Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο υψηλό ημέρας με Ελλάκτωρ και Coca Cola

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο υψηλό ημέρας με Ελλάκτωρ και Coca Cola
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με την αναθεωρημένη εκτίμηση του ΔΝΤ για το Ελληνικό ΑΕΠ, αλλά και με την Coca Cola να ενισχύεται 4% το ΧΑ, ανέτρεψε το ήπια πτωτικό κλίμα σε ανοδικό. Στο τέλος βέβαια μας αποζημίωσε η αγορά για τη «βαρεμάρα» όλων των ημερών. Η Ελλάκτωρ δηλαδή. Συνολικά είχαμε μία μέτρια συνεδρίαση, με κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις που βοήθησαν να κλείσουμε στις 890 μονάδες και με άνοδο 0,74%. Χαμηλός ο τζίρος αν αφαιρέσουμε τα πακέτα.

COCA COLA: Αυτή έδειξε το δρόμο. Στο +4,20% και με όγκο 34 χιλ. τεμάχια πήγε στα 29,30 ευρώ και βοήθησε το ΧΑ και τους δείκτες που συμμετέχει λόγω βαρύτητας. Ένα μεγάλο μέρος της ανόδου του Γενικού Δείκτη και του FTSE 25 οφείλεται σε αυτή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η συγκεκριμένη μάζεψε όλα τα βλέμματα. Η στήλη ήταν η πρώτη και μάλλον η μόνη που ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή για την εκποίηση του 1,1 εκατ. τεμαχίων. Θεωρούμε πως δόθηκε μεγάλη μάχη σήμερα για το ποιος θα είναι πρώτος αγοραστής μετά τις τελικές δημοπρασίες.

Μπήκαν δύο εντολές με τιμή και στη συνέχεια η μία έγινε market, χωρίς όριο δηλαδή. Έτσι μπήκαν και πωλήσεις από άλλους με αποτέλεσμα να μαζευτούν 1,3 εκατ. τεμάχια στα 1,55 ευρώ, δηλαδή στο +16,54%. Έγιναν πολλά και στο κλείσιμο αλλά δεν έχουμε ακόμα εικόνα αν έμειναν ανεκτέλεστα από την εκποίηση. Ίσως να έμειναν κάποια περί τα 150 χιλ. τεμάχια. Αυτή είναι η δική μας αίσθηση για το τι έγινε σήμερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σύμφωνα με τεχνικούς αναλυτές, το καλύτερο γράφημα το έχει η Eurobank. Άλλωστε το αποδεικνύει και στο ταμπλό σχεδόν καθημερινά. Είναι και πιο «μαζεμένη» θα σημειώσουμε. Ακολουθεί της Εθνικής, επίσης νομίζουμε πως η συμπεριφορά της είναι καλή, ενώ προβληματίζουν της Alpha και της Πειραιώς. Σημειώνουμε ξανά τις πωλήσεις που βλέπουμε στο παράγωγο της ΑΛΦΑ.

Η Eurobank διατήρησε την καλή της συμπεριφορά και έκλεισε στο υψηλό ημέρας και με άνοδο 1,37%. Απέχει πλέον λίγο από τα υψηλά της. Με μικρή άνοδο έκλεισε η Εθνική και με απώλειες Πειραιώς και ΑΛΦΑ. Έκανε και αρκετά πακέτα η Alpha Bank.

ΟΛΠ: Στα 19 ευρώ έκλεισε η μετοχή και με άνοδο 2,26%.

ΔΕΗ: Στα 8,80 ευρώ και συνεχίζει βέβαια να επηρεάζει όλη την αγορά. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν πωλήσεις σε επιλεγμένες μετοχές από μεγάλα χαρτοφυλάκια για να μπουν στην αύξησή της. Καλά αυτό είναι αναμενόμενο, αλλά αυτό που δεν ξέρουμε είναι το ύψος της αύξησης και η τιμή. Επομένως θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα να μας απασχολεί.

ΤΙΤΑΝ: Ανοδικά κατά 1,22% και κλείσιμο στα 14,90 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Καλή κίνηση σήμερα και χωρίς ιδιαίτερο όγκο έκλεισε μία ανάσα από τα 15 ευρώ.

UNIBIOS: Από τα μικρά ξεχώρισε κάπως η συγκεκριμένη. Δεν υπήρχαν άλλωστε και μεγάλες κινήσεις. Με όγκο 92 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 0,6020 ευρώ με άνοδο 2,38%.

ΣΙΔΜΑ: Νέες απώλειες και στα 2,74 ευρώ. Έχασε 5,52% με όγκο 15 χιλ. τεμάχια.

REDS: Μετά τη χθεσινή κίνηση υποχώρηση 4,33% σήμερα και κλείσιμο στα 2,43 ευρώ. Χαμηλός ο όγκος. Περισσότερα θα έχουμε αύριο για τη μετοχή και τα πακέτα.

Γιώργος Κατικάς
george.katkas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης