Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδική η εβδομάδα – Ξεχώρισαν οι… υπερπιεσμένες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδική η εβδομάδα – Ξεχώρισαν οι… υπερπιεσμένες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τα κατάφερε και σήμερα έστω και με κάποιες παραφωνίες. Μετοχές που είχαν ταλαιπωρηθεί σημαντικά όχι μόνο το τελευταίο διάστημα αλλά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, έχουν αρχίσει να παίρνουν τα πάνω τους. Όπου να’ ναι θα βγουν και οι αναλυτές διαφόρων οίκων να μας πουν για τον τουρισμό και την άνοδο της τιμής του πετρελαίου.

Τώρα μπορεί και να αρχίσουν να τις κυνηγούν ή να τις προμοτάρουν, αν προτιμάτε. Έχουν ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα όλες σχεδόν οι μετοχές και αυτές δεν είχαν καλύψει ούτε τη μισή απόσταση. Και πάλι φθηνές είναι, αλλά πρέπει να έχουμε και το νου μας γιατί κάποιοι έχουν τοποθετηθεί εγκαίρως και χαμηλά, όταν δεν κοιτούσε κανείς. Έχουμε επίσης την εντύπωση πως αυτά που γίνονται στο συμβόλαιο της ΑΛΦΑ και δευτερευόντως της ΕΤΕ, δεν αφήνουν την αγορά να δώσει την κίνηση που θέλει.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Σε κάθε περίπτωση είμαστε ευχαριστημένοι από την πορεία της, γιατί όπως χωρίς να εντυπωσιάζει διολίσθαινε, έτσι τώρα πάλι χωρίς να εντυπωσιάζει ενισχύεται και προσεγγίζει και πάλι τις 900 μονάδες. Η προσοχή πρέπει να παραμείνει αυξημένη. Στις 892,60 μονάδες και στο +0,49% με τζίρο καθαρό 55 εκατ. ευρώ. Η εβδομάδα έκλεισε μα άνοδο 2,47% και από την αρχή του έτους η άνοδος είναι της τάξης του 10,34%.

ΕΛΠΕ: Ξεχώρισε σήμερα, όχι μόνο γιατί είχε σημαντική άνοδο αλλά γιατί είχε και μεγάλο όγκο. Με 300 χιλ. τεμάχια πήγε στο +2,87% και στα 6,09 ευρώ αν και ενδοσυνεδριακά είδε και τα 6,16 ευρώ. Νομίζουμε πως χρειαζόταν αυξημένο όγκο για να διασπάσει την πτωτική της τάση, αλλά όχι και έτσι βρε παιδιά!

ΜΟΤOR OIL: Στα 14,50 ευρώ και στο +1,40% με μεγάλο όγκο και εδώ 410 χιλ. τεμάχια. Πρώτος στόχος για τη στήλη τα 15 ευρώ και δεύτερος τα 16 ευρώ. Πάνω από 20% από την αρχή του έτους αλλά διαγραμματικά δεν έχει κάνει κάτι σπουδαίο από την αρχή του έτους.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο συμβόλαιο της ΑΛΦΑ σου έδιναν πάλι σήμερα όσα ήθελες στα 1,13 ευρώ και 1,14 ευρώ. Βλέπουμε και μεγάλο όγκο στη μετοχή. Έτσι έκλεισε και με απώλειες στο τέλος. Στην ΕΤΕ υπήρχαν πάλι μεγάλες πωλήσεις στα παράγωγα αλλά πιο ψηλά με αποτέλεσμα η μετοχή να κλείσει με άνοδο 1,94%. Αρκετά πακέτα και σήμερα στον τραπεζικό κλάδο.

ΑΔΜΗΕ: Από τις μετοχές που επίσης είχαν πιεστεί υπερβολικά και ίσως και άδικα. Στα 2,50 ευρώ και στο +1,21%.

ΕΧΑΕ: Άλλη και αυτή. Έβγαλε πάντως αντίδραση την εβδομάδα που πέρασε και πήρε πίσω ένα μικρό έστω μέρος των μεγάλων απωλειών που είχε το προηγούμενο διάστημα.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Με μεγάλο όγκο και κλείσιμο κοντά στο χαμηλό ημέρας ή αλλιώς αγόρασε τη φήμη, πούλα την είδηση. Άνοιξε ψηλά η μετοχή και πήγε μέχρι τα 2,35 ευρώ και στη συνέχεια με μεγάλο όγκο άρχισε να διολισθαίνει. Στα 2,20 ευρώ και στο +0,46% με 1,38 εκατ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Από 247.850 μετοχές που είχε η Alpha Trust Ανδρομέδα στο τέλος εξαμήνου, στο τέλος του εννεαμήνου είχε 177.453 μετοχές. Δεν είναι και καμιά σπουδαία πώληση, αλλά ίσως να έχουν ακολουθήσει και άλλοι θεσμικοί αφού έχει δώσει μεγάλα κέρδη στα χαρτοφυλάκια.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Χωρίς μεγάλες κινήσεις. Έχουν ατονήσει το τελευταίο διάστημα και δεν έχουν και άδικο. Και κίνηση μεγάλη έχουν δώσει, άρα χρειάζονται και κάποιες ανάσες, αλλά και από την άλλη η αγορά έχει αφομοιώσει τα αποτελέσματα εξαμήνου και αξιολογεί τα ρίσκα που έχουν αναδειχθεί το τελευταίο διάστημα.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης