίπου την ίδια συμπεριφορά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στις τελικές δημοπρασίες έκλεισαν στο υψηλό ημέρας και στις 589,91 μονάδες με άνοδο 0,25%. Μπήκαν κάποιες καλές εντολές σε Εθνική και Eurobank και βελτίωσαν τη συνολική εικόνα. Καλύτερη συμπεριφορά σήμερα για την Εθνική. Οριακά θετική η Πειραιώς και με οριακές απώλειες η ΑΛΦΑ.

MOTOR OIL: Στις τελικές δημοπρασίες μάζεψε σχεδόν όλες τις απώλειες και έκλεισε οριακά υψηλότερα από τα 15 ευρώ.

JUMBO: Ξανά προς τα 13 ευρώ κοιτάζει η μετοχή. Η μεταβλητότητα διατηρείται σε υψηλά επίπεδα και θα παραμείνει υψηλή όσο δε λύνεται το θέμα με τα υψηλά ναύλα, αλλά και τους περιορισμούς που υπάρχουν σε κάποιες χώρες που δραστηριοποιείται λόγω της πανδημίας.

QUEST: Νέα ιστορικά υψηλά. Λογικά στο τέλος της χρήσης θα δούμε και τη μεγάλη ρευστότητα που θα έχει από την πρόσφατη πώληση συμμετοχής και υπολογίζουμε κοντά στα 100 εκατ. ευρώ.

PERFORMANCE: Έχουμε την εντύπωση πως κάποιοι χτίζουν θέσεις σε αυτά τα επίπεδα. Λογικά την επόμενη βδομάδα θα μπορέσει να ξεκινήσει και η διαδικασία του split για να γίνει μετά και η αύξηση κεφαλαίου. Πολλά τα έργα στον κλάδο συνολικά. Στα 14,40 ευρώ και στο +1,41%.

ΣΙΔΜΑ: Χωρίς μεγάλους όγκους η μετοχή καταφέρνει και αναρριχάται υψηλότερα. Πήρε πίσω σήμερα μεγάλο μέρος της προηγούμενης διορθωτικής κίνησης. Εκπληκτικό και ασύλληπτο το ράλι που έχει καταγράψει ο τίτλος. Στα 2,90 ευρώ και στο +11,54% με όγκο 25 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Έκανε μεγάλο όγκο, ο οποίος έφτασε λίγο πάνω από το 2% του συνόλου των μετοχών. Μας έχει συνηθίσει σε τέτοιους όγκους κατά διαστήματα. Ανακοίνωσε το έργο που πήρε από την ΕΥΔΑΠ και κάπως κινήθηκε, αλλά θα μπορούσε καλύτερα. Για να πάει καλύτερα θα πρέπει να μειωθούν οι πωλητές. Το εξάμηνο μας άρεσε και γενικά βλέπουμε πως η εταιρεία παίρνει νέα έργα και αυξάνει τζίρο και ανεκτέλεστο. Στα 1,2650 ευρώ και στο +2,43%.

LAVIPHARM: Υπάρχουν αξιόλογες εντολές πώλησης στημένες καθημερινά και επιβεβαιώνουν αυτό που γράφαμε για ύπαρξη ιδιώτη επενδυτή στους πωλητές με κάμποσα κομμάτια που επηρεάζουν τη βραχυπρόθεσμη πορεία της μετοχής. Στα 0,4160 ευρώ και στο +1,46% με όγκο 19 χιλ. τεμάχια και έμειναν απούλητα άλλα 9 χιλ. τεμάχια στην τιμή κλεισίματος.

Η στήλη επιστρέφει 8 Νοεμβρίου

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης